Morgonpromenad

Bestämde mig efter frukost för att ta en skön morgonpromenad. Jag älskar lugnet av en söndagmorgon. Allt känns så rofyllt och mysigt. Man hör bara fåglarnas kvitter och mina skor i gruset.
Tyvärr hände det en mindre mysig sak när jag skulle gå i den lilla, lilla skogen en bit från där jag bor. Jag tänkte först släppa min hund lös, men var osäker på om det fanns andra hundar i skogen. Min hund skulle aldrig springa fram till en annan, men om en annan skulle komma ville jag ha min hund i säkerhet. Såklart kommer det en ful gubbe med sin lilla skäggiga hund. Lös of course. Den springer i full fart mot min hund och ägaren bara ser på, helt lungt utan att ropa på sin hund eller ropa TILL MIG att allt är lungt, att hunden bara vill leka (egentligen inte okej det heller, min hund gillar ändå inte andra okända hundar som kommer mot henne, men det hade känts som han visat mer respekt i alla fall).

Så jag som är helt ovetandes om vad det är för hund som springer mot min hund, schasar bort hunden med mitt ben, utan att nudda den. Mitt syfte var självklart inte att skada hunden, utan bara markera att det inte är okej. Min hund blir rädd och arg och skäller 3 snabba skall mot hunden. Hon tycker INTE om hundar som bara kommer rakt på henne (vem gör det?).
Sen kommer ägaren och säger till mig "sparkar du på min hund?". Och jag säger bestämt att "nej gör jag inte, jag föste bort den eftersom min hund och jag ogillar hundar som kommer springandes rakt på oss". Och han säger stöddigt tillbaka "jaha, vad olyckligt". Vilket jävla pucko rent ut sagt. Vill han inte att folk ska fösa bort hans hund får han fan ta och koppla sin hund eller skaffa lite pli på hunden (och sig själv framförallt).

Åh det gör mig så jävla irriterad. Lite respekt får man väl ha för andra hundar och deras ägare?! Jag skulle ALDRIG tillåta min hund att springa mot en annan på det viset. Dels för min egen hunds säkerhet och dels för att andra ägare oftast inte uppskattar att andra hundar de inte känner springer i 100 km/h mot en.
Sen tänkte jag på det när jag kom hem. Tänk om min hund huggit mot hans hund? Jag menar, då är det ju inte mitt fel eftersom det var hans hund som inte var kopplad. Right?

Jaja, idag blir det vanliga söndagssysslor. Städa. Om jag orkar... SÅ stökigt har jag faktiskt inte, hihi.
Puss på er!


Kommentarer
Postat av: Louise

åh, blir så arg på hundägare ibland! själv är jag hundrädd som fan och det händer ofta att jag möter hundar som ska nosa eller hoppa på mig utan att ägaren verkar bry sig.. har man inte 100% koll på sin hund ska man inte ha den lös tycker jag :) hoppas du får en härlig söndag i alla fall. kramsii!

2009-01-11 @ 11:13:42
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: Jay

Hej! Jag vill bara säga en sak som jag hoppas att du tar åt dig av =) jag har läst din blogg ett bra tag nu och följt dig i ditt kämpande och jag tycker att trots både upp och nedgångar så kämpar du verkligen så gott det går. Jag beundrar din vilja att bli frisk och jag tror verklgien att du kommer bli det. Man vet ju att det inte bara är att säga nu ska jag bli frisk så blir man det utan att man måste kämpa och det tycker jag att du gör. Fortsätt kämpa. Sen måste jag även säga att du är verkligen otroligt söt bara så du vet det=) Lycka till jag håller tummarna för dig. KRAM

2009-01-11 @ 12:33:45
URL: http://jayjays.blogg.se/
Postat av: al.

jag brukar också gå morgon promenader med min hund och släppa honom i skogen, älskar att se honom springa runt och busa! ser så bekymerlös och fri ut! :)

vad har du för hund, hur gammal och vad heter den? :)

ha en bra dag även om det finns idiotiska människor ibland. (slå bort tankarna och tänk istället att stackars han som inte har mer vett i skallen.)

2009-01-11 @ 12:52:37
URL: http://alinnea.webblogg.se/
Postat av: Jossi

Åh!

Jag hatar verkligen folk som inte kan se till sina hundar. Vi har en skog här där de går många med sina hundar och ofta lösa och vissa bryr sej inte, dom låter hundarna springa rakt fram till mej och min hund bara för at tden hunden vill leka.. och varken jag eller min hund gillar inte heller hundar som kommer springades rakt emot en, även om dom bara vill leka.. o de värsta är ju när inte hundägarn bryr sej heller.. usch alltså :/

2009-01-11 @ 13:10:37
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: Malin

Jag håller med dig fullt ut, om man ska släppa sin hund lös då man vet att hunden inte e tillräckligt tränad o inte lyssar på e fullt ut när den e lös ( som min o killens hund den e svårlyssnad när den e lös utomhus ), så kan man istället gå ut i en hage som e inhängnad som man vet inte andra hundar befinner sig på vilket jag o killen brukar göra med vår hund för o träna ), jag hatar oxå när andra har sian hundar lösa o hunden springer rätt mot en. Eftersom hundar vaktar sin ägare i alla lägen så e det inte bra ifall en hund som i ditt fall kommer springande mot en. Jag kortar alltid hundens koppel när det kommer en människa elelr hund förbi eller i närheten för smulan (hunden) e galen i andra hundar så det gäller att ta säkerheten första hand. Så ja som du säger alla hundägare borde respektera andras hundar med ägare om dem itne har pli på sin hund :-) tack för ett trevligt inlägg!

2009-01-11 @ 15:17:44
URL: http://whatsgoingonhere.blogg.se/
Postat av: Louise

Vilken idiotisk gubbe! (instämmer med dig och alla andra, det är trist att det finns så många människor som inte respekterar andra)

2009-01-11 @ 15:40:02
URL: http://ettfrisktliv.blogg.se/
Postat av: Josse

Är det inte lag på det nuförtiden till och med? Att om man möter någon så måste man koppla sin hund om den går lös. Man vet ju inte vad det är för en hund som kommer springandes mot en.

2009-01-11 @ 16:54:20
Postat av: Good girl

Underbar bild! du som tagit den?

2009-01-11 @ 19:06:38
URL: http://goodgonebad.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0