Hund

Jag såg ett program på tv innan idag, där det fanns små labradorvalpar. Jag är så himla sugen på att skaffa en sån! Som bara är min egen. Jag har ju en liten älskling som är en dvärgtax. Ingen annan hund skulle kunna ersätta henne, men att ha en till lockar ändå. Javisst, dubbelt arbete, dubbelt så dyrt osv osv. Men eftersom Tea (vår tax) är hela familjens så betalar ju mamma hennes försäkring m.m. En liten vovve som är HELT min lockar så otroligt mycket. Dock måste jag först se vad det är jag ska göra framöver. Om jag ska flytta, plugga, jobba eller något. Det går före! Men sen ska jag skaffa en liten krabat.

Någon av er som har en labrador kanske? Eller som kan tipsa om någon annan mysig, vacker, underbar hundras som vill vara ute mycket, arbeta och röra på sig?


Kommentarer
Postat av: Sara

Labradorer är jättesöta! Jag hade en golden retriever förut som var väldigt fin. De är ju rätt lika. Nu har jag en S:t bernhard! Men det kan ju vara lite mer krävande att ha en sådan stor hund. De behöver mycket plats och mat!

2009-01-19 @ 17:34:27
URL: http://ladysara.blogg.se/
Postat av: al.

Jag har en shetland sheepdog (dvärg collie) som är min alldeles egen. Rasen är helt underbar! Snälla och lättlärda. Han älskar att vara ute och röra på sig, och även med sina små ben så klarar han av långa promenader mm. De har ganska mycket hår och min är trefärgad. Vilket jag tycker är finast då såklart! Det är verkligen en ras jag kan rekomendera. :)

2009-01-19 @ 17:37:07
Postat av: Martina

Min egna favorit är helt klart Border Collie. När jag var liten var det Golden Retriever :P Sen började jag kolla på Babe (den där filmen om grisen...) och där var en border med som jag blev alldeles kär i:D Så nu har jag hittat uppfödare som föder upp en blandras mellan renrasiga golden och renrasiga bordercollie. Det ska helt klart bli min vovve! De är piggare och smalare i kroppen än golden, men lugnare och inte lika "valliga" som bordercollie. Jag tycker iofs om många raser och är hundgalen så det ryker om det:P

2009-01-19 @ 17:50:45
Postat av: Isabel

Finns många underbara hundar! Gå till biblioteket och låna en rasbok!? Kan du både se bilder och läsa lite om varje enskild ras :) Faktiskt väldigt intressant, dessutom är det roligare att bläddra i en bok ibland än att läsa text på internet. hihi.

Jag tycker om labradoren väldigt mkt, dessutom finns dom i tre olika fina färger :)

2009-01-19 @ 18:22:51
URL: http://isabeeelj.blogg.se/
Postat av: Angelica Fransson

Måste bara säga att din blogg är helt underbar att läsa, du skriver så bra. Är intressant att läsa om din ätstörning, då jag själv har haft det. Förstår precis vad du går igenom och att alla dagar inte alltid är de lättaste.



Du ville ha tips om en aktiv hund och tänkte tipsa om hundarna som jag själv har. Flat-coated retriever. Världens mest arbetsvilliga ras, gillar att vara ute och motionera. Rasen är verkligen en riktig glädjebärare. Dem är alltid glad. Har själv tre stycken hemma.



Tack för en bra blogg, ta hand om dig!

2009-01-19 @ 18:27:10
URL: http://franssonangelica.blogg.se/
Postat av: Desiree

Om jag får säga min mening så tycker jag att en blandras är det bästa du kan ha.. inget sönderavlat och man kan få en hund med många bra egenskaper från flera olika hundar.. om man inte är intresserad av utställning förstås.. fast det är igentligen det sjukaste man kan hålla på mig.. bara titta på utseendet och inte på det som finns inom hunden, personligheten och hur bra temprament hunden har.. utseendefixerat om något!

2009-01-19 @ 19:52:08
URL: http://eerised.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag och min kille har en blanding mellan shäfer och rottwailer, 75% shäfer och 25% rottwailer, det är en hona på 1½ år, den blandrasen är ganska så krävande, behöver mkt stimulerande busigheter som använda nosen os.v.. Men det är en lättlärd ras men dem är ganska envisa och man behöver ganska bra pli på dem. Men jag kan gott rekomendera den asen/raserna för dem är världens goaste och har ett bra temprament. Ska avla på henne med så man hoppas på renrasiga shäfrar ungar :)

2009-01-19 @ 19:54:37
URL: http://whatsgoingonhere.blogg.se/
Postat av: Jossi

Jag har en dvärgschnauzer, supermysig hund :) Jätte pigga och lekfulla samtidigt, trevlig hund måste ja säga :D

2009-01-19 @ 19:58:42
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: Cattis

Åh vad roligt! Jag måste tipsa om Flat coated retrivern!! Har själv två stycken! Det är jordens mest unerbara hund på alla sätt och vis!

-De är snällat i världen(saknar agressivt anlag)

- De ÄLSKAR människor

- De är alltid glada- riktiga energikickar!

-De älskar att arbeta, vill vara till lags. Lättlärda!

-Pälsen är lättskött, behöver inte klippas.

-Så underbart vackra och ståtiga!

-Kelgrisar

...skulle kunna skriva hur mycket som helst!

De är lite fega av sig, men jag tycker bara att det är fördel faktiskt. Springer inte fram till andra hundrar hur som helst...



Den liknar labraoren på många sätt, känner till labben rätt bra eftersom vi har många "i släkten", som brukar bo hos oss ibland. Fördelen med flatten skulle jag säga är att labradorer ofta bir trötta när de växer upp. Desutom har de lätt för att bli tjocka (=ännu segare). Flaten däremot är valp tills de dör brukar man säga! Haha det stämmer! Fast labben är iof också underbar tycker jag:).

2009-01-19 @ 20:11:48
URL: http://vitanova.blogg.se/
Postat av: Cattis

Jag har en labradorpojke!:) Han ligger i sängen & sover nu, han är bortskämd..haha:) Labradorer är underbara, lugna harmoniska hundar!:) Min vovve älskar att bada & röra på sig, & är glad & trevlig:) Å de där bruna ögonen..mamma..man faller pladask, haha:)

2009-01-19 @ 21:36:58
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: hanna

Jag har en dalmatiner och de är riktiga enmanshundar! Visst de gillar hela familjen, men den kommer att ÄLSKA dig och göra allt för dig. De är också väldigt pigga och busiga. Så här stog det på vovve.net:

Dalmatiner skall vara harmoniskt byggda . Karaktäristiskt prickig. Kraftfull, muskulös och aktiv hund. Den skall ge ett proportionerligt intryck och får inte vara grov eller klumpig. Rasen skall vara utåtriktad och vänlig, varken skygg eller tillbakadragen. Ej heller nervös eller aggressiv.



Här är enn bild när min bäbis var liten

http://vovve.net/Raser/gallery.asp?id=178&p=4&pid=23782

Visst är hon underbar :)



----------------

Tävling i bloggen!

2009-01-19 @ 22:07:22
URL: http://halshammar.se
Postat av: Sofia

Dansk svensk gårdshund AKA skånsk råttehund!! Dom är precis lagon stora, flyger inte iväg med blåsten;) men är ändå lagon små att ha ihopkurad i knät. Dom är väldigt sociala, glada, superfint temperament och lojala. Dom är inte avlade för att vara fina utseendemässigt, även om dom vaerkligen är det, utan dom är avlade för deras fina egenskaper. Jag älskar min lilla Tiger. Vi är ute på långpromenader, springer i skogen, om jag hade haft tid hade vi lätt gjort agility. Kolla in Riddarens kennel.

2009-01-20 @ 00:11:21
Postat av: olivia

Labradorer är väldigt söta, och de värkar ju snälla och så temperamentet! Själv har jag och familjen en mellan pudel, det blev en pudel pg av att jag är allergisk. Och vissa klarar av pudlar :) Han är iaf väldigt snäll, älskar att leva och vara ute på promenader. Han är väldigt rumsren väldigt snäll, han skulle aldrig göra illa någon! Enda felet är att han drar jätte mke i kopplet, men det vet jag inte om de kanske bara gäller väran Alfred! ;) ♥

2009-01-21 @ 14:50:50
Postat av: Lina

Jag har en egen hund, hans mamma är renrasig flatcoated retriever, pappan är labrador och lite new foundland. Han är och ser ut som en grov flatte helt enkelt.

Flatcoated retriever kan jag varmt rekommendera dig! Det är en överlycklig livsnjutare som ALLTID är glad och pigg mot allt och alla!

De behöver ju arbeta lite för att inte bli understimulerade och stressade, men det kan räcka med ex hoppa på lite stenar på promenaderna osv.

ALLA som möter Eddie säger att de aldrig har mött en gladare hund, han är verkligen det bästa som hänt mig!

Men satsa på sjukdomen i första hand, börja spara nu men så kan du senare se hur ditt liv ser ut och om du har tid, när du väl skaffar din egna vovve kommer du ha riktigt mysigt och kul =)

2009-01-23 @ 18:01:28
URL: http://meduzan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0