Balans i livet

Åh vad konstigt det känns att det redan är mitten av januari! Visst går tiden fort? Inget mig emot. Nu är det 6 veckor och 3 dagar kvar tills vi flyger till Thailand. Drömde vilt om det inatt. Har en känsla av att jag kommer göra det fler gånger, både före och efter resan. Jag längtar tills jag får se allt det vackra, uppleva alla trevliga människor, deras kultur, värmen, maten, solen. Se bara nedan på bilden. Thailändska pannkakor som man kan få i olika smaker. Banan pannkakorna är väl den mest kända, men det finns bl.a choklad, jordgubbar och nutella. Galet! Jag ska testa de klassiska med banan. Jag är ju en banan-lover! Haha.

Nu imorse ringde jag till en öronklinik eller vad det kallas. Tjutet i öronen är ju fortfarande kvar, och jag ville höra vad de hade att säga. En sköterska där gav mig lite tips som att vila mycket, undvika Ipoden och höga ljud. Sen om några veckor kunde jag kolla upp det om det inte avtagit. Hoppas det försvinner snart!! Har i alla fall börjat lära mig att koppla bort ljuden. Jag hör dom bara på natten när det är helt tyst, så jag störs inte jättemycket av det. Men jag har svårare för att lägga mig och läsa om kvällarna, då kan jag inte koncentrera mig.

Haha, jag hittade min stegräknare i min låda idag. Ska snart ut på promenad och tänkte ha den på. Hur många steg är det nu man ska gå per dag för hälsans skull? Jag har ökat maten lite sen min svacka under julen. Äter vanlig lunch igen och försöker äta frön och nötter så ofta jag kan. Avokado på mackan och fet fisk. Jag ska bli hälsosam istället för självdestruktiv. Det leder ingenstans att skada sig själv. Och mat är ju så himla gott!
Så mitt nya nyårslöfte är att äta hälsosam, näringsrik, varierande mat och vardagsmotionera mer. Jag vill äntligen skapa lite balans i livet. Få tillbaka mensen och MÅ BRA.

Nu ska jag duscha! Puss puss



+ Bild

Kommentarer
Postat av: Hedvig

Åh, jag vill verkligen tycka om banan men jag tycker verkligen det smakar illa...:/



Jag diggar dina matbilder, allt ser så gott ut!

2009-01-12 @ 10:52:36
URL: http://hedvigjosefin.blogg.se/
Postat av: Louise

Lite balans hade inte skadat... Mår inte alls bra idag :S

2009-01-12 @ 10:59:41
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: natta

Hej! undrar hur det går för dig med sömnen nuförtiden, tog du sömntabletter förut? hur tyckte du i så fall att de fungerade?

kram <3

2009-01-12 @ 11:09:33
Postat av: Cornelia

natta: Hej :) Jag sover faktiskt väldigt bra nuförtiden! Okej, jag går nästan alltid upp på toaletten på natten.. det ska man inte göra tydligen. Men jag somnar lättare än förut och känner mig hyfsat utvilad på morgonen!



Ja innan tog jag sömntabletter, gjorde nog det i ½-1 år innan jag slutade helt. Tabletterna hjälpte mig ganska mycket men det är lätt att bli beroende. Att man absolut inte kan sova utan dom.. så var försiktig om du funderar på det!

Kram <3

2009-01-12 @ 11:22:10
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Spritezero

Balans är super =) Lycka till, jag hoppas och tror du kommer fixa det här året!



Förresten fick jag tillbaka min mens förra månaden! Trodde inte det var möjligt längre, men visst där ser man! Otrolig känsla, som du också ska få känna!



Ha det bäst i thailand och njut av livet.

Kram!

2009-01-12 @ 12:48:16
Postat av: jenny

Jag har hört att man ska gå minst 10 000 steg om dagen men jag är inte helt säker :)



Jag har varit i Thailand 5 gånger och jag måste bara säga att pannkakorna är inte det som är det godaste i Thailand, det är alla äkta fruktshakar och alla fruktspett samt maten längs gatorna (som man för övrigt inte ska vara rädd för) som är det bästa!!!

Iof har jag bara varit på "icketurist orter" men jag tror du kommer hitta allt det där borta :) Satsa på stora frukostar och mycket skaldjur till lunch och middag. MUMS!

2009-01-12 @ 13:17:38
URL: http://jennyoregon.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag vill säga att jag förstår precis hur du tänker, men jag vill bara att du ska bli frisk och ine sjukare! Jag tycker du ska tänka på att vardagsmotion är ingenting du egentligen behöver tänka på! Rekomendationerna om hur mycket man ska röra på sig under en dag är till för människor som inte är sjuka och som kanske har svårt att träna och röra på sig. Där är inte du!

Stegräknaren tycker jag du bara ska ta och strunta i helt, för det är bara sjukdomen som vill ha kontroll över hur mycket du går varje dag. Cornelia behöver släppa allt vad kontroll heter!

Tänk efter Cornelia, är du verkligen en av de människor som har några extra kilon att tappa eller ett arbtete som är väldigt stillasittande att du behöver vardagsmotionen extra mycket. Nej du har anorexia och ska du kunna bli frisk kan du inte vara "hälsosam" som alla andra, för att vara på det sättet är inte "hälsosamt" för dig! Du ska äta av all mat inte bara "nyttiga" fetter, att vara hälsosam för en anorektiker är att äta smör, korv och grädde OCKSÅ!! Jag tror du inbillar dig om att ingen ska äta sådant, men det är ju helt fel! Det enda jag vill är att du ska Tänka efter! Du är en kämpe och du klarar mer än vad du tror :)

2009-01-12 @ 15:21:32
Postat av: Cornelia

Anna: Förstår hur du tänker också, men jag menar inte till överdrift. Att bara äta hypernyttig mat och vardagsmotionera 24 timmar/dag. Jag menar balanserat. Att kanske orka ta mig ut på dendär promenaden (tycker det är jobbigt ensam för jag inbillar mig att alla tycker jag e fet o ful). Hälsosam mat har jag dock växt upp med, men såklart att jag ska kunna äta efterrätter och godis osv. Jag kämpar verkligen för det! Försöker äta något åtminstone varje/varannan vecka.



Balans var det :) KRAM!

2009-01-12 @ 15:28:08
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Hannah

Men det där på bilden är väl inte thailändska pannkakor? För typiska thailändska pannkakor är ju de väldigt tjocka, nästan "sockerkaksliknande" pannkakorna. Tunna pannkakor kallar de "swedish pancakes" på vissa ställen i thailand faktiskt, haha ;) Men på tal om pannkakor: När jag var i thailand senast så köpte vi crêpes från en lite vagn på gatan sista kvällen och det var verkligen SUPERGOTT! Önskar att vi hade gjort det tidigare bara... för jag tycker inte så mycket om de tjocka thaipannkakorna.

2009-01-12 @ 17:00:30
URL: http://uglies.blogg.se/
Postat av: stars in heaven

Jag har hört någonstans att en vardagsmotion på en dag är 10.000 steg. Fast jag har också hört att 30 min ska räcka för att hålla formen. Men det finns ju även dom som inte tränar och tar promenader, men ändå håller formen :) Så jag vet inte riktigt vad jag tror om det där, hehe.

Men bäst är nog att gå så långt man känner inte är överansträngande.



Kramis

2009-01-12 @ 17:41:09
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Z

Jag har aldrig kommenterat din blogg förut, men jag läser den då och då. Men idag kände jag att jag ville komentera. Jag tänker precis som Anna. Vill du gå upp till normalvikt behöver du inte motionera mera, snarare lära dig att du inte behöver motionera eller promenera varje dag. Stegräknaren kan istället göra att du känner dig mer tvingad att promenera just de antal steg du exempelvis promenerade dagen innan. Jag har själv varit i din situation, så jag vet hur lätt det är att fastna i mönster av tvång, även om man inte tror att man ska göra det. Jag vet också att det går att bli frisk, för dte har jag själv blivit och det kommer du också att bli. bara du fortsätte rkämpa framåt och inte ger efter för anorexin. Ska även tillägga att jag beundrar ditt kämpande och att jag är övertygad om att du kan klara detta. (hoppas du inte tar illa upp av inlägget). Ha det riktigt bra och fortsätt kämpa. kramar

2009-01-12 @ 18:16:07
Postat av: Eeet

Du har rätt i att balans är viktigt. Det är nyckeln till friskhet! Att inte ha en ätstörning innebär ju att man, utan att kanske reflektera över det, äta balanserat. Ibland äter man vad ätstörda skulle kalla "för mycket" - men andra gånger kan man därför äta vad som för en anorektiker skulle vara alldeles för lite.

Friska äter balanserat; hamburgare, morötter och daimstrutar - ibland även sånt de inte gillar, för att de blir bjudna och för att det är en del av det sociala livet.

Balanserat är att äta av allt, och inte utesluta något. Inte grädde, inte grönsaker, inte kött. ;) Anorexia måste man äta sig ur.

2009-01-12 @ 20:27:36
Postat av: myy

försiktigt med att ha så höga förväntningar om thailand. Jag hade de... eftersom ALLA snackat gott om de, men min resa blev helt åt helvete. De körde oss till fel hotell, körde oss åt helvete bara för att de ville tjäna pengar osv...

Har även sett att du skriver så mycket om att sitta på stranden och dricka smoothies och käka frukt... trodde ja med när jag drog dit, hitta inte en enda färsk frukt (om jag gjorde var det från en kille på moped) smoothies vet de typ inte heller va de är. Ett tips bara så du inte blir alltför besviken.

2009-01-12 @ 21:09:48
Postat av: Cornelia

myy: Okej, då är det ju himla tur att vi åker charter. De lär ju knappast köra oss till fel hotell! Och det kan ju hända varsomhelst. Inte bara i Thailand.

Var va ni egentligen? Har massa vänner och bekanta som nyligen varit där jag ska, och där fanns det fruktdrinkar, smoothies, färsk frukt och annan god mat överallt!



Tråkigt att din resa blev dålig, men att åka till ett land och dömma det så på en gång.. det kanske är lite orättvist :P Men men, jag kommer fortsätta ha höga förhoppningar eftersom det bästa med resan är att jag ska vara tillsammans med min underbara familj! En upplevelse är alltid en upplevelse, bra som dåliga.



Kram!

2009-01-12 @ 21:19:34
URL: http://annacornelia.se
Postat av: myy

Dömmer gör jag verkligen inte?? vill bara förvarna att du KAN bli besviken... hade också bekanta som varit där vi var HuaHin... men men trevlig resa! Hoppas den blir lyckad.

2009-01-12 @ 21:40:13
Postat av: Cornelia

myy: Okej okej. Ah, nä jag ska inte alls dit så. Tack! Det kommer den bli :)

Kram!

2009-01-12 @ 21:42:55
URL: http://annacornelia.se
Postat av: hanna

vad glad jag blir att du har ökat på maten, för det behöver du, både för kropp och själ, och du är värd det!

Egentligen är det inte bra att fastna vid siffror igen, så jag brukar gå ca en timme de dagar jag inte tränar, det blir ungefär 10.000, vilket är det rekomenderade. Man går ju och handlar och andra så saker under dagen också.

2009-01-13 @ 19:58:49
URL: http://halshammar.se
Postat av: Emma

Hej Cornelia,

Jag hoppas det kommer bli bättre med din eventuella tinnitus.

Vill bara berätta att jag känner MÅNGA som har tinnitus, bland annat min mamma, och de lever alla helt normala liv och accepterar sin tinnitus.

Det kan vara skönt och veta.

10 000 steg om dagen är det som ska tas.

Kram

2009-01-14 @ 05:57:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0