Fettfettfett

Det har varit så himla skönt att inte skriva ner i matdagboken vad jag äter. Sån befrielse! Har tid att tänka på annat nu, även ifall det kan tyckas att en sån sak inte kan ta så lång tid. Men tankarna sätts igång så fort jag börjar gå igenom det jag precis ätit. Detta kommer förmodligen leda till att jag blir utslängd från Idun. Eller jag är 100% säker på det, så jag måste ha en plan. Jag ska söka annat. Helt klart! Får kanske ha ett möte mellan min behandlare, mig och mamma...

Åh ikväll åt jag en så himla god middag. Fullkornspenne (pasta alltså) med räkor, citron, tomat, oliver, balsamico, salt & peppar. Mums. Så frisk smak! Älskar det.

När jag börjar må sämre drar jag nästan alltid ner på fettet i min mat. Det märks ganska snabbt på kroppen att man utesluter något. Bl.a fryser jag lättare, får knottror på benen, ont i kroppen, seg i huvudet och torr hud. Finns fler, men det var några i alla fall. Jag måste verkligen anstränga mig för att ta tillbaka det i min mat. Fett är faktiskt livsviktigt!! Och ja, varje gång jag utesluter det så får jag ångest. Sjukt va? Jag får alltså ångest oavsett om jag utesluter eller äter det. Då kan jag ju lika bra äta det! Då gör jag åtminstone rätt.

Någon mer än jag som har svårt med just fettet? Kolhydrater är också svårt, men det kan jag typ inte leva utan... det finns ju i det mesta.

Måste gå! Puss på er



+ Bild

Kommentarer
Postat av: emelie

fett är jätteviktigt för upptaget av fettlösliga vitaminer, fast det kanske du visste, men värt att uppmärksammas. pepp pepp! håller tummarna för dig.

2009-02-12 @ 18:54:41
URL: http://dagensben.blogspot.com
Postat av: Anna

Det är inte säkert att du blir utslängd från Idun pga det. Det beror på hur många veckor du har kvar där. Vi har ju samma behandlare och sist jag var där (4 ggr kvar då) och då förklarade hon att det var en del av själva avslutningen att inte skriva matdagbok... Så kanske du kommer undan. :)

2009-02-12 @ 19:35:15
Postat av: Anna

Fettet har alltid varit det jobbigaste förr mig (förr, men kanske lite fortfarande). Kunde lättare äta socker än fett, för det med socker i va iallafall gott. I nuläget när man hör så mkt om high fat dieter och annat + att jag insett att det är behövligt och inte skadar går det hur bra som helst. Maten blir faktiskt godare. Har faktiskt bytt de mesta av alla light till vanliga produkter, jag menar de har funnits i årtionden och aldrig skadat så varför inte bara fortsätta så. Kolhydrater har alltid varit ganska lätt, har tänkt att kan jag äta frukt och grönt kan jag väl äta pasta med, det är ju också kolhydrater liksom. Vet att du VET så mycket om vad som är bra för kroppen, ANVÄND dina kunskaper :)

2009-02-12 @ 20:18:26
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: hanna

ett tips som många anorektiker har brist på är EPA det är ett ämne som finns i omega 3. Det kan miska ångesten. Så leta efter Omega 3-EPA (att det står epa på förpackningen är viktigt)

En tablett innehåller bara 9 kcal så det är inget att oroa sig för heller...



Nu har jag frågestund i min blogg och jag skulle bli glad om du ställde en fråga:)



http://halshammar.se/2009/february/fragestund-2.html#comment

2009-02-12 @ 20:24:26
URL: http://halshammar.se
Postat av: e

Det känns som om allt är gjort av kolhydrater tycker jag ofta..

2009-02-12 @ 22:11:21
URL: http://eelvelin.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej vackra flicka :)

Låter som en helt underbart god middag det där!

Fräscht liksom :)

Nu blir det upprepning här igen, men jag känner igen mig exakt i det du skriver här.

Jag blir precis likadan, fettet är det jobbigaste med mat! Därefter kolhydrater.

Men som du säger, fett är mycket lättare att undvika än kolhydrater..



Nej bort med sådana dumma gamla vanor!

Fett ÄR livsviktigt och kommer så förbli.

Tänk bara på hur hår, hud och naglar påverkas ju :P

För vem vill ha risigt, tunnt, glans- och livlöst hår? Torr, fnasig hud och spruckna naglar och nagelband??

Inte jag iaf! ;)

Och inte du heller om jag får gissa :)

Massa kämparkramar till dej Cornelia <3

Hejja dig!

2009-02-12 @ 22:35:17
URL: http://pusselflicka.blogg.se/
Postat av: carolina

jo jag har svårt för fettet också, MEN : när jag ätit lite fett under en period märker jag hur jag bara skär ner på det ännu mer, typ mindre procent i yoghurt, osv. men när man släpper på det lite, och inför det i sin kost, märker man hur mycket bättre man mår, och hur vissa saker man blivit knäpp inför förut inte känns lika jobbiga längre. läs kapitlet om fett och hur det påverkar hjärnan i mattilåttet! det hjälpte mig JÄTTEmycket. kolhydraterna kämpar jag fortfarande med, men det går bra med bröd, och riset i sushi iallafall ;-)

2009-02-12 @ 22:38:57
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Louise

Kolhyderater är jobbigast, men det är ändå det jag äter mest av...

2009-02-13 @ 00:05:13
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: josefin

jättebra att du är observant och märker skillnad, för det är skillnad om man utesluter något näringsämne. fett är jätteviktigt. förut var jag superrädd för det och åt knappt något som innehöll något fett överhuvudtaget. Nu tycker jag både det kan vara gott med lite mer fett i olika produkter och smör på mackan ger lite mer smak o.sv Idag är jag inte rädd för fett, jag kan äta alla olika sorters fetter och njuta av det samtidigt.



Så länge man har rätt fakta om fett inser man att kroppen tar stor skada utan det, och även om du försöker utesluta fett så är kroppen smart å omvandlar kolhydrater och annat till fett, för att överleva. då kan man lika gärna sluta anstränga sigoch äta det. det gör maten lite godare, får lite mer smak. Hoppas du ska kunna unna dig smör och njuta av det snart" <3

2009-02-13 @ 00:41:28
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: erica

hej cornelia.

du vill inte skriva om dennism.se? han måste stoppa. han skriver endast proana kan man säga. inlägg om att kissie måste banta osv. det är sjukt.

2009-02-13 @ 06:57:06
Postat av: Emma

Fett är gott i maten! Och de är gott att äta mandlar/nötter



Undviker människor fett för att det har samma namn som fettet i kroppen som de helst vill bli av med, och därav minskar fettet i maten. Eller.. liksom.. varför har fett blivit så "hemskt"?

2009-02-13 @ 11:58:44
URL: http://emmmas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0