Carrotcake.


Helt ärligt, detta är riktigt jävla gott. Jag minns inte ens sist jag åt morotskaka. Det brukade vara standard när jag och mamma var på Ikea när jag var liten. Har varit sugen på detta sen jag såg morotskakorna på Waynes coffee med ett rejält lager av glasyr ovanpå. Eeeh, mums!! Detta ska jag bjuda på imorgon!

1 kaka, ca 8-12 bitar

Du behöver:
3 morötter (ca 200 g)
3/4 dl mandel eller nötter (jag kommer utesluta helt pga allergier)
2 ägg
2 dl socker (eller råsocker)
1 tsk kanel
ev. ½ tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl olja

Glasyr:
100 g philadelphiaost naturell
½-1 dl florsocker
ev. 1 tsk citron- eller limesaft

Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln. Tillsätt ägg och socker. Häll ner oljan i smeten. Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv. Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

Receptet kommer från recepten.se och bilden är hittad på google. Kollaget är gjort av mig!

Kommentarer
Postat av: carolina

mums för morotskaka! mycket glasyr ska det vara ;D

2008-09-19 @ 19:18:27
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0