Egen falafel
Igår gjorde jag egna falaflar. Supergott! Serverade med en dippa på kesella, yoghurt, citronpeppar och salt.
Recept nedan!

ca 20 st
1 burk kikärter, 400 g
½ gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2-3 msk havrekli
1 msk rapsolja
Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, havrekli och rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i rapsolja i en stekpanna några minuter på varje sida.
Recept nedan!

ca 20 st
1 burk kikärter, 400 g
½ gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad bladpersilja
2-3 msk havrekli
1 msk rapsolja
Gör så här
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, havrekli och rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar. Stek dem på medelvärme i rapsolja i en stekpanna några minuter på varje sida.
Kommentarer
Trackback