Söndag 2 november

Oooh sov lite längre än vanligt idag. Jag brukar alltid vakna innan 8. Typ halv eller kvart i. Så att sova en timme längre var skönt och lite ovant för mig. Har någon slags inställd väckarklocka i huvudet som alltid ringer för tidigt.

För första gången på ganska länge känns det lite drygt att det är söndag. Det känns inte som jag pallar ta mig ut, fast samtidigt är det tråkigt att vara hemma. Men men, en sak tänkte jag göra i alla fall. Jag ska försöka hitta någon fotokurs jag kan gå på. Jag älskar att fota och hålla på med bilder i datorn. Ibland anstränger jag mig, ibland inte. Ibland försöker jag hitta det bästa ljuset, bästa bakgrunden och bästa vinkeln. Med dagens frukostbild har jag inte ansträngt mig direkt, haha. Men det ska jag göra idag i alla fall, leta fotokurser. Ni kanske har förslag?

Till frukost idag åt jag; naturell yoghurt med havrekuddar, banan och mango. En skiva osötat rågbröd med grovhackad leverpastej (bredbar) och gurka. Väldigt gott!

Förresten så tänkte jag på det imorse när jag skulle bre min macka. Smör eller inte när det är t.ex mjukost, leverpastej eller liknande? Har aldrig ätit smör + sånna pålägg (tycker det är äckligt). Ska jag det nu? Min behandlare säger ju att jag ska äta så "vanligt" och "naturligt" som möjligt. Alltså inte överdriva eller så. Så en mjukostmacka utan smör går väl bra ibland? Hur äter ni? Till ost, skinka och sånna pålägg så ska man ju ha smör, och det känns mer "naturligt" eller hur jag ska uttrycka mig.

Ha en bra söndag! Puuusss!


Kommentarer
Postat av: KRYCKAN

Jag har aldrig smör på mackan när man har "mjuka" pålägg så som t ex leverpastej. Blir så geggigt och smaken blir konstig!

2008-11-02 @ 09:36:54
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Miste

Tror det handlar mer om att kunna.. När jag gick i behandling skulle jag ah smör under oavsett vilket pålägg det var, just för kunna ha det. Nu när jag inte ahr några problem längre kan jag istället välja.. Tja, om du förstår hur ja menar?!

2008-11-02 @ 09:47:27
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: hanna

om det är bredbara pålägg på burk så brukar jag inte ha margarin/smör under. men om det är på tub som tex kaviar el. räkost på tub så brukar jag ha margarin. annars blir det ju torrt ju :)

2008-11-02 @ 09:49:40
URL: http://moshni.wordpress.com
Postat av: E

jag tycker de blir godare med smör under när man har leverpastej på mackan!

2008-11-02 @ 10:35:56
Postat av: Amandah

Kanske inte om du har bredbart pålägg, men man får ju inte välja det "bara för att" liksom... Som du beskrev din frukost verkade det som att du hade hackad leverpastej, alltså inte så "kladdigt", då ska man nog ha smör under... Jag säger som Miste, det var likadant för mig!

2008-11-02 @ 11:02:30
URL: http://detminstajag.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Amandah: Okej, jo den va kladdig - bredbar liksom.

2008-11-02 @ 11:08:55
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Josephine

Tänkte på det imorse angående smör. Alltså jag älskar smör på mackor, blir ju sjukt gott. så jag kör dubbla :P Tex. imorse åt jag rostmacka med smör och philadelpiaost, blir så mkt godare då ju ;)

2008-11-02 @ 11:26:22
Postat av: Tigrisenemmis

Haha, min kl ringer ALLTID en halv timme-timme för tidigt :( sen kan jag inte somna om. så stiger alltid upp. Här i trelleborg finns det på ABF :) jag och en tjejkompis funderar på att börja där :) där finns både för foto och sen en annan kurs för photoshop :) We like :)

Ska jag ha mjukost eller liknande så har jag INTE smör på, helt kladdigt och onödigt. tycker smöret tar över smaken på pålägget, som skillnad när man har skinka eler liknade så förhöjer det smaken. Ajja hoppas du förstår :P

2008-11-02 @ 11:39:02
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se/
Postat av: Therese =)

Smör tar ju fram smaken bättre på andra pålägg. Brukar ha det till allt - kladdig leverpastej eller inte :PDock inte till mjukost. =)

2008-11-02 @ 11:40:11
URL: http://thereseinletters.blogspot.com
Postat av: Hanna

Jag kan bara instämma i de föregående kommentatorernas ord. Alla har kanske inte smör under ett mjukt/bredbart pålägg (även ifall de flesta har det). MEN. och ett ganska stort MEN. Man ska kunna ha smör under utan att det ska vara jobbigt, och det ska inte vara en ursäkt att slippa ha smör !!!

När man är på behandling måste man ha smör oavsett vilket pålägg man har, bara för att man delvis med största sannolikhet behöver det, men även för att man ska lära sig :)

(och det blir ju SÅ mycket godare med smör på ;)

När man sedan är HELT frisk ska man kanske få välja om man vill ha det eller inte, men i det stadium du är nu SKA smör vara obligatoriskt för att du ska kunna bli frisk !

Kämpa på :-)

2008-11-02 @ 11:48:31
Postat av: Cattis

Försöker ha smör på det mesta, för att träna på det! Sedan när man känner sig helt trygg med smör på mackan kan man ju variera sig mer! Men överlag tycker jag det är gott med smör till det mesta påläggen..kanske inte mjukost dock!

Du kämpar på bra, fortsätt, jag hejar på dig!:)

2008-11-02 @ 12:19:48
URL: http://kaktuuus.blogg.se/
Postat av: Ingela

gumman... det "normala och friska" skulle nog vara att du testar att ha smör under och testar utan, sen helt enkelt kör den variant som du faktiskt tycker är GODAST..

2008-11-02 @ 12:27:26
URL: http://zariaza.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag har inte vågat mig på annat än skinka på mackan än, men skulle jag göra det så ska det vara smör under. Gott eller inte, efter allt jag fått lära mig så skulle jag inte våga skippa smöret.

2008-11-02 @ 13:35:02
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: Sara

När jag gick på behandling sa min dietist att man inte behövde ha smör under muka pålägg (bredbar leverpastej, mjukost osv) bara man bredde på ett ordentligt lager, alltså inte så tunt som om du skulle haft smör utan mer, så att man inte såg brödet under pålägget.

Hoppas du fattar ;)

2008-11-02 @ 14:51:35
Postat av: dunderklumpen

Håller helt med flera av era kommentarer bl a Hannas.

Undere min behandling är jag tvungen att ha smör till alla pålägg. När jag sen är frisk så kan jag välja själv.



Kämpa på!

2008-11-02 @ 15:23:40
Postat av: Cornelia

Sara: Tycker det låter himla klokt! :)

2008-11-02 @ 17:04:29
URL: http://annacornelia.se
Postat av: A.

På min behandling har jag lärt mig såhär: Smör ska man egentligen ha till alla pålägg förrutom typ cream cheese och leverpastej. Men då får det inte vara någon light-variant utan den "normala".



När man ska bli frisk från en ätstörning är det såklart viktigt att ändra synen på den mat som man stämplat som "förbjuden", att kunna tillåta sig att äta olika saker och inte bara dom "säkra" alternativen. Det är inte alls lätt, men man får försöka kämpa på! Men, det blir ju också lite konstigt om man tvunget ska ha smör till t.ex. philadelphia bara för att. Eller? Ja, om man nu inte tycker om det förstås, då är det väl bara att köra på ;)



Själv tycker jag smör på mackorna är jättesvårt, godis känns till och med lättare, hur logiskt är det?:P

Puss

2008-11-02 @ 17:25:16
Postat av: skrollebolle

Åh när jag var liten älskade jag skogaholmslimpa med smör & leverpastej! Haha. Inte ätit leverpastej sedan dess tror jag. >_<



Att ha både och är väl en smak sak, har inget med ätstörningen att göra.

2008-11-02 @ 19:35:38
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: FiaLiten

Hur kan ni äta LEVERpastej ?

Lever; ett inre organ från en annan levande varelse.



Ta inte detta fel o hoppa inte på mig för att jag skriven det här på en blogg tillhörnade en tjej med ätstörningar.

Jag har själv anorexi, o visst, det finns mat man måste "jobba" med och ingen mat ska vara ångestframkallande, men ETIKEN, MORALEN och tanken på vad man stoppar i munnen borde ALLA ha.



Go Veg !



Fia

2008-11-03 @ 00:24:24
Postat av: Cornelia

FiaLiten: Finns värre saker att äta. T.ex kemiska tillsatser och skit i mat! Lever är åtminstone en naturlig råvara, precis som kött och allt annat som kommer från djuren. Tycker inte du ska dömma folk som äter kött, lika lite som jag ska dömma någon som INTE äta kött.

2008-11-03 @ 09:05:38
URL: http://annacornelia.se
Postat av: stars in heaven

Jag äter alltid smör under "fasta pålägg" typ skinka, hårdost och liknande. Men aldrig under bredbara saker som ost, leverpastej m.m. För jag tycker som dig att det blir äckligt.

2008-11-03 @ 12:19:01
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0