Regnig morgon

Ska snart iväg till kliniken. Eller okej, om ganska länge men jag är så fruktansvärt seg på morgonen. Orkar inte stressa. Regnet öser ner också. Varför just när jag ska iväg?! Samma sak i tisdags ju, ösregn.

Blev så jäkla chockad av en kommentar jag fick här på bloggen igår. "Pro-ana symbol säger jag bara..." Trodde först hon menade att jag var det (så jag blev först arg och sårad för det), men hon påstår att det röda armbandet står för pro-ana. OKEJ?! Alltså jag blir så jäkla arg. Hade ingen aning om det!! Sånt påhitt. Jag har alltid ett rött armband på mig, och för mig står det fan heller för Pro-ana. Jag tappar lusten till allt, seriöst. Kul att ha det jäkla armbandet nu då?

Sak samma. Jag drömde en helt underbar dröm inatt. Jag blir mer och mer sugen på att ha pojkvän kan jag säga i alla fall. Eller "sugen" är helt fel ord. Mer redo. Har liksom inte pallat lägga ner energi och tankar på det, men nu vill jag verkligen. Tydligen ska jag ha en bra månad när det gäller kärlek, enligt VeckoRevyns horoskop i alla fall. Haha, stämmer aldrig... men vem vet? Kanske i mina drömmar i alla fall?

Ha en bra dag. Hoppas det inte regnar hos er!! Puss & kram



Jag längtar efter julmyset...
+ Bild

Kommentarer
Postat av: A.

Jag tror det beror på vilken arm man har armbandet på också... Men det är ju verkligen INTE därför du har ditt armband så skit i det! Jag älskar det armbandet, med hjärtat :) Det är fint och står INTE för ngt så hemskt som pro-ana! Du om någon vill ju verkligen bli frisk! Strunta i dom där kommentarerna och fortsätt använda armbandet, det passar dig!

Puss vännen

2008-11-14 @ 09:28:04
Postat av: Sofia

Ja.. det där med rött armband har jag också hört om att det ska stå för Pro-ana. Det är ju lite synd.. men samtidigt så vet ju du själv att du inte bär det i samma syfte som dom och det röda armbandet betyder ju annat för dig.

Tillexempel att du kan ha en svart tröja med gult tryck utan att du hejjar på AIK, förstår du?



Fortsätt bära det röda armbandet med stolthet. Jag har ett likadant som du har, med ett silverhjärta på. Vi kan dra igång att det röda armbandet betyder typ.. bekämpa - sjukdomen!

Japp.. hädanefter betyder det att kämpa! =)





Ta hand om dig,

2008-11-14 @ 10:37:30
URL: http://sofiakj.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Är sjukt att det finns armband som betyder proana. Jag visste om det. Men trodde absolut inte att det var därför du hade ett rött armband. Fortsätt och ha det. Är nog inte så många av sveriges befolkning som vet att ett rött armband betyder proana.

2008-11-14 @ 12:18:09
URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Anna

Visst, "pro-ana-armbanden" är röda, "pro-mia-armbanden" har en annan färg, minns inte vilken... det finns flera olika armband med olika färger som står för olika saker. Vet att det iaf finns röda, blå, lila och svarta armband som hör dit. Skulle det då innebära att man aldrig skulle kunna ha på sig ett armband i just den där färgen?



Bara för att bilen är röd så behöver det inte vara en ferrari! FAKTISKT!



Klart du ska ha ditt älsklingsarmband, folk försöker bara hitta saker att klaga på, letar efter fel eftersom dom är avundsjuka.



Du peppar och får andra tjejer att vilja kämpa, att vilja bli fria från sjukdomen och du gör det jäkligt bra! Blir så trött när folk alltid ska vara elaka mot någon som lyckats med något, som är en förebild.



Du är grym och ditt armbandet var vackert, klart du ska använda ditt armband.Speciellt om det kanske ger tur. Ta han dom dig nu underbara tjej.

2008-11-14 @ 12:36:15
Postat av: enmamma

Jag har med läst detta att ett rött armband är pro-ana, men bär du ditt armband med stolthet. Du vet ju själv att du inte är pro-ana eller hur? Som någon skrev här, drag igång med armbandet..bekämpa sjukdomen.Hoppas det går bra på idun.Kram!

2008-11-14 @ 13:48:13
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: Anna

Strunta i sådana kommentarer. Om de inte hade vetat om din problematik, hade de över huvud taget inte dragit några sådana paralleller. Och det är ett faktum att det endast är de som står för något sådant, som ser symboliken i armbandet. Vi andra tycker bara det är förträffligt snyggt med ett rött armband, och därför bör lyssna till oss själva och det vi gillar.



Fortsätt använda armbandet!

2008-11-14 @ 13:57:23
URL: http://annasjogren.blogg.se/
Postat av: Susanna

Hej, hittade din blogg för inte så längesen och har fastnat för den, är så skönt att läsa om någon som verkligen kämpar och också gör framsteg :) din blogg åkte direkt till favoriter! Jag undrar en sak också, jag vet att det kan vara väldigt känsligt men jag måste få fråga. Du har matschema va? Tänkte ifall du vill dela med dig av det. Det är så att jag cokså har äs och för att göra en lång historia kort så ska jag få hjälp MEN inte förrän i januari...och jag har verkligen motivation nu och vill försöka själv tills dess och jag har frågat några andra tjejer också om dersa matcheman så att jag vet på ett ungefär hur det kan se ut så jag kan göra ett eget. Ja det var väl det jag undrade, förstår såklart om du inte vill. :)

2008-11-14 @ 14:55:20
Postat av: Cornelia

Susanna: Hej! Tack :) Kul att du gillar min blogg!

Javisst, jag har lagt upp matschemat en gång innan. Här är länk! http://annacornelia.se/2008/october/matschemat.aspx



Sköt om dig! Kram

2008-11-14 @ 15:06:45
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Piff

Jag blev jävligt förvånad när du lade upp bilden på vad som såg ut som ett pro ana-armband. Men jag läste texten under varpå det blev uppenbart att du inte har den typen av relation till röda armband och att dessa alltså inte hade något med pro ana att göra – för dig.



Men eftersom röda smala armband de facto är en symbol för denna sjuka riktning, var väl Paulinas kommentar knappast obefogad?

”Jag säger bara pro ana...” Ja, det var en kommentar jag också kunnat skriva, utan att mena något illa. Paulina skrev vidare att ”nej, jag är inte pro-ana, har varit när jag var ung och vilsen, men aldrig att jag sätter min fot där igen. Kämpa på!”

Nu borde väl saken varit ur världen?



Men så läste jag ditt svar till Paulina: ”Då borde du ju fatta att jag inte håller på med pro-ana?? Varför anklagar du mig för det?”

Var någonstans anklagade hon dig för det? Hon är ju hur tillmötesgående som helst. Hur kan du ta hennes svar som en förolämpning? Hur kan andra kommentatorer uppmana dig att ”strunta i de där elaka kommentarerna”, när det inte fanns tillstymmelse till illvilja i Paulinas (eller någon annans) kommentar?

Den enda som gav ett näbbigt svar var du. Och fine, det är din blogg och du skriver vad du vill och bemöter folk hur du vill och jag behöver inte läsa din blogg om jag inte gillar den, etc. Allt det där kan vi.



Men kontentan av denna kommentar är hur som helst följande:

Du verkar känslig för kritik, och det är okej, det är vi många som är. Men dina överreaktioner riktar sig ofta till människor som verkligen inte förtjänar det. Många gånger slår du bakut mot helt oskyldiga, vänliga uttalanden, t.ex. alla dessa som rörde ditt inlägg ”Dagvård, eller inte” den 22/10.

De flesta håller nog inte med mig om det här, men jag tycker att du borde läsa de kommentarer du får med lite större vidsynthet, lite bättre urskiljningsförmåga och faktiskt tänka på att själv vara mindre kritisk i din attityd.

2008-11-14 @ 15:46:47
Postat av: Cornelia

Piff: Ta och lugna ner dig själv. Du har missuppfattat. Jag visste inte att hon menade att ARMBANDET var en symbol för anorexi, jag trodde hon menade MIG! Därav min kommentar tillbaka. Jag skrev ett mejl till henne och undrade vad hon menade med att jag skulle vara en symbol för anorexi, och då berätta hon att ARMBANDET sägs vara det. Alltså en missuppfattning! Jag trodde som sagt hon mena mig, och hade det varit fallet har jag all rätt att bli sårad och ledsen.



Så ta och chilla lite själv :)

2008-11-14 @ 16:01:39
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Amanda

Hej!!! Va sjukt, jag har drömmt om förhållanden och den "perfekta, underbara" killen i flera nätter nu också, samt kännt att jag är redo! haha, är du skorpion också? :D Kramar / Amanda R

2008-11-14 @ 16:23:57
Postat av: Piff

Tråkigt att du uppfattade mig som upprörd. Men det känns inte som att det är inte första gången du tolkar in en sinnesstämning som inte existerar…

Min kommentar handlade mindre om det som sagts mellan dig om Paulina, och mer om en allmän uppfattning. Å andra sidan, vem är jag att ha synpunkter på dig? Bloggare som du är tror jag du får din beskärda del av den saken, tyvärr.



Det enda jag verkligen beklagar är att min kommentar till dig idag liksom mina tidigare, som alla varit uppriktiga försök till konstruktivitet och saklighet, spolas ned som skit i toan. Det är måhända ett bekvämt sätt att förhålla sig till andras åsikter, men det finns också uppenbara risker med detta.

Förhoppningsvis har du ett annat förhållningssätt till din omgivning i vardagen.

Tack och hej.

2008-11-14 @ 16:31:44
Postat av: Caroline

Ett tips för att kanske hitta den rätta på 2000-talet-sätt :) mötesplatsen.se



Go for it!

2008-11-14 @ 16:55:34
Postat av: Cornelia

Piff: Samma sak som du uppfattar MINA kommentarer som sura och upprörda. Vilket de inte alls är. Jag har också känslor, jag blir ledsen, förvånad, chockad av vissa kommentarer. Ibland missuppfattar jag deras, och de missuppfattar mina. That's life.



Förstår faktiskt inte riktigt varför du läser min blogg. Du verkar störa dig på mig enormt mycket. Och tur är väl att du är ganska ensam om det :)

2008-11-14 @ 18:38:52
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Cornelia

Amanda: Oh då kanske han dyker upp snart ;) Nä jag är jungfru! Hihi.

Kram!

2008-11-14 @ 18:39:47
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Piff

Nej, jag stör mig inte på dig enormt mycket. Inte ens lite, faktiskt. Men det är möjligt att jag hade gjort det om jag känt dig personligen. Who knows.



Jag läser din blogg för att jag tycker att det är fascinerande att följa dig i din vardag eftersom den känns som raka motsatsen till min, för att du är en av få bloggare som inte livnär sig på att skapa så mycket dramatik som möjligt och fortfarande skriver intressant, för att du känns ärlig, för att du verkar vara en bra människa, m.m.



Men vad har det med saken att göra? Huruvida jag följer din blogg eller ej, eller om du förstår varför jag gör det, hör inte riktigt hit. Jag gör inga irrationella utfall (typ: ”Jag hatar dig din jävla bip”) eller kommer med personangrepp (typ: ”Fan du är verkligen dum i huvudet.”).

Följaktligen har jag svårt att se varför du har problem med mina kommentarer, medan jag å min sida har problem med de slutsatser du drar av dem och framför allt hur du bemöter dem.

2008-11-14 @ 19:47:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0