Pannkakor med blåbär & kesella



Här är mina pannkakor! Dom blev väldigt goda. Det jobbiga är att jag suger på att vända pannkakor. De första går ALLTID isönder. Förstår inte varför? Sen mot slutet blir dom perfekta.
Jag gjorde mina på grahamsmjöl och fullkornsvetemjöl vilket gjorde dom lite mer mättande. Sen rev jag ner två små morötter också. Det var ju trots allt min lunch! Tog lite bakpulver också för att få dom lite tjockare. Mums. Här kommer receptet!

För ca 10-12 mellanstora pannkakor

4 ägg
2 dl valfritt mjöl
1½ tsk bakpulver
4 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 krm salt
2 små morötter
bär & kesella till servering

Vispa ägg, mjöl, bakpulver, mjölk och salt till en jämn smet. Riv morötterna och rör ner i smeten. Låt gärna smeten stå svalt i ca 30 minuter (jag lät det stå 15 min). Grädda pannkakorna i lite matfett och servera med kesella och valfria frukter/bär.

Kommentarer
Postat av: B R O W N S U G A R

Åh va gott!

2008-11-10 @ 14:45:26
URL: http://brownsugar.blogg.se/
Postat av: carolina

mina går också ALLTID sönde roch sen blir jag sur. hade tur och fick manvän att steka pannkakor till mig i onsdags. dom såg exakt ut som dina, också gjorda på grahamsmjöl, och så hae vi björnbär och banan till :)

2008-11-10 @ 15:27:47
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: KRYCKAN

Mums för pannkakor! Och jag håller med dig? Varför tänker man alltid att pannkakor är så himla onyttigt, i alla fall jag!

2008-11-10 @ 15:42:22
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Sofia

Hej Cornelia!

Har du funderat på att flytta? Jag vet att det låter kanske lite konstigt, men är inte du sugen på stockholm? Det är nämligen så att jag tänkte flytta till stockholm någon gång nästa år, är inte du sugen på att dela bostad med mig? Jag vet att vi inte känner varandra. Men det är ju många som har inneboende som man inte känner osv. HAr läst någon gång att du är sugen på att flytta osv. Dessutom vet jag att vi har samma intressen (djur, foto, mat, träning osv) och skulle säkert trivas ihop! =) Söker nämligen någon att bo tillsammans med!



Ta hand om dig.

2008-11-10 @ 16:24:16
URL: http://sofiakj.blogg.se/
Postat av: Paula

Åhh det ser huuuuur gått som helst ut!! När jag läser receptet väcker inte ens någon ångest! eftersom du inte använder margarin i smeten som vanliga pannkakor har! Ett toppen recept! Nyttiga känns dom! Fast blir det inte magert? eller? utan fett? magrapannkakor! Det gillar vi...eller nått..nää det var inte JAG som pratade där.



Ha en toppen dag!

Kram!

2008-11-10 @ 16:42:54
Postat av: Louise

Mhh hungrig jag blir! Ser lite amerikanska ut tycker jag, alltid bra! När blir det frågestund på bloggen? <3

2008-11-10 @ 17:34:34
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: Jennie

mums så gott det ser ut! jag har varit sugen på pannkakor jättelänge! jag måste göra det någon dag och lånar nog ditt recept då! :)

2008-11-10 @ 17:56:01
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Åååååh vad gott det ser ut! :)

Jag är sämst på att göra pannkakor, förra (och förmodligen typ ända) gången jag gjorde det tappade jag tålamodet totalt och råkade till och med ha sönder lampknappen på köksfläkten för att jag var så aggressiv, haha :'D :$

Ha en bra måndagkväll, kramar!

2008-11-10 @ 18:22:59
URL: http://kontroll2008.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0