Torsdag 29 maj

Snart helg! Ska bli så skönt. Idag slutar jag redan klockan 12 eftersom i eftermiddag ska jag till kliniken och träffa läkaren, sjukgymnasten och psykologen. Lite jobbigt att träffa alla på en gång, men egentligen är det lika bra att träffa alla. Läkaren hade jag dock velat slippa, det är ju inte säkert att provresultaten hunnit fram... hon ville ju att jag skulle tagit proverna redan förra veckan, men jag hade inte tid då. Hon lär väl börja gnälla om varför jag inte gick dit osv. Men orka bry sig?

Nu om kvällarna känner jag hur yr och svag jag är i kroppen. Det är hemskt... jag vet att jag snackar mycket om att det känns så "fel" i min kropp, men jag är faktiskt rädd. "Men ät då" tänker säkert många... fast det är inte lätt. Det är inte lätt att "tillåta" sig själv att äta även ifall kroppen skriker att den snart inte pallar mer. Visst är det sjukt? Men jag ÄR ju sjuk! En anorektisk heltidsjobbare som är underviktig och äter minimalt. Kul va? Njä. Varför är det så svårt att bryta gamla mönster? Varför är det så svårt att bli av med en sjukdom man hatar? Kanske hatar jag den inte tillräckligt mycket?

Jaja. Dagens lunch har jag i alla fall redan fixat ihop. Skönt. Slipper sitta och tänka "vad ska jag äta sen?" hela dagen. Jag svängde ihop en sallad med tomat, gurka, melon, gröna ärtor, avokado och crabsticks. Ska se om jag kan ta med mig nått mellanmål till efter besöken på kliniken. Åt i alla fall en bra frukost. Müsli med havremjölk, knäcke med skinka, gurka och 4 färska aprikoser.

Hoppas jag överlever denna dag! Ha det bra. Puss!

Kommentarer
Postat av: Eva

Har du läst tidningen Fitness Magazine någon gång? Senaste numret (borde finnas att köpa nu) innehåller bl.a. en kostspecial som jag tycker är bra. Bland annat poängteras (som alltid i den tidningen) vikten av att äta ordentligt och inte för litet, speciellt om man tränar en del.

2008-05-29 @ 07:50:20
Postat av: Sabina

Hej igen :P Har blivit många kommentarer nu sista dagarna..

Men iallafall så tror jag ändå att du hatar din sjukdom tillräckligt mycket, jag tror att det handlar om att du är rädd för vad som väntar när du inte är sjuk längre, du är antagligen rädd för att tappa kontrollen. Din sjukdom tjänar ett viktigt syfte i ditt liv, vad vet du kanske inte(..?), men det är uppenbart att den fortfarande är oerhört viktig i och med att du håller fast vid den så hårt. För mig så är och har sjukdomen varit ett sätt att stänga av känslor, otroligt effektivt men samtidigt väldigt destruktivt. Men i och med att du säger att du känner dig yr och svag i kroppen så är det starka signaler på att hela din kropp har tagit stryk av svälten, du kommer inte att kunna börja bearbeta allt det som egentligen ligger bakom din sjukdom, allt det känslomässiga, innan du har börjat äta ordentligt och kommit upp lite i vikt. Det är just det där steget att våga bryta mönstret som är allra jobbigast, men desto längre tid som går, desto jobbigare kommer det att bli och desto sjukare kommer du att bli.

Det handlar bara om att det är du som kan stoppa sjukdomen, du måste börja våga ifrågasätta dina tankar och gå emot dom. En anorektiker handlar efter känslor, man "känner sig" tjock, det är absolut ingenting som handlar om verkligheten. Men eftersom tankarna är grunden till våra känslor så kan man genom att börja ifrågasätta sina tankar och efterhand ändra dem också ändra sina känslor och inte längre känna sig tjock.

Om du vill prata eller skriva av dig så är det bara att maila mig. Jag har varit sjuk mer eller mindre i ca 6 år, men har kommit väldigt långt med att förstå själva sjukdomen och orsakerna till den.

2008-05-29 @ 08:00:30
Postat av: linda

snälla sätt bilder på alla dina måltider :) det är alltid så kul att få inspiration av hur fint det du lagar blir!! jag vet hur jobbigt det är med ätstörningen, jag försöker också bli frisk nu - men det är svårt och emellan vet jag inte åt vilket håll jag kämpar.. du måste varje jobbig situation försöka tänka vad du kämpar för, vad är ditt mål? visst är det att bli frisk och kunna leva ett normalt liv? då borde det vara lättare att välja alternativet som kommer närmare den friska cornelia i olika situationer.. kram

2008-05-29 @ 08:24:16
Postat av: magda

lycka till på mötet, även om läkaren är puckad så kanske de andra är bra.



jag tänkte på det där med att du jobbar och maten och du kan ju göra wraps, sallader och så kanske funkar. ha det bäst.

kram

2008-05-29 @ 09:03:56
URL: http://killmissamerica.blogg.se/
Postat av: Madelina

Jag förstår folk som tänker "men ät, då", för det verkar ju så enkelt. Men jag vet hur det är. Det finns en djup inre spärr som känns oöverstiglig. Men jag tror verkligen på dig. Du klarar detta. Tänk på Thailand, och hur mycket energi och välmående du behöver för att kunna njuta maximalt av den resan;)

Hoppas att allt går bra idag och att du får en fin dag.

Kramar

2008-05-29 @ 09:08:56
URL: http://livsaptit.blogspot.com
Postat av: Sofie

Hej! Tänkte bara höra om du kunde skicka lite recept och bilder till min mail ,för det ser så gott ut när du lagar mat och jag har ingen inspiration alls./Sofie

2008-05-29 @ 09:10:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0