Tisdag 13 maj

Blev en händelserik dag igår. När jag kom till jobbet sa dom att jag skulle följa med på en datakurs på Gästis nere i Skanör. Vi ska ha ett nytt datasystem, så vi åkte ner där och fick sitta och lyssna. Åt lyxig mat och jag kände mig vuxen, haha. Rätt roligt ändå. Sen åkte vi tillbaka på eftermiddagen och jag satte mig vid min jobbdator, öppnade mina mejl och hade fått 2 från pappa. Höll på att gå i taket när jag läste. Åter igen lögner, mobbig och elaka ord. Det som var vardagsmat för mamma, mig och mina bröder för några år sen. Och det har pågått eftersom min lillebror har varit liten och har fortsatt åka till honom i Stockholm. I höstas ville inte han heller mer, för han förstod att han mådde så dåligt så fort han var där. Han grät ofta eftersom han inte ville såra pappa och för att pappa jämt säger "du sårar mig, du gör mig ledsen, varför gör du såhär mot mig?". Och det säger han till min lillebror efter att ha slått och varit förjävlig mot honom. Vem är det egentligen som sårar? Men han är expert på att vända så att allt är någon annans fel. Igår kväll skrev han till mig på msn att han inte är skyldig mig en ursäkt. Nänä, fine. Jag bad honom inte att säga förlåt till mig, men till min mamma och till min lillebror iaf. Och inte bara det, han ska sluta ljuga, hitta på hemska historier om mig att jag skulle försöka förstöra min mammas och hans relation (när jag sa det till mamma sa hon "men lilla gubben vi har ingen relation!!"), han ska sluta ljuga om att mamma gått till socialen, att hon skulle ha tvingat oss att bo hos henne, att det är mammas fel att allt är som det är idag osv osv osv. Gud jag kan hålla på i oändlighet! Men just därför jag skrivit en bok.

Och nej, jag älskar honom inte som några av er skrev i kommentarsfältet. Jag har rätt i att bli upprörd när han ljuger och börjar dra upp en massa gammal skit som han skyller på oss att det är vårt fel. Jag blir upprörd när han får min lillebror att gråta igen, när han säger elaka ord, ljuger och allt dedär. Det han gör mot DOM JAG ÄLSKAR PÅ RIKTIGT. Detta är inget jag kommit på nu, den senaste veckan. Dessa bråken har hållt på i fleeeera år. Det räcker inte att han är min pappa, det gör inte det! Man kan inte älska någon för den sakens skull. Det är klart att man har ett band till en förälder, men det betyder inte att jag älskar honom. Jag mår bra utan honom, och det märker jag mer och mer på sista tiden. Vi hörde inte av honom från i december ända tills i april. Då äntligen kunde jag börja bearbeta mina egna problem. Grunden till varför jag mår dåligt. Min lillebror säger själv att han mår mycket bättre! Likaså mamma. Och min storebror.

Som ni märker är detta en stor sak just nu. Därför jag skriver så mycket om det. Jag kan skriva hur länge som helst, men jag ska inte trötta ut er. Haha! Igår skrev jag iaf att jag inte ville ha med honom att göra mer. Att han inte ska ringa mig eller höra av sig. Jag och min familj behöver luft, vi behöver ett lyckligt liv, det som vi faktiskt förtjänar. Mamma sa det igår också att nu måste det vara nog. Vi har gett honom sååå patetiskt många chanser att förändra sig och rätta till sina fel. Nu måste det en gång för alla vara nog. Jag förlorar ingenting på att säga upp kontakten med honom, han ger ändå inte mig och min familj något gott eller något som man behöver.

Över till något annat. Ska på lunch med min chef idag. Spännande! Är så nyfiken på vad han ska säga. Till och med han har gett mig mer än vad min pappa nånsin gjort! Vet ni vad min chef sagt till mig? "Jag ska ta hand om dig, du kan lita på mig, jag kommer aldrig svika dig". TÄNK! Någon som inte sviker! Jag hoppas det är sant. Jag gör verkligen det.
Detta är också varför jag inte klarar av att skapa nya relationer. Jag är rädd för att bli sviken. Så in i helvetes rädd.

Ha en bra dag! Puss och kram!!

Kommentarer
Postat av: lina

bra att du kämpar tjejen!!

2008-05-13 @ 07:09:53
URL: http://linafredman.blogg.se/
Postat av: Sofia

Lycka till med allt!

2008-05-13 @ 07:28:19
Postat av: Malin

STå på dig och vik dig inte efter lögnerna utan kämpa emot dem o besegra dem o visa att det är du/familjen som har rätt. Ens pappa som har en dotter/son ska inte bete sig så, undra vad han tänkte på när han såg er nyfödda om han älskade er då så ska han älska er nu med och behandla er med respekt och kärlek. Mina förälldrar har med det itne alltid lätt ihop o hållt på o skiljas 2 ggr men man ska inte ge upp för lätt och ja såklart som barn så tar man ju på sig att det är ens fel o m,m men det är ju inte det. Det är päronen som har problem. Nej jag säger ush på sånna människor som inte vill ta in sanningen elr itne vill se den utan ska skylla på andra. Skickar en glädje kram och hoppas du får en bra dag i dag även om itne solen riktigt tittar fram än!

2008-05-13 @ 08:47:13
URL: http://lightinmysoul.blogg.se/
Postat av: Madelina

Så otroligt jobbigt för er! Men det är starkt av er att stå upp nu och vara bestämda. Om relationen bara är skadlig för er ska ni inte hålla fast vid den. Verkar ju som att du och din övriga familj står varandra nära i alla fall. Alltid viktigt. Hoppas att lunchen med chefen blir bra och att du får en jättefin dag!

2008-05-13 @ 09:27:39
URL: http://livsaptit.blogspot.com
Postat av: Ida

Hej!

Jag har suttit och läst din blogg i säkert en timma nu. Jag är som fast. Jag är rädd, för jag har sedan ett tag tillbaka blivit alldeles fixerad av min kropp och att jag inte är nöjd med vad jag ser.

Egentligen vågar jag inte säga det till någon, för att jag vet innerst inne att jag inte behöver gå ner i vikt.



Folk skulle bara tycka att jag är helt knäpp och jag säger hur jag ser mig själv.



Jag har under hela min gymnasietid haft en ganska vriden kroppsuppfattning, jag är nämligen dansare och tvingas se på sig själv i spegeln hela tiden. Och man ser ju 1000000 saker man skulle vilja ändra på.

Men det är först nu jag har tagit det mycket längre.

Jag har under den senaste månaderna näst intill svält mig själv periodvis och det är det ända som kretsar i mina tankar. Jag vill helst inte äta maten men jag tänker på den hela tiden



Och det värsta är att jag bara vill gå ner några kilon, precis så som det brukar börja.

Jag vågar inte prata med någon.

Jag vet inte hur jag ska göra?



Ida

2008-05-13 @ 09:35:44
Postat av: RASA

du kämpar, och det är modigt : )

ha det bra!

2008-05-13 @ 10:46:24
URL: http://sara91.blogg.se/
Postat av: Therese :)

Hej Cornelia! Vackert namn förresten =). Läser din blogg nu och då och hoppas din bok kommer ut sen - skulle kännas stort och som ett avtramp till något nytt kanske? =) Det är sant det du skriver - man behöver inte älska sin förälder. Visst att blodsbanden finns men de är ingen garant för kärlek. Kämpa på och skriv av dig i bloggen! =) Kram/Therese

2008-05-13 @ 10:47:02
URL: http://thereseinletters.blogspot.com
Postat av: stars in heaven

Precis, han kommer alltid att vara din pappa. Men du behöver inte älska honom för det!



Kram

2008-05-13 @ 14:59:55
URL: http://tessiiie88.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Ida: Du måste be om hjälp. Innan det går allt för långt. Inte vill du väl fastna i denna skiten såsom jag gjort? Jag lovar, det finns ingen fördel med det alls. Gör dig själv en stor tjänst och berätta för någon!!!

KRAM!

2008-05-13 @ 15:03:53
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0