Mat hemma hos mig

En del frågar mig vad jag brukar ha hemma i skafferiet för att kunna laga all den goda mat jag gör. Dessa livsmedel jag skrivit ner är något som nästan alltid finns hemma.
Finns ännu mer än detta, men dehär är vad jag använder mig av mest. Hoppas det kan inspirera någons inköpslista!
(Förlåt för lite otydlig text, men jag tror ni kan läsa ändå...?)


Kommentarer
Postat av: matilda

du glömde avocado :P vad brukar du göra med havrekli och vetekli? har du testat på att laga gröt av 2½ dl vatten och 1 dl havrekli, koka under omrörning i kastrull ungefär 3 minuter - det blir jättegott! och att sedan sätta i 1 dl frysta hallon eller blåbär.. NAM!! :) jag älskar dina recept, snälla sätt mera recept hit - vill ha cornelia recept!!! hur ofta brukar du äta dadlar och torkade frukter? de innehåller väl ganska mycket socker? tänker inte på att du behövde tänka på det, det behöver du inte! du är smal, men jag måste alltid fundera på lite sånt.. hur många kalorier är det i en dadel? ett torkat fikon? KRAM

2008-05-24 @ 17:00:22
Postat av: Cornelia

matilda: Åh ja, självklart avokado också. Trodde jag skrivit det :P

Vetekli använder jag mest i bröd. Jättebra om man bakar vanligt vitt brör, men vill ha lite mer fiber så att det mättar. Också gott i smoothies precis som havrekli! Havrekligröt är supergott :)



Det händer då och då att jag äter dadlar och sånt. Älskar det! Där är inget tillsatt socker i dadlar, om du nu trodde det. Men där är rätt mycket fruktsocker! Men det är mest tänderna som tar skada av det.

Kalorier i livsmedel kommer jag inte gå in på, då jag tycker det är onödigt att lära ut. Njut istället av dadlarna och fikonen om du tycker om det! Det är frukt! Finns massor av vitaminer och mineraler som din kropp MÅSTE ha!

Kram!

2008-05-24 @ 18:28:25
URL: http://annacornelia.se
Postat av: amelia

vad är ditt favoritrecept? hur ofta bakar du? vad är ditt bästa mat-minne?

2008-05-24 @ 18:34:15
Postat av: emma

jag undrar över en sån sak, du har alla de där ingredienserna hemma.. så frukterna, blir de inte gamla om du har så där mycket? eller äter du mycket frukt varje dag? hur många frukter äter du ungefär per dag? brukar du äta frukter bara sådär eller alltid göra smoothies av dom? har du några bra frukt-recept? du har inte på länge lagt till något i kategorin recept :(

2008-05-24 @ 18:37:59
Postat av: jennifer

hej cornelia! hur skall du se på ESC idag, med en påse torkade frukter i ena handen och en smoothies i andra? eller har du tänkt satsa stort och köpa ben&jerry´s? ;) snälla skriv idag före ESC upp en lista med bra snacks och sådant som du brukar äta av och mysa med tillsammans med familj och vänner :) och så en fråga till: vad brukar du äta till kvällsmål?

2008-05-24 @ 18:39:46
Postat av: miranda

jag har köpt psylliumfrön nu, jag läste i din blogg att det är bra för magen :P hur är det, skall man ta det på morgonen en gång eller flera gånger per dag? hur mycket och hur skall man ta det? snälla hjälp mig, jag förstod inte när jag försökte läsa på förpackningen.. det är inte på svenska

2008-05-24 @ 18:41:03
Postat av: carola

brukar du äta godis eller chips? eller popcorn? när har du senast ätit godis :P jag ville bara veta vad du tänkt mysa med framför tv:n ikväll när det kommer Eurovision Song Contest 2008 :D

2008-05-24 @ 18:42:04
Postat av: Cornelia

Du som skriver dig som carola, miranda, jennifer och emma. Jag ser att du är samma person eftersom det visas ett IP nummer under dina inlägg. Ställ alla frågor på samma gång i stället med ditt eget namn :)



Ska svara på dina frågor sen. Kram!!

2008-05-24 @ 18:44:59
URL: http://annacornelia.se
Postat av: annika

om du inte hace anorexi, vad skulle du då köpa från butiken? godis osv, om du skulle kunna äta vad som helst utan att få ångest, utan att få kalorier, utan alla dessa sjuka tankar.. vad skulle du ha lust på? :) glass eller chips eller kaka, vad som helst? :P

2008-05-24 @ 18:49:37
Postat av: Sofia

Tusen tack för att du skrev en "inköpslista" som jag önskade =)

Det är så att jag är så osäker med vad jag ska äta och inte äta och då blir det tryggast att äta samma hela tiden (för då håller jag liksom koll).

Men du äter så nyttigt och bra och varierat och jag vill också kunna det!

Ska verkligen försöka nu, och sen ta tips från dina recept på bloggen =)



Tusen tack för den bästa bloggen

2008-05-25 @ 09:23:49
Postat av: Cornelia

Sofia: Varsågod vännen! :) Klart jag hjälper dig. Jag tror på dig, och att variera maten ofta är det bästa du kan göra! Kroppen behöver olika sorters mat för att kunna fungera bra.



Tack själv för dina kommentarer!! KRAM!

2008-05-25 @ 09:41:52
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0