Tisdag 17 juni, min framtid

 Jag mår helt okej idag. Känner mig ganska utvilad, pepp för att jobba och för att maten ska fungera. Har dock funderat på en grej väldigt mycket sen igår... eller egentligen sen ett tag tillbaka, men mer nu. Jag tror jag ska sluta på den kliniken i Malmö. Den suger ju! Jag får ingen hjälp. Allt går så långsamt och de tar mig inte på allvar. Förutom sjukgymnasten, hon är toppen. Fast jag tror inte det kommer göra mig frisk... jag vet egentligen inte vad det är jag behövder för att bli bättre. Just nu går jag på magkänslan. Sluta på kliniken och söka upp en dietist istället. Få iordning på maten. För det är där problemet ligger nu känner jag. Jag har jobbat så mycket med mig själv de senaste åren, att jag inte tror det finns så mycket mer att göra. Nu är det maten. Bara maten!
Jag tycker faktiskt om mig själv, mitt utseende och allt dedär. Jag har accepterat mig själv för den jag är. Jag hatar inte mig själv, jag tycker inte att jag är tjock eller oduglig. Det är förbi! Problemet nu är att äta rätt, att bryta gamla vanor. Jag känner att det är dags, på riktigt!!

De grejerna jag ska ändra på framöver är dessa.

Äta fler små måltider varje dag - Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål.
Alltid äta potatis/bulgur/pasta/ris osv till lunch och middag.
Äta mer fett.
Gå promenader, morgon/kväll.
Jogga någon gång i veckan.
Sluta träna varje dag.
Unna mig något 2-3 gånger i månaden.



Några mål jag har. Svåra, men absolut inte omöjliga att lyckas med.
Sen har jag även andra planer på gång. Nästa år någon gång, då jag sparat ihop lite pengar (efter Thailand) ska jag börja plugga/utbilda mig. Till makeup-artist och kanske senare något inom hälsa/psykologi. Jag ska även satsa på min skivar-karriär. Jag vill skriva mängder med böcker, både fakta, verklighetsbaserade och romaner. Allt! Och en kokbok kanske? Med mammas och mina favoritrecept!

Åh jag har så mycket på gång jag vill göra! Känns underbart kul. Men innan jag kan göra så mycket måste jag jobba ihop pengar. Utbildningar är ju inte gratis. Men jag kommer nog jobba vid sidan om, medan jag pluggar. Vi ska ju snart flytta med jobbet till helt nya, större lokaler. Jag kanske trivs superbra där då! Så vi får se...!

Detta gjorde min dag lite. Att vakna och vara såhär positiv till livet. Nu ska jag göra mig klar!
PUSS!

Kommentarer
Postat av: miss h

Åh, tjejen1 Jag beundrar dej så kt! Du är verkligen en inspirationskälla till så många tjejer som går igenom samma sak!

Du är så ärlig, både mot andra, men främst mot dej själv och det är det som gör att du kommer ta dej igenom detta galant!

och va underbart att du har så mkt du vill göra i ditt liv nu! Önskar jag hade det så=) Fortsätt bara o kämpa så är du snart där! Ha en bra dag:) Kram/miss H

2008-06-17 @ 08:27:37
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Josephine

Jag har precis utbildat mig till Make up Artist. På "International Make Up Center" i Stockholm då. Men den finns i Malmö också, jätte bra skola. Och bra pris på utbildningen, kolla upp de ;)

2008-06-17 @ 08:54:40
Postat av: Cornelia

Josephine:Guuud va roligt! Är det lätt att få jobb sen? :) Hur lång är utbildningen?



Kram!

2008-06-17 @ 08:58:40
URL: http://annacornelia.se
Postat av: lilla ja

Hej gumman! Tycker du ska skriva ut det här inlägget, sätta upp det på din vägg och ta fram det när allt känns motigt! Det är inte alltid en rak väg framåt, och det är definitivt inte lätt, men du har de rätta förutsättningarna för att lyckas, och det här inlägget ger så mycket glädje, hoppas du kan ta åt dig av det själv när det behövs! Kommenterar ju inte så mycket längre, och kände verkligen med dig häromdagen, men idag går det inte att låta bli! Det är ditt liv det handlar om, och det GÅR, du kan!! Våga lämna din sjuka identitet bakom dig, cornelia, du är en fantasktiskt fin människa, jag lovar det kommer synas utan en FÖR mager kropp, och allt det där! Ta hand om dig nu, och som sagt, printa nu ut det här inlägget och sätt upp på väggen, bums! Kramar till dig!

2008-06-17 @ 09:22:32
URL: http://littlemes.blogg.se/
Postat av: Jennie

Din positiva anda smittar av sig till mig :) Glad jag blir att du har många planer och verkar må så bra! Allt är på väg uppåt och framåt för din del, så skoj :) Jag älskar att vara här inne och kika...är det alltför ofta ;)

2008-06-17 @ 09:46:33
URL: http://raspberrie.se
Postat av: milla

Jag fick en inbjudan på mailen! Tråkit o gå själv bara men de löser sig nog! Vilka bra förändringar du ska göra förresten! :o)

2008-06-17 @ 10:13:46
URL: http://halsofreak.blogg.se/
Postat av: Josephine

Den var på 10 veckor. Det är som med allt annat, det är ingen som slänger jobb på dig bara för att du har gått en utbildning. Man får söka ;) Men man kan ju frilansa som egen också, men det är nog bättre att börja någonstans först och skapa kontakter och så.

2008-06-17 @ 10:26:12
Postat av: ELIN

Titta gärna in i min blogg! :)

/E

2008-06-17 @ 10:29:41
URL: http://elinhanssons.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Josephine: Självklart är det ingen som GER en ett jobb. Jag menar mer om det finns många jobb tillgängliga. Om det behövs fler makeup artister. Har du varit runt och hört? Eller du var bara ute efter erfarenheten? Alltså, vill du jobba som detta? :)

Kram

2008-06-17 @ 10:30:42
URL: http://annacornelia.se
Postat av: stars in heaven

Vill bara säga att jag tycker du är jätte fin i hårfärgen<3

2008-06-17 @ 10:56:31
URL: http://tiiisa.blogg.se/
Postat av: Frida

Svar: Nej, kanske inte. Men det är fint att titta på:) Hehe.

Ha en bra dag!

2008-06-17 @ 11:10:19
URL: http://lindbergfrida.blogg.se/
Postat av: Jennie

Right back at ya! :)

2008-06-17 @ 13:00:06
URL: http://raspberrie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0