Midsommardagen 21 juni

Antar att de flesta fortfarande sover, är bakis och mår dåligt. Tråkigt för er! Själv mår jag super. Solen skiner och det ser ut att bli en toppendag! Idag är det en massa saker jag måste göra. Bl.a städa grundligt, rensa ur garderoben, duscha och sätta på ansiktsmask, peela, raka benen och göra en hårinpackning. Allt ska bli rent och fint idag! Även hunden ska badas, saker som att byta lampor ska göras. Det är så svårt med spotlights att jag aldrig får ork att göra det... Tråkiga saker kan vissa tycka, och ja... det är ju därför jag gör dessa sakerna så sällan (förutom att duscha då! haha). Det är ju ändå röd dag idag, så det finns inte mycket annat att göra.
Vad ska ni hitta på?

Känner mig lycklig inombords. Att jag faktiskt är såhär motiverad att bli frisk och äta bättre. Igår fick jag en del dumma tankar en stund, men så blunda jag och tänkte "det är falska tankar, jag ska må bättre, jag är stark, jag kan klara detta". Och jag mådde direkt mycket bättre. Känns wonderful! Tar man bara bort alla kaloritankar och mina dåliga matvanor (som att t.ex ta för lite) så känner jag inte att jag är sjuk. Jag känner att jag kommit så fruktansvärt långt! Jag tänker ofta tillbaka då jag var riktigt sjuk. För två år sen exakt. Fyfan vad dåligt jag mådde. Jag minns att jag inte ens kunde få för mig att äta en jordgubbe extra utan att nästan dö av ångest. Jag tänkte på mat HELA tiden! Alltid. Alltid sjukt mycket ångest och självhat. Jag väger 9 kilo mer nu än jag gjorde då. Jag har ca 4 kilo kvar till normalvikt (BMI 20). Och det känns ändå inte farligt! Jag vet att det knappt kommer synas. Många trodde mig inte ens när jag sa att jag gått upp dessa 9 kilon (till det jag väger idag, jag har vägt lite mer än detta så totalt hade jag gått upp 12 kilon men som sagt har jag gått ner igen). Och vet ni vad det sjuka är? Jag kan fortfarande ha samma jeans som när jag vägde som minst!! Det är lite roligt, för man tror ju att alla kilona ska sätta sig direkt. Men det gör dom inte! Ett kilo syns inte, inte två heller, inte tre heller osv. Det är bara i TANKARNA man växer.

Jag älskar dessa tankar!
Hoppas ni mår fint idag. Puss!

Kommentarer
Postat av: milla

Åh vad bra det går för dig, vad skönt!! :o) Vilket bra tänk du har, man kan bli så stark genom att bryta gamla tankemönster och verkligen satsa på sig själv och sin lycka! Låter som om då har en riktigt bra dag framför dig, nu blev jag också på så bra humör och ser fram emot en dag av roligheter :o) kram!

2008-06-21 @ 09:43:56
URL: http://halsofreak.blogg.se/
Postat av: Tilda

Bra skrivet! Jag kan också ha mina kläder som jag hade när jag var som allra smalast/sjukast, men nu säger såväl våg och BMI något helt annat.



Att kunna besegra lögnaktiga tankar och den sjuka bilden man har av sig själv är fantatstisk.



Ha en fin dag!

2008-06-21 @ 09:51:22
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: Ingela

måste säga att det är underbart att läsa sådant, både för din skull, men också för min egen. Nu vet jag ju att det är olika för alla, men att läsa sådant peppar mig att själv "våga" öka i vikt....tack!

2008-06-21 @ 12:11:28
URL: http://zariaza.blogspot.com
Postat av: AnnaP

Det där är iofs sant... att det sitter mest i huvudet. För folk märker oftast ingen skillnad på typ 5 kg... ingen märkte när jag gick ner 15 kg, det var först när jag gått ner 20 kg som folk började kommentera "att jag hade blivit lite FÖR smal..."

2008-06-22 @ 11:45:55
URL: http://myanalife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0