22 juni söndag

Känns som en typisk söndag. Mulet väder, trött som bara den och absolut inget att göra på hela dagen. Men vet ni vad som är riktigt bra? Jo, jag ser inte det negativa längre. Eller jag försöker att inte göra det i alla fall, och det funkar! Jag tänker istället "jag har semester om mindre än 2 veckor, nästa helg ska vi till Köpenhamn, jag har en sysslolös dag framför mig då jag kan göra vad jag vill". Det känns underbart att vara positiv. Jag förstår inte hur jag orkat gå och vara så negativ, så ångestfylld och deppig...! Vem orkar leva 60 år på det viset? Sålänge man lever är ingenting omöjligt. Jag tänker inte längre "jag kommer aldrig bli helt frisk". För jo, det är mycket möjligt att jag lyckas med det! Man kan åstakomma så mycket... det gäller "bara" att känna motivationen och viljan att göra det!!

Gårdagens matintag är jag jättestolt över. 5 mål under dagen, och det kändes väldigt naturligt och bra. Olivoja på salladen, precis som psykologen sa att jag skulle göra tills nästa gång. Jag sa "inga problem", och hon tittade lite konstigt på mig... som att hon inte trodde mig. Men vad gör det? Jag bara skrattar. Folk kan tro vad de vill om mig. Att jag inte är stark, att jag inte kommer klara detta, att jag inte vet vad jag gör. Jag kommer säkerligen få några bakslag till, det är mänskligt. Men jag kommer aldrig glömma min erfarenhet. Jag kommer aldrig glömma vad jag lärt mig och vad jag gått igenom. Det kan ingen ta ifrån mig!
Jag har alltid varit väldigt ärlig i min behandling. Mår jag dåligt så talar jag om det. Har jag ångest så sitter jag inte och bär på det själv. Mår jag bra, då säger jag det också. Tyvärr är det sällan någon som tror mig när jag säger att jag mår bra, vilket är väldigt jobbigt. De tror man ljuger och manipulerar, för att få "vara sjuk ifred". Kanske det som får mig att må dåligt i en behandling? Att inte känna mig förstådd eller trodd. Tillit mellan en patient och en behandlare/psykolog/läkare är det viktigaste. Utan tillit finns det inte mycket man kan hjälpa patienten med. Det stjälper mer än hjälper...!

Hoppas ni mår bra idag!
Stor kram.

Kommentarer
Postat av: stars in heaven

Härligt inlägg att läsa!

Skönt att du mår bra idag.

Kramis<3

2008-06-22 @ 12:52:12
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Sibel

tack :D Hoppas du får en bra dag

2008-06-22 @ 13:22:27
URL: http://sibeeel.blogg.se/
Postat av: Madde

Hej!



Du har tidigare lagt ut ett recept på en lasange med keso som verkar supergod.

Vill gärna testa den men vet inte hur mycket jag ska ha av ingredienserna. Vore jättetacksam om du kunde skriva och berätta hur mycket jag ska ta av varje ingrediens.



Tack på förhand

/Madde

2008-06-22 @ 14:15:23
Postat av: malin

Man blir alltid på sånt bra humör o bättre tänkande när man läser dina inlägg :-) kämpa på! ha en bra dag i regnet ;) kram

2008-06-22 @ 14:42:33
URL: http://kampen-mot-ed.bloggagratis.se
Postat av: Melinda

Jag är glad för din skull. Jag undrar bara: Vad tror du det är som har fått dig att känna dig så här motiverad och positiv helt plötsligt? :) Jag vet att du varit lite uppochner med din inställning under perioder, men det känns, på sättet du skriver att du menar allvar denna gång.

2008-06-22 @ 17:22:22
URL: http://metrobloggen.se/mindy
Postat av: Cornelia

Madde: Oj det var längesen. Jag vet inte heller hur mycket du ska ta av varje ingrediens, eftersom vi bara tog lite lagom. Sålänge det inte blir för rinnigt så är det ju lungt. Och tänk på att röran måste täcka alla lasangeplattor, så att de inte blir hårda :) Tror säkert du kan gå efter ett annat recept om du söker på google eller liknande. Lycka till! :D

2008-06-22 @ 17:31:17
URL: http://annacornelia.se
Postat av: linnea

svar: oj tack så mycket! :)

2008-06-22 @ 18:14:36
URL: http://bbbaby.blogg.se/
Postat av: Ellinor

Blir ju nästan tårögd av att läsa ditt inlägg. Ska nog läsa det igen och försöka tänka mer positivt jag också. KLart du kommer bli frisk om du tror det.

2008-06-22 @ 18:54:57
URL: http://www.ellinorssblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0