Celluliter och annat

Bara jag som sitter hemma? Nä jag är säkert inte ensam. Förresten så har jag hela 5 veckor på mig att skaka rumpan på dansgolvet, så jag chillar. Måste ställa om dygnet lite först, haha. Vaknade 5 minuter innan min klocka ringer en normal jobbdag. Störigt va? Jag har en inbyggd väckarklocka i huvudet. Säkert lite stressrelaterat också. Att jag inte riktigt kan slappna av och fatta att jag kan ta det hur lungt jag vill. Men det kommer väl.

Matdagen idag har gått jättebra. Frukosten och lunchen har ni sett i tidigare inlägg. Till mellis blev det en gul fruktsallad med plommon, äpple, mango och torkade aprikoser. Till middag åt vi spett med marinerat kött, couscous blandat med spenat och paprika, en sås gjord på gräddfil, kesella, citron och kryddor. Till det lite vattenmelon. Rätt bra va? Det KÄNNS bra i alla fall. Allt har varit så himla gott också, vilket är viktigt ju. Jobbigt med värmen bara, det blir lite svårare att äta då.
Ångesten finns ju vid sidan om, men jag försöker verkligen stöta bort den. Och det funkar rätt bra! Jag försöker tänka positivt hela tiden.

Just det. Jag hade mina jeanshorts på mig idag. Såg mina ben i en spegel och shit vad muskulös jag blivit om benen. Det är väl ganska snyggt, men jag har inte sett det förrän nu. Blev lite... förvånad. Mina ben är verkligen något jag alltid haft komplex över, så att ens gå i shorts är en big deal för mig. Fattar inte varför man nojjar så mycket över sitt utseende hela tiden. Jag läste nån artikel i SOLO innan idag, och där stod det om vad killar tänkte första gången de skulle ha sex med en tjej. Någon skrev att de tyckte det va spännande att upptäcka tjejens kropp för första gången. Att alla faktiskt är olika. Någon skrev att de struntade i om de hade celluliter, bristningar osv ... sålänge tjejen var ren och hade bra hygien så var det inga problem. Och någon skrev att han tyckte om bröst, stora som små... att ALLA har sin charm. Tycker det är så jäkla skönt att läsa sånt. Vi tjejer är alldeles för petiga och ELAKA mot oss själva! Killar är inte alls sånna... dom ser inte ens bristningar och tänker "FYFAAAN". Jag kan lätt erkänna att jag har bristningar! Jag skäms inte ett skit över det längre. Jag gjorde förut, men inte nu. So what liksom? Jag växte väl lite för snabbt när jag kom in i puberteten. Det är vanligt! Man är varken fet eller ful bara för att man har lite bristningar.

Har ingen aning om hur jag kom in på detta, en lördagkväll. Men whatever. Är faktiskt jäkligt trött på att misshandla mig själv, se ner på mig själv, avsky allt på min kropp. Jag ska älska mig själv, se det fina och alla goda sidor jag faktiskt har.

Det får avsluta detta inlägget. Positivt var det!!!

Kommentarer
Postat av: Maja

Angående min tidigare kommentar: För mig var det så att jag behövde utesluta mejeriprodukter och gluten b.l Plus alla tillsatsämnen och konserverngsmedel som det kryllar av i dagens kost...

2008-07-05 @ 22:55:53
Postat av: tigrisenemmis

Hehe vet att alla kvinnor har mer eller mindre celluliter. Jag har massor. Speciellt bristningar :P Män har oxå bristningar ;)

2008-07-05 @ 23:07:30
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se/
Postat av: KRYCKAN

Låter som du haft en riktigt bra dag!

2008-07-05 @ 23:17:01
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: sarah

Det är så jävla sant. Har seriöst aldrig träffat en kille som har sagt ett negativt ord om en tjejs kropp (med undantag från några fyllekommentarer om min skelettliknande.., men adrig när jag vägde mer). Det är vi själva som är för kritiska och har helt orealistiska krav på våra kroppar!

Jag kan också, nu utan att skämmas, säga att jag har bristningar på höfter, rumpa och lår, inte för att jag växte i puberteten, utan p.g.a alla snabba viktväxlingar iom sjukdomen. Men ofta nån annan bryr sig! Det är en sån grej man inte ens lägger märke på hos nån annan, men som man lider över själv. Varför liksom?

2008-07-05 @ 23:44:51
URL: http://sarahlillemor.blogg.se/
Postat av: stars in heaven

Jag vill bara säga att jag tycker att du kämpar på jätte bra<3

2008-07-06 @ 00:16:10
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Maria

tycker att du kämpar på jättebra! för att komma ur min bulimi hade jag småsteg som att

t ex öka på måltiderna efter hand och det fungerade bra för mig.

MEN, varför bry sig om vad killar tycker om dina ben? celluiter har i princip alla och jag tycker att det är "bristerna" som gör en person vacker. så synd att tjerer ska bedöma sig själv efter hur män uppfattar dem.

ha en fin helg!

/maria

2008-07-06 @ 02:43:49
URL: http://iknowiknowiknow.blogg.se/
Postat av: milla

Tack så hemskt mycket för din kommentar! Den behövdes, blev så glad :o)

Förresten, det där om att tjtjer är alldeles för elaka mot sig själva tror jag absolut stämmer! Det är så dumt, alla borde gå runt och älska sig själva istället för att sörja några bristningar, något man iaf inte kan göra något åt. Alla är vi ju lika vackra och vid en viss ålder inser man nog det :o) När man är typ 30 och får barn så bryr man sig nog helt enkel inte lika mycket längre, blir skönt! :P :O)

2008-07-06 @ 07:09:24
URL: http://halsofreak.blogg.se/
Postat av: Therese =)

jag kallar mina celluliter för kärleksgropar. =D min pojkvän också för den delen. han älskar mig och mina gropar =)

2008-07-06 @ 10:08:09
URL: http://thereseinletters.blogspot.com
Postat av: Helena

Hej,



Jag ville bara säga att du kommer inte gå upp i vikt av att äta lite mer (jag kommer ihågett inlägg du skrev för länge sen om hur mycket kalorier du kunde äta o sv). jag har ätit jätte mycket mer nu än vad jag brukar eftersom jag går på behandling, min vikt har istället gått ner. Så vad inte rätt för att prova oki? :)



kraam

2008-07-06 @ 13:39:26
URL: http://conversion.blogg.se/
Postat av: RASA

har också läst artikeln i solo. tycker att det är fint att pojkar framställs som snälla i mediavärlden.. oftast syns väl ganska mycket "bad-guys"..



som min pojkvän så fint sa till mej:

"jag älskar dej inte trots dina brister, jag älskar dej FÖR dina brister"

2008-07-06 @ 15:05:38
URL: http://sara91.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0