Grovt bröd

Några frågade om receptet på brödet mamma bakade igår. Tyvärr finns det inget recept, eftersom hon bara gör lite på måfå. Men jag vet att hon har i grovt mjöl, hirsflingor, brödkryddor, anis, filmjölk och lite sirap.
Lägger upp ett annat recept på ett grovt bröd. Så kan ni kanske också exprementera lite?

image971

Grovt bröd

45 min + knappt 2 tim gräddning

Om du gillar mer sälta i bröd kan du öka saltet till 1 msk.
Till 2 limpor ca 36 skivor
1 liter lättfil
50 g jäst
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
1/2 msk salt
14 dl (840 g) grahamsmjöl

1. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör ut jästen.
2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 min.
3. Fördela degen i två smorda 1 1/2-liters formar och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till.

Kommentarer
Postat av: camilla

Tack vad snäll du är

2008-01-17 @ 12:54:00
Postat av: Victoria

åh, det är ungefär sånt bröd vi också bakar hemma.. och det är suupergott ju =)

2008-01-17 @ 16:18:39
URL: http://victoria---h.blogspot.com
Postat av: olivia

det ska jag lätt testa, det verkar jättegott! :)

2008-01-17 @ 18:18:06
URL: http://www.olivis.tjejsajten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0