Grovt bröd
Några frågade om receptet på brödet mamma bakade igår. Tyvärr finns det inget recept, eftersom hon bara gör lite på måfå. Men jag vet att hon har i grovt mjöl, hirsflingor, brödkryddor, anis, filmjölk och lite sirap.
Lägger upp ett annat recept på ett grovt bröd. Så kan ni kanske också exprementera lite?
Lägger upp ett annat recept på ett grovt bröd. Så kan ni kanske också exprementera lite?

Grovt bröd
45 min + knappt 2 tim gräddning
Om du gillar mer sälta i bröd kan du öka saltet till 1 msk.
Till 2 limpor ca 36 skivor
1 liter lättfil
50 g jäst
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
1/2 msk salt
14 dl (840 g) grahamsmjöl
1. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör ut jästen.
2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 min.
3. Fördela degen i två smorda 1 1/2-liters formar och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till.
45 min + knappt 2 tim gräddning
Om du gillar mer sälta i bröd kan du öka saltet till 1 msk.
Till 2 limpor ca 36 skivor
1 liter lättfil
50 g jäst
2 dl linfrö
3 dl rostade solrosfrön
1/2 msk salt
14 dl (840 g) grahamsmjöl
1. Ljumma filen fingervarm (37°) och rör ut jästen.
2. Rör ner linfrön, solrosfrön, salt och grahamsmjöl. Degen ska vara kladdig. Låt den jäsa 30 min.
3. Fördela degen i två smorda 1 1/2-liters formar och sätt in dem i kall ugn. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda 1 timme, täck med folie och grädda 45 min till.
Kommentarer
Postat av: camilla
Tack vad snäll du är
Postat av: Victoria
åh, det är ungefär sånt bröd vi också bakar hemma.. och det är suupergott ju =)
Postat av: olivia
det ska jag lätt testa, det verkar jättegott! :)
Trackback