Good times

Denna dagen har varit upp och ner, som en berg och dalbana. Ena stunden hur positiv och glad som helst, andra ångestfull och dåligt humör. PMS-kärring känner jag mig som emellanåt. Sur och jävlig. Förstår liksom inte varför jag snäser emot bl.a mamma. Hur kul är det att vara i min närhet då?

Satt och tittade på några gamla familjefoton. Ett foto jag hittade är från 1997. Exakt 11½ år sen. Sitter på altanen vid vårt gamla hus. En stor vacker vit villa med enorm trädgård. Solen skiner och sommarlovet hade precis börjat. Jag skulle ner med min då allra bästa vän och bada i havet. Det tog ca 10-15 minuter att komma till den kritvita stranden. Bada, leka och äta glass.
På fotot sitter jag med min lillebror, kompis och storebrors kompis och fikar. Äter en fralla med kaviar och en bägare med fruktyoghurt. Jag ser ungefär ut som jag gör idag, fast yngre såklart. Mitt hår är långt och blont, solbrillorna på huvudet, söt, smal... fast då var känslan en annan. Jag var någon annan. En genomglad tjej som sprudlade av lycka och livsglädje. Jag tyckte jag var finast i världen i mina sommarklänningar och egengjorda halsband.

När jag tänker tillbaka såhär på mitt liv så förstår jag hur mycket tankarna spelar in i denna sjukdomen. Det är inget fel på mig som person. Egentligen är det inget fel på min kropp, mitt hår, mitt ansikte... ALLT sitter i tankesättet. Och ett tankesätt går att förändra. Däremot kan man aldrig ändra på den man är. Man kan svälta och träna hur mycket som helst, men man kommer aldrig, aldrig få den där kroppen man har som ideal. Det är helt omöjligt! Ens kropp går såklart att tränas och bli muskulös, men nu menar jag drastiska förändringar. Mindre/större bröst, höfter, lår, näsa, fötter, rumpa...

Som jag babblar, men jag tror ni förstår min poäng. Har julpyntat nu ikväll! Fast det är en hel del kvar...
Hoppas ni får en mysig kväll! Puss



Bild från i våras/somras, hade ljusbrunt/blont hår då (är ljuusblond nu) med hårförlängning. Clips 50 cm från Rapunzel. Funderar på om jag ska ha det igen, hårförlängning alltså, inte färgen. Älskar mitt blonda!


Kommentarer
Postat av: Sara

du ska veta att det som du kände på bilden kommer hända igen så duktig som du är!

2008-12-03 @ 19:39:56
Postat av: A.

Ja, man förstår helt och hållet vad du menar :) Och du har rätt till 100%! Så nu ger vi oss tusan på att klara ut det här och bli friska! Vi ska bli minst lika lyckliga och glada som vi var innan allt det här började!

Positiva tankar ikväll!! :) Det ska ska ska gå!

Puss

2008-12-03 @ 20:34:52
Postat av: Jennifer

hej! vad fint hår du har, vad är det för färg? Ser ut som en blanadning mellan blont och mörkt? Kram Jennifer

2008-12-03 @ 20:35:55
Postat av: A

Hoppas att den bilden får dig att känna ännu mer motivation till att ta fler steg framåt. Ingenting är omöjligt du vet!

2008-12-03 @ 21:07:52
URL: http://dagboksminnen.blogg.se/
Postat av: Frida

Du är så rätt i allt du säger. Men du är så grymt stark så du kommer klara att bli frisk och kunna ha det precis som du hade det som barn =) jag tror på dig



Många kramar

2008-12-03 @ 21:18:57
URL: http://www.flicka9i.devote.se/
Postat av: Carita

Svar; Aw, taaack så mycket! ; Det värmer. <3

Vet du, jag måste bara berätta en sak känner jag. Har haft dig på bloggkoll ett litet tag nu, och det är så kul att se hur mycket du kämpar & vilka framsteg du gör. För oavsett om du kanske inte ser det alla dagar, så är det enormt stora kliv mot det friskare livet som du tar, varenda dag. Och du kommer att bli frisk, I know it. Det är liksom din tur att leva på riktigt nu cutie. :

2008-12-03 @ 21:26:14
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: sarah

Aw tack det betyder så mycket att höra:) Jag tror på dig med finaste Cornelia!

Ångseten dör man inte av, då hade vi båda varit stendöda och det är vi ju inte;-)



Jag har haft riktigt, riktigt kämpiga jular senaste åren. Förra året satt jag i rullstol, men fick komma hem på permis. Samma sak julen -05, fast utan rullstol o de andra jularna under sjukdomstiden har väl inte varit mycket bättre. Ändå är julen den tiden på året jag älskar och ser framemot allra mest!

Alla dofterna, smakerna, myskänslan, pynten, förväntningarna..allt!



På julbordet gillar jag nog det mesta, men inte tillsammans haha! Älskar köttbullar, rödbetssallad, skinkan, vörtbröd, sill och potatis, varmrökt lax, gravad lax, ägghalvor med räkröra, brysselkål men allt på en o samma tallrik blir bara gojsigt o too much, så vi brukar alltid köra den "köttiga" maten en av dagarna o fisken en av dagarna. Det brukar bli bra:)

Sen älskar jag hemgjord knäck o kola!



Vad är dina favoriter? Hur brukar/ska ni fira jul förresten?

KRAM<3



2008-12-04 @ 09:43:05
URL: http://underbarasarah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0