Morotssoppa med saffran och kräftstjärtar

Min lunch idag. Enkel och snabb, som alltid. Tycker om mat som är snabbt och lättlagat. Speciellt när det är få ingredienser, annars är det alltid något man inte har hemma. Denna soppan smakade helt okej! Man kan såklart göra utan saffran också, om man nu inte gillar det i mat. Åt en skiva rågbröd med smör, keso, skinka och gurka till.



1 portion

1 tunt skivad morot
1 bit purjolök
Olja eller smör
½ buljongtärning
2 dl vatten
Salt & peppar
1/3 liten påse saffran
Ca 100 gram kräftstjärtar
Persilja

Fräs den skivade moroten och purjolöken i oljan i några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka i 10 minuter. Salta och peppra efter smak och häll i lite saffran (valfritt). Mixa med stavmixer eller en matberedare. Häll upp i en skål och tillsätt kräftstjärtarna och garnera med persilja. Servera bröd med matigt pålägg till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0