Aftonbladet & surskallar

Woooh bara 2 dagar kvar till julafton! Idag känns det tyvärr som höst ute. Hur kan det vara 8 grader i december?! Men tydligen ska det bli kallare snart. Hoppas det för en varm jul hade känts ganska konstigt. Det är ju inte så att julkänslorna spirar direkt. Bara stundvis kanske, men helt plötsligt stannar man upp och frågar sig själv "VA, är det jul NU?!".

Jag höll på att smälla av igår av ilska när jag som vanligt gick in på Aftonbladet för att läsa nyheter. Dagen innan hade jag druckit söt och god glögg på festen i lördags. Vet ni vad det står? "Är du glöggfet?". Alltså ibland undrar jag om Aftonbladets "hälsoexperter" har ätstörningar! ALLT handlar om lite kalorier, fettsnålt, inget socker, mycket protein, håll igen på julbordet, träna bort julfettet, kom iform till sommaren. HERREJÄVLAGUD?! Nu har livsmedelsverket kommit ut med att vi svenskar äter FÖR MYCKET fett! VA?! Jag tror helt klart att de flesta svenskar äter FÖR LITE fett, och att problemet ligger där istället. Jag kanske har fel? Men jag tvivlar. Jag ska i alla fall sluta läsa Aftonbladet nu och istället gå över till Expressen. Där har de för det mesta hälsosamma tips och nyheter, istället för att överdriva som Aftonbladet gör.

Sen en sak till. Fan vad många surskallar det kommit till min blogg. Varför läser ni?! Jag fattar inte. Har ni så jävla tråkiga liv att ni går in och läser en tjejs blogg som ni inte känner, och skriver en massa nedlåtande kommentarer? Och nu menar jag inte de kommentarerna som "inte håller med mig om mina åsikter", nu snackar jag om kommentarer som "vad fan är ditt problem, bli frisk då, du kommer få bulimi". Om ni nu har något att säga mig kan ni väl först lära känna mig, sen kan ni säga de kommentarerna face to face. Okej? Tror ni helt jävla seriöst att jag sitter här och skriver exakt vad som händer i mitt liv, exakt vad jag äter, gillar, gör osv? Vissa av er skriver kommentarer precis som att ni känner mig, men det kan jag tala om att ni INTE gör. Så har ni något elakt att säga, håll det för er själva och skaffa en hobby.

Idag ska jag till Idun. Pallar inte! Men jag är inte ett skit nervös, ingen vägning eller något i världen kan stoppa mitt braiga humör jag haft sen i fredags. Känner mig så sjukt stark att det inte är klokt.
Hoppas ni andra UNDERBARA läsare får en fantastisk dag. Puss & kram på er.



Frukost idag: Fiberhavregrynsgröt, päron, cashewnötter, mjölk & kardemumma, 1 polarkaka med smör & keso.
Bilderna är från sommaren.

Kommentarer
Postat av: Molly

hej vännen!

hoppas att du känner dig bättre till mods nu. trist med elaka kommentarer, tror jag förstår vad du menar, får själv kommentarer ibland av anonyma som skriver som om dem skulle känna mig.



nog om det! angående nötterna. För att undvika att få i sig nötter som innehåller aflatoxin kan man kontrollera dem innan man äter de, för är nötterna missfärgade eller skrumpna gör man bäst i att slänga dem!



du får ha en riktigt bra dag och ta hand om dig! hoppas att det går bra på idun :)

kramar <3

2008-12-22 @ 10:33:18
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: A

Jag var också inne och läste på aftonbladet igår och såg det där om glöggen. Har druckit det flera gånger i år för första gången på väldigt länge och till och med kunnat säga till mig själv att det är gott. Jag kunde låta bli att läsa artikeln, jag hade bara mått sämre av det. Expressen kan vara likadana tycker jag, det beror liksom på. Hoppas det går bra på kliniken idag. Kram =)

2008-12-22 @ 10:51:30
URL: http://dagboksminnen.blogg.se/
Postat av: mergime

oo gud ja aftonbladet ska alltid överdriva.

jag blir så sjukt irriterad..

& du bry dig inte om de komentarerna

forstätt kämpa med ditt,låt dom inte trycka ner dig för det finns idioter vart man än går

men man blir lack på dom jävlarna,för de vet inte ens vad dom snackar om.

aja hoppas det går bra på idun

ha en trevlig dag,även denna blåsiga dag här nere i skåne haha :)

kram !

2008-12-22 @ 10:58:18
URL: http://mergimebytyqi.webblogg.se/
Postat av: Anna

Jag brukar titta förbi och läsa här kontinuerligt, dock lämnar jag inte alltid en kommentar. Men jag vill förtydliga att jag fått uppfattningen om att du är en jättehärlig tjej med mycket energi och livsglädje. Visst, du harhaft, och har fortfarande, problematik som hindrar dig att leva fullt ut. Men du jobbar med det, och du gör enorma framsteg. Du skänker mycket inspiration och glädje till dina läsare!



Ignorera alla obefogade påhopp. Det kommer tyvärr alltid finnas människor som försöker bekräfta sig själva genom att klandra andra. Du skall vara medveten om att det är deras liv som stagnerar och genomsyras av bitterhet. Du själv, du skall satsa på att leva, lära och utvecklas. Livet är till för att levas :)

2008-12-22 @ 11:14:49
URL: http://annasjogren.blogg.se/
Postat av: sara

Håller mig dig, blir så jävla förbannad på aftonbladet och GT, skriver en massa skit. Hur mkt socker saker innehåller, fettfett, kolhydratsfällor osv. Så jävla meningslöst, tänk VI som har aneroxia osv som sitter å läser det? får någon mer konstigt hjärnspöke pga de dom skriver. Kolla bara tillbaka på typ början 1900talet. där hade dom INGA problem kalorier, fanns ens de namnet då? Och vadå bli tjock av julbord? MAn äter ju tills man e mätt i vanliga fall, ananrs får man väl fan ha lite ansvar. dessutom får man väl se till att kanske inte äta så mkt dressingar osv om man nu äter mkt. Nåja, och bulimi tror jag inte du kmr iaf få. kram

2008-12-22 @ 11:23:01
Postat av: isa

hahaha, håller med om aftonbladet! de hade en artikel om hur många kalorier det fanns i varje aladinn-chokladbit, helt sjukt. hela samhället verkar lite smått ätstört ;P

kram.

2008-12-22 @ 11:42:01
URL: http://isan.blogg.se/
Postat av: Louise

vilket härligt inlägg! håller med om aftonbladet, jäävlar vad dom överdriver. Jag satt och åt köttbullar igår och läste samtidigt tidningen, då stod det "undvik de FETA köttbullarna på julbordet". det kändes ju sådär kul.. sen när är köttbullar fet mat liksom? bara vanlig husmanskost ju som man ätit i fler decenier utan att bli feta. Så nej, det är bara bullshit som står i tidningarna! :) ha en underbar jul & njut! massa kramar

2008-12-22 @ 12:15:34
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: H

hoppas du kan koppla bort allt negativt som töntar skriver åt dig. varför skaffar de inte sig ett liv och gör något nyttigare liksom?!



men ja, kämpa vidare och det är roligt att följa din blogg! du har härliga bilder och det märks också att du blir starkare från dag till dag! kom också ihåg att det är nödvändigt att trampa lite snett ibland, för hur skulle det vara om livet jämt var en rak stig att gå.



kram!

2008-12-22 @ 13:07:40
URL: http://www.hani.papper.fi
Postat av: maggan

jag tror att all press om att man ska vara så hälsosam just precis hela tiden bidrar till att många istället äter för mycket fett och socker, hets och stress typ. fattar du vad jag menar? :)

kämpa på, din blogg peppar verkligen!:)

god jul på dig!

2008-12-22 @ 13:18:05
Postat av: Malin i Höllviken

Jag håller med dig om aftonbladet, varför kan dem inte skriva om alla problem om ätstörning som alal bilager och m,m förstör folks liv i unga år os.v.. Ne fy skämm på aftonbladet,nästan bud på att skriva ihopa ett mejl till dem om allt det bantningssnacket..



Beundrar dig som kan kämpa och äta så bra för att bli frisk från alla ät-störda tankar, önskar jag hade den kraften med.. Hoppas de gick bra på idun! Massa julkramar Malin.

2008-12-22 @ 14:14:26
URL: http://sommarflickaan.blogspot.com/
Postat av: Johanna

ignorera idioterna. Dom har inget självförtroende själva så dom måste hacka på andra för att känna sig bra. Synd om dom..

2008-12-22 @ 14:21:24
URL: http://jowhanas.blogg.se/
Postat av: Eve

Jag läste också den artikeln i Aftonbladet och blev ganska upprörd. Jag har själv druckit en hel del glögg i år, men inte gått upp ett gram av det! Man får försöka genomskåda alla bantingstokiga artiklar, även om det inte alltid är lätt...

Jag tycker det är bra att du säger ifrån mot alla som bara vill sprida negativitet genom taskiga kommentarer. Fortsätt i samma stil och god jul!

2008-12-22 @ 14:57:35
Postat av: Louise

Jag håller verkligen med dig om aftonbladet. Hela samhället är ju helt besatt av kalorier och "nyttig" mat så det är ju inte konstigt att så många drabbas av ätstörningar. Kommer ihåg att du skrev nåt klokt i ett inlägg förut om att man ju inte kan bli överviktig bara under en jul eller nåt sånt. Och det är ju så sant. Om man äter bra för det mesta och mår bra så kan ju inte några julbord om året förstöra det. Nej, sjukt är vad det är. Och ohänsynsfullt.



Ha en bra jul. Du är så klok och stark, Cornelia :)

2008-12-22 @ 16:54:07
URL: http://ettfrisktliv.blogg.se/
Postat av: Sandra

Håller med dig ang. det där du skrev om "hälsomänniskorna" på aftonbladet. Jag stör mig otroligt på dom. En artikel gjorde mig extra upprörd, den handlade om att varje extra tugga utöver det man behöver, leder till extrakilon. Hur i helvete vill de att man ska känna och tänka när man äter? Inte friskt iallafall. Det dom skriver är skit, det peppar säkert stackars tjejer och killar också, medvetet eller omedvetet. Jag mejlade och ifrågasätte artikeln, men fick inget svar... No shit. Bra att du bytte till annan (nät)tidning=)



GOD JUL!!! :D

2008-12-24 @ 02:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0