Illamående

Känns som jag har feber. Mår skitdåligt! Har verkligen ingen aning om var det kommer ifrån. Är galet svullen i kroppen också. Antingen är jag sjuk eller så händer något med mig... i vilket fall ska jag svepa några alvedon så det lindrar i alla fall.

Har städat hela dagen! Känns riktigt bra och hemtrevligt här nu. Allt doftar rent och julpyntet har börjat åka upp även på nedanvåningen. Ny matta är utlagd, nytt duschdraperi i badrummet... dammat och torkat. Mmm underbart. Annars har jag inte hunnit mycket mer idag faktiskt. Mest gått och mått dåligt faktiskt. Ska lägga mig tidigt ikväll så det går över snart...

Förresten, jag tänkte på detta med sötningsmedel och andra konstigheten det finns nuförtiden. Jag åt massor av konstgjort sötad mat förut. Lightsaft, läsk, sylt, halstabletter i mängder, marmelad, mat, bröd, i teet... allt! Trodde verkligen inte det skulle vara dåligt på något sätt. Eller så tänkte jag inte, utan var bara ute efter "noll kalorier". Så dumt! Idag klarar jag knappt av den söta smaken av sötningsmedel. Det smakar så himla konstgjort!! Har dragit ner drastiskt på sötningsmedlet faktiskt. Förutom i te. Ska träna på att använda honung istället. Det måste ju vara bättre för kroppen med naturliga livsmedel! Eller vad säger ni? Bara en tanke som slog mig idag att jag dragit ner mycket på det. Äter ni hellre vanliga produkter än light (sötningsmedel m.m.)?

Ska gå och vila huvudet nu. Puss

Kommentarer
Postat av: skrollebolle

sötningsmedlet är kanske boven för din ständiga magverk?? :S

2008-12-06 @ 18:53:05
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: Frida

förr åt/drack jag bara produkter med sötningsmedel. Men nu försöker jag undvika det så mycket jag kan, för min behandlare sagt att jag måste sluta med det. Eftersom det var som ett beroende innan! Och nu har jag vant mig med vanliga produkter även att jag inte gillar det helt än. Har svårt för att dricka annat än light, men hoppas de tankarna försvinner snart:D



Hoppas du mår bättre snart, krya på dig gumman. Många kramar

2008-12-06 @ 19:07:38
URL: http://www.flicka9i.devote.se/
Postat av: Miste

Tänkte just skriva det som Skrollebolle skrev ovan.. Sötningsmedel orskar ofta gaser, smärtor i magen å rubbar tarmfloran. Precis som fibrer kan göra å ställa till jäkliga problem..

2008-12-06 @ 19:17:54
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: skrollebolle

Aha trodde du mena att du precis slutat me det.. O.O men det kanske är eftervärkningar? :P magen håller på att "ställa om". kram

2008-12-06 @ 19:41:44
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: A.

Krya på dig gumman, hoppas värktabletten gjorde susen!!



Puss



...och apropå sötningsmedel... aldrig, aldrig mer!

2008-12-06 @ 19:56:58
Postat av: skrollebolle

Gud, så jobbigt det måste vara att ständigt ha ont i magen och inte veta varför. :( Magónt är bland de värsta som finns enligt mig. >_< Du har inte kollat om du är glutenallergiker då?

2008-12-06 @ 20:27:42
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: skrollebolle

stackare... det kanske är så att när du blir frisk från ätstörningen så släpper det i magen.. magen är nog känsligare nu, kommer ihåg att det var så för mig iaf. :o)

2008-12-06 @ 20:44:41
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: carolina

krya på dig vännen! hoppas du inte blir magsjuk eller så, det är värsta tycker jag. förkylningen och feber går ju ändå att få ner med panodil. jag dricker nog light om jag dricker läsk, men det är inte ofta. annars ha rjag börjat med 2% yoghurt i sommras igen för första gången på många år, och aldrig, aldrig mer ska jag äta mini-yoggi! det smakar bara konstgjort! skulle aldrig få för mig att äta lightglass,godis och liknande heller. däremot äter jag sockerfri ketchup, mest för att jag har det på typ all mat :P

2008-12-06 @ 20:53:37
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Louise

krya på dig sötnos!

usch, jag väljer fortfarande ofta efter kalorierna, finns det "kalorifritt" så tar jag det liksom.. har intalat mig själv + alla andra att jag gillar sånt som är low calories bättre. men nu den sista tiden har jag insett att mejeriprodukter är sååå mycket godare när de inte är "lätt", blir så rinniga då :/ ha en fin kväll, Puss&kram

2008-12-06 @ 20:58:49
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: SECONDHANDTORGET

Så fin blogg :)



Hoppas du har haft en bra dag :)

2008-12-06 @ 21:54:03
URL: http://secondhandtorget.blogg.se/
Postat av: Sara

Jag smygköper produkter med sötningsmedel. Jag vågar inte erkänna inför människor som jag känner att jag är så lurad att jag går på den lätta... Det är bara den djävulska rösten som varje gång som det finns ett alternativ med sötningsmedel uppmanar mig att köpa den.

2008-12-06 @ 21:54:47
URL: http://storasysterliv.blogspot.com
Postat av: Miste

Okej, förstår;) Den här artikeln kanske ser ut att vara en av Aftonbladets "vanliga propaganda-artiklar", men dne är väldigt bra.. http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/mage/article3466201.ab Peter Benno som uttalar sig i den är väldigt kunnig och fler och fler läkare ansluter sig till hans åsikter om fibrer, att fibrer helt enkelt ställer till det rejält för många, fibrerna jäser i tarmen, bildar gaser, som ger smärtor, å gör så att det blir sproppar i tarmen typ, som gör ont. Eegentligen är inte människan någon storfiberätare i grunden, vi är någon slags mellanting mellan köttätare och växtätare, våra tarmsystem är inte byggda för den fiberrika kost som många idag äter, även om en del tycks ha järnmagar å klara av det;)Om man tänker bara för tja, när våra föräldrar växte upp..det var inte samma fiberhets så som nu å det här med magproblem blir ju bara vanligare å vanligare..

Iaf, det jag vill komma till är att jag tror att det är värt ett försök att prova att dra ner rejält på fibrerna, han Peter benno rekommenderar att man gör en rejäl fiber-rening, dvs. drar ner på fibrerna i princip till noll under ett tag, för att sedan lägga till igen steg för steg å se vad magen pallar. Jag har märkt klar skillnad själv..å då talar jag inte bara för mig själv, utan jag vet många andra som märkt att de mår bättre utan massvis av fibrer.

Vi matas med propaganda om att vitt bröd är farligt, vit pasta, vitt ris.. Men det är bara bullshit. Förr fanns inte fullkornspastan...förr hade man en balans..

Säger bara; våga prova! Du förlorar ingenting på att prova! Den här boken, som bl.a. just Peter benno skrivit..verkar bra..har beställt den, väntar på att dne ska komma.. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185565180



Kram å sköt om dej!

2008-12-07 @ 10:14:07
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Anna

Det är så mycket bättre att skippa all sån där skit! Satsa på att äta så naturligt som möjligt, man mår garanterat mycket bättre!

Sen gör ju även sötningsmedel och övriga light-produkter att man känner ett större sug, vilket ofta leder till mer kalorier ändå! Aja jag tycker att du ska försöka äta så "ren" mat som möjligt.



Hoppas du mår bättre, du förtjänar inte att må dåligt. Du verka vara en himla söt och härlig tjej!

2008-12-07 @ 11:00:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0