God förmiddag

Ja det känns som klockan är mer än den är. Var ju uppe redan 6:20 då jordbävningen ägde rum. Helt sinnes. Kommer bli roligt att höra när mamma kommer hem från jobb. Hon jobbar ju med små barn och de har alltid så roliga kommentarer om saker och ting. Kan tänka mig att det är dagens snackis! Läste nu också att det kommer komma efterskalv i ungefär samma områden inom några dagar. Ett svagare sådant, men ändå... creepy!

Jaja, drack en kopp te efter frukosten och sen gav jag mig ut på en promenad. Riktigt skönt! Förmiddagspromenader är så härliga, även ifall vädret suger.

Imorgon ska jag till Idun. Jag tror det är sista gången innan juluppehållet, men jag är inte säker. Kommer bli drygt att skriva matdagbok i 3-4 veckor utan att någon kollar på dom. På julafton tänkte jag faktiskt skita i att skriva matdagbok. Hur kul är det att sitta sen på kvällen och räkna upp allt jag ätit? Onödig ångest helt enkelt. Tycker ni jag gör rätt i att strunta i det, bara för en dag?
Detsamma blir det när jag åker till Thailand. Aldrig i livet att jag tar med matdagbok och grejer på min livs resa. Jag ska glömma ALLT som har med ätstörningar och depression när jag är i paradiset. Jag funderar till och med på att flytta dit för ett tag. Jobba någonstans och bo där i några månader. Hade varit kul att åka med någon! Någon som inte sitter fast här i Sverige pg.a skola eller jobb. Tänk vilken livserfarenhet det vore att bo i ett annat land för ett tag!

Nej, nu ska jag snart göra lunch. Blir något med kräftstjärtar som jag har över från igår! Gjorde en grymt god middag igår med couscous, mango, broccoli, kräftstjärtar och en klick gräddfil. Mums!!
Sköt om er. PUSS!

Kommentarer
Postat av: Sabina

jag måste ärligt talat säga att jag tycker att matdagboken låter som en konstig idé ifrån början.. det är ju meningen att du ska bli mindre fixerad vid vad du äter och kunna äta utan att planera allt in i minsta detalj. så skit defintivt i den på julafton och se till att unna dig massa gott utan att må dåligt över det! se till att thailand också blir en resa då du kan unna dig att njuta utan att planera vad du ska äta och skriva upp det efteråt..

men kämpa på!

2008-12-16 @ 11:30:35
URL: http://sabinii.devote.se
Postat av: stars in heaven

Läskigt med jordbävning :/

Jag tycker absolut att du ska strunta i att skriva matdagbok på julafton. För om du kan tycker jag att du ska njuta av dagen.

Kramiis<3

2008-12-16 @ 12:34:43
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: Ida

det gör du helt rätt i, självklart ska du inte behöva sitta och skriva ner vad du äter på julafton eller på din resa, klart att du bara ska njuta av stunderna!



jag skulle jättegärna vilja åka med dig, går inte i skolan och jobbar inte!! =)

2008-12-16 @ 12:37:54
URL: http://gottobethin.blogg.se/
Postat av: SANNA

Åh den där middagen lät inte helt fel ;)

2008-12-16 @ 12:46:17
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: juliasbullar

strunta i matdagboken! Jag hade aldrig i helvete skrivit upp vad jag ätit på julafton, känns bara dumt!



Samma med när du sak till thailand, ät och va glad! Du som har lääängtat så mycket! :*



<3

2008-12-16 @ 13:13:48
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: Emma

Gissa vem som fick tillbaka sin mens igår efter flera års uppehåll?! Jo, jag!!!! Världens lyckligaste!!!! :D



Nu jävlar är de ingenting som stoppar mig!! Hoppas du känner likadant!



Kram kram :D

2008-12-16 @ 15:06:10
Postat av: Anna

Stör mig på att jag missade jordbävningen, inte varje dag man är med om de. Kan nog va bra att träna att inte skriva matdagbok en dag och just julafton är ju perfekt då, kanske även nyårsafton om du ska dricka. Vissa beteende blir bara värre av att skriva för då mer eller mindre tvingas man väga/maten bara för att man är så fast vid att de ska bli rätt. Se fram emot att unna dig på julafton. Och samma sak med Thailand, där kommer det säkert bli lättare utan den. Tycker alltid att det är ett helt annan sak med maten utomlands, även om det är jobbigt för man vet inte vad och hur mkt man äter så är det ändå befriande.

2008-12-16 @ 15:09:52
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Emma: Shit va härligt! Grattis!! :D <3

2008-12-16 @ 15:13:09
URL: http://annacornelia.se
Postat av: enmamma

Vad är Iduns tanke med att du ska skriva matdagbok? Jag vet att en del kliniker har så och även min dotter fick när hon var på mellanvården några dagar (5) att hon skulle skriva upp allt hon åt för de ville se hur en dag kunde se ut för henne.

Ha en fortsatt bra dag.Kram!

2008-12-16 @ 15:50:28
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Hej!

Gillar din blogg!

Håller med alla föregående om att du inte ska skriva matdagbok på julen. Poängen med matdagboken är ju lite att man inte ska låta anorexin lura en att tycka att man äter JÄTTEmycket trots att man inte gör det. Skriver man ned kan man se om man äter bra eller inte :). Om du är trygg med att äta så SKIT i boken, ät tills du är mätt! Grym känsla, har precis "lärt" mig det igen. Att äta tills jag är precis lagom mätt. Krävs lite övning men det funkar! Lyssna på din kropp :)

2008-12-16 @ 15:53:41
Postat av: Anna

Matdagboken har ett syfte; det hjälper dig på vägen mot friskheten&friheten. Eftersom du troligen vill bli lika frisk på julafton, som alla andra dagar, så vore det skitdumt att strunta i den. Däremot kan du ju ha som utmaning att inte tänka och reflektera över det du skriver i den. Gör det för att du ska, lägg sedan bort den, och fortsätt njut av julen! Kram!

2008-12-16 @ 18:00:08
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: anonym.i

när jag gick på mellanvården ett par dagar för någon vecka sen fick jag i uppgift att skriva matdagbok. jag var tveksam till det och tyckte det var urdumt. och det var det också. min behandlare där menade på att "då kan du se vad du faktiskt kan äta under en dag och vad du äter om det är för lite eller för mycket" "och sen ser du ju vad du behöver lägga till vissa dagar osv." nä. jag är negativ till hela grejen med matdagbok. och jag skulle rent ut sagt säga till dig att skita i den samtliga dagar. visst, det kan vara en trygghet att se vad man ätit osv. men också tvärtom, tänker i alla fall jag.. och julafton innebär, oavsett mängd mat, oerhörd ångest för de flesta med en ätstörning, så jag tycker men det med garanti för att du äter minst det du brukar äta, att du kan strunta i matdagboken. jag tror det är viktigare för dig att kunna äta det du vill utan att se vad du ätit tidigare eller förut och inte dra några jämförelser med andra dagar.

jag skulle bli otroligt modlös och feg gentemot anorexin om jag dagligen skrev ner vad jag ätit. men jag vet inte.. hur upplever du grejen med att skriva matdagbok? positivt, negativt eller både och?



jag tror på dig och följer din kamp och stöttar dig till fullo.

kram!:)

2008-12-16 @ 19:09:53
URL: http://anonymi.blogg.se/
Postat av: Maria

Vill också bort från Sverige ett tag, bo utomlands. I Los Angeles vill jag bo, säg bara till om du är på ;)



2008-12-16 @ 20:35:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0