Du kan dö

Att svälta sin kropp är ingen lek. Läs denna artikeln om en mamma som gick på diet. Hon dog. Åt max 500 kcal om dagen och drack litervis med vatten (under endast 1 vecka). Hennes hjärna svullnade upp och kroppen orkade inte mer. Hemskt eller hur? Och man tror inte det händer en själv. Varför? Ingens kropp är mer unik än någon annans och klarar av att fungera på så lite energi. Jag själv kan tänka så om mig, att "det händer aldrig mig" och "jag har ju inte dött hittills"... vänta bara...

Denna dagen har varit ordentligt seg. Men ändå skönt att bara ta det lungt och vila. Känner mig lite halvkrasslig också, är trött och har huvudvärk. Har åtminstone varit ute på en väldigt kort promenad, tränat, blekt håret och lagat mat. Nu på kvällen pratade mamma och jag lite också. Jag sa att jag hatar att äta på kvällen, alltså kvällsmålet efter middagen. Behövde bara få det ur mig. Känner mig liksom så "konstig" som äter så sent, och att ingen annan (här hemma) gör det så ofta gör ju inte saken lättare. Skulle ju varit mycket lättare om någon annan tog en kvällsmacka och inte bara jag. Men vad gör man? Får väl stå ut. Finns inte mycket annat att göra! Vilket mål tycker ni är jobbigast att äta?

Ska krypa ner i sängen och läsa nu. Mysmys! Puss på er

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh gud vad hemskt! Men det har jag hört innan, man ska dricka när man är törstig men inte överkonsumera. Då blir det ett gift.



Jag hade kunnat ta kvällsmackan med dig, då jag är en äta på kvällen människa. Resten av tiden är det jobbigt, men då kommer det av sig själv. :) Men du kommer vänja dig!

2008-12-13 @ 20:53:35
URL: http://lillsaara.webblogg.se/
Postat av: Linda

Hej! För tillfället tycker jag att maten går lite på rutin. Men förr tyckte jag att lunchen var jobbigast (eftersom ingen annan i familjen åt lagat mat som jag blev tillsagd att göra). Jag tror att det är vanligt att helt friska människor äter något tex framför tv:n på kvällen. Macka, kex, kaka, glass, fil&flingor, popcorn, snacks osv.

2008-12-13 @ 20:56:53
Postat av: X

Förstår dig där med kvällsmålet.. Kände lika förut, men har ett bmi på 15 och då funkar inte sånna tankar ju! Åt precis middag (!) massa kött, potatis och sås. Snart blir det nått gott fika på det också. Tjock? Nej, det är faktiskt väldigt svårt att bli det. Livet leker! ;)

2008-12-13 @ 21:35:02
Postat av: Carita

Det är så hemskt.. Och det är ju verkligen ett mirakel att ens egen kropp har klarat sig liksom. Jag åt verkligen sjukt lite hur länge som helst innan jag kom in på behandling och sitter här, ett och ett halvår senare, i princip frisk och mår superbra liksom. Men jag tror aldrig att jag riktigt förstått hur jobbigt det har varit för min kropp liksom. :/



Awwsh cutie! Din kropp behöver verkligen kvällsmålet, jag lovar.. :* Jag är också ganska less på det, har ett matschema som jag håller vikten på och där ingår liksom ett kvälllsmål också. Lite småjobbigt är det väl, men kroppen behöver det. Särskilt när man inte varit så duktig på att ta hand om den. STYRKEKRAMAR! <3

2008-12-13 @ 21:38:40
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Eva-Lotta

men fy vad hemskt :(

2008-12-13 @ 22:35:15
URL: http://gladbrunett.blogg.se/
Postat av: Paris

Fyfan vad sjukt =(





Lättast är morgonmålet och svårast är middag och kvällsmål. Totalt värdelöst.

2008-12-13 @ 22:37:20
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Umma

Kommer ihåg då jag fortfarande bodde hemma och kämpade med med maten. Jag tyckte precis som du att kvällsmålet var tufft, iallafall då jag bodde hos min mamma som aldrig åt kvällsmat. När jag var hos pappa däremot var det helt underbart: Dom fikar ALLTID på kvällen med mackor och te. Det är en supermysig stund som jag fortfarande kan längta till. Så det beror förstås på situationen vad som är tuffast. Men se det som så att du är SKITSTARK när du vågar gå emot ätstörningen och inte äta genom att skylla på "men ingen annan äter ju...". BRA!

2008-12-13 @ 22:46:41
URL: http://umma.blogg.se/
Postat av: Anna

Gillar lunchen minst. Har aldrig velat äta lagad mat där, gillar en stadig frukost och rejäl middag. Min mamma va väldigt gullig när jag åt enligt matschema och åt alltid alla måltider med mig oavsett om hon va hungrig eller inte typ, som ett stöd att kunde hon så kan jag. Så kanske nångång ibland kan ni ha lite kvällsfika hemma tillsammans, väldigt mysigt dessutom :)

2008-12-14 @ 00:16:23
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: sarah

Jag tycker lunchen är det i särklass jobbigaste målet. Har aldrig ätit lunch tidigare, men sedan jag försökt bli frisk (i låt säga 4 år nu) har jag iaf tvingat i mig fil & flingor eller gröt. Men jag hatar det fortfarande eftersom det inte känns naturligt för mig o för att aptiten är totalt bortblåst vid lunchtid. Jag äter hellre en bra frukost, lite frukt o nån fika under dagen, lagad middag och sedan nått gott på kvällen, men man får väl stå ut ett tag till iaf:(

2008-12-14 @ 10:14:46
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: Josefin

Jag tycker oftast att det är frukosten som är jobbig eftersom att jag ofta aldrig är hungrig eller mår illa på morgonen. anners brukar de inte vara något speciellt mål, utan mer vad man äter. å oftast är det mina middagar som är onyttiga.. så ja, då är det väl middagen anners..

2008-12-15 @ 04:03:31
URL: http://stendahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0