Nybakat!
Nu i eftermiddag bakade jag ett supergott bröd. Åt det till middagen, och jag rekomenderar det verkligen! Saftigt och med mycket smak.

Morotsbröd
3 st
5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
3 dl finrivna morötter
13-14 dl lantvetemjöl eller rågsikt
1 ägg
1/2 dl solroskärnor
1/2 msk örtsalt
Gör så här
Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor och örtsalt.
Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Recept från Arla.se
Kommentarer
Postat av: Sanna
Tror det är samma som jag bakade för ett tag sen. Visst är den helt underbar? (:
Postat av: Dana
Jag va sugen på ngt gott & nyttigt & vips hamnade jag på din sida & nu så håller jag på att baka brödet ;P Tack! <3
Postat av: sonja
det ser jätte gott ut!
Postat av: Louise
Åhh, vad gott det ser ut. det där ska jag prova någon gång! :)
Trackback