Hemmagjorda hamburgare
Jag älskar hamburgare som man gör själv hemma. BK hamburgare... nä, inte min smak. Inte efter att ha ätit mammas helt underbart goda hamburgare. Vi brukar köra på nötkött, fullkornsbröd, massa olika sorters sallader, ost, ketchup eller ajvar. Mums! Här är ett annat alternativ, som jag ska ta och prova någon dag. Tror det uppskattas av både min mamma och lillebror som älskar hamburgare!
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
600 gram laxfilé (färsk)
1 tsk salt
8 st ägg (gula)
50 gram koriander (färsk)
1 citron, skal från
1 tsk sambal oelekpasta
2 msk grädde
2 dl müsli
½ kruka romansallat (baby)
4 st hamburgerbröd
4 st jordgubbar
Grillspett av trä
Röra:
2 dl crème fraiche (naturell)
½ rödlök
1 äpple (helst rött)
2 vitlöksklyftor
1. Mixa: Riv citronskal. Skinna av laxen, skär i bitar och lägg i matberedare. Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl. Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme. Sätt på grillen.
2. Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt salt och blanda med crème fraiche.
3. Burgare: Häll ut müsli på en tallrik. Forma hamburgare av laxsmeten. Vänd burgarna i müslin.
4. Grilla burgarna cirka 2 min på var sida. Riv sallat och lägg på brödets undre del. Lägg på röra och sedan laxburgare. Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.
Recept från Menyse.com
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
600 gram laxfilé (färsk)
1 tsk salt
8 st ägg (gula)
50 gram koriander (färsk)
1 citron, skal från
1 tsk sambal oelekpasta
2 msk grädde
2 dl müsli
½ kruka romansallat (baby)
4 st hamburgerbröd
4 st jordgubbar
Grillspett av trä
Röra:
2 dl crème fraiche (naturell)
½ rödlök
1 äpple (helst rött)
2 vitlöksklyftor
1. Mixa: Riv citronskal. Skinna av laxen, skär i bitar och lägg i matberedare. Tillsätt salt, äggulor, koriander, citronskal, sambal oelek och grädde. Mixa väl. Sätt in i kylskåp i cirka 1 timme. Sätt på grillen.
2. Röra: Finhacka rödlök, vitlök och äpple. Tillsätt salt och blanda med crème fraiche.
3. Burgare: Häll ut müsli på en tallrik. Forma hamburgare av laxsmeten. Vänd burgarna i müslin.
4. Grilla burgarna cirka 2 min på var sida. Riv sallat och lägg på brödets undre del. Lägg på röra och sedan laxburgare. Lägg på locket. Toppa t.ex. med en jordgubbe på en grillpinne.
Recept från Menyse.com
Kommentarer
Postat av: linnea.
mums, vad gott det låter (och ser ut)! dom där laxburgarna ska jag okcås se till att prova på.
Postat av: stars in heaven
Åh det låter riktigt gott :)
Postat av: Hanna
grymt gott det lät!:) ett måste att testa. superbra att du tipsar om god och nyttig mat i din blogg. Har själv så svårt att hitta såna härliga recept. take care!
Postat av: Mikaela
Ser otroligt gott ut, snor detta recept :)
Postat av: m
låter super gott!!
Postat av: Julia
hemmagjorda är definitivt godare ^_^
Trackback