Annan variant av glass
Tyckte det lät himla spännande detta receptet. Enkelt också!
2 portioner
ca 1-1½ dl frysta bär
1 dl naturella cashewnötter
Kokosflingor
Mixa bär och nötter i en matberedare till glasskonsistens.
Servera i glas och toppa med kokos.
Perfekt till en varm vår/sommardag!
Receptet kommer från menyse.com
Spännande glass! Ytterligare ett tips på "glass" är att dela banan i större bitar och frysa. Sedan mixar man banan tillsammans med frysta hallon (eller andra bär), och ev smaksätter med lite rivet citronskal för att få syra.
Bananen gör att konsistensen blir fluffig, och glassliknande. Både nyttigt och gott =).
Oj det där måste jag testa. Inte så onyttigt heller :) Även det Rebecca skrev ska jag testa :D
Blev det gott?
Det godaste är att ta färsk banan, och sen mixa den med frysta bär (blir bättre konsistens, som mjukglass, än när man tar fryst banan.) Tillsätter man en matsked sojalecitin ockå, så blir det superkrämigt!
Ngt jag äter varje dag till frukost, är just den bananglassen, fast med papaya ist för bär. Ingen ciron heller, detta ska smaka sött som glass:)
Såå underbart gott!
hur blev det? jag älskar alla dina recept :)