Baka!
Tyckte dessa verkar spännande.
Annorlunda lussebullar
Ingredienser
35 st
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl råsocker
1/2 tsk salt
15 - 16 dl kärnvetemjöl med fullkorn
2 dl russin
1 ägg
Gör så här
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet. Rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt det. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 15 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 35 kusar eller bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5 ? 7 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Från arla.se
Meddela gärna resultatet om du provar att göra dem, så kanske man kan äta lussisar iår? Kram
lilla ja: Absolut ;D Fast jag tror inte jag ska ha fullkornsmjöl. Känns lite väl.. men jag ska exprementera lite ;) kram
oooh gottit, tack :)
Hoppas du vågar äta det du bakat också. Lät som en dum kommentar. Men vhoppas bara det för din skull, kram
Tips! Ta lite mindre mjöl (så att degen är lite kladdig) än receptet säger så blir dem jätte saftiga