Lugnet före stormen

Sitter här och bara tar det lungt, så himla skönt att slappna av lite! Jag ska jobba hela veckan, och även ifall det inte är långa dagar så är det hårt att ta sig upp på morgonen. Blir helt slutkörd på bara 3 timmars arbete. Men egentligen är det inte konstigt att jag blir det... jag har ju varit hemma i 1½ år nu pga ätstörningen. Okej, jag har ju gjort saker varje dag. Jag har ju inte bara suttit här på mitt arsle och inte gjort ett piss, men nästintill! Om man jämför med nu vill säga.
Får hoppas att min dator kommit på jobbet imorgon, så kanske jag kan jobba lite på egen hand. Fast jag behöver hjälp med allt typ, så det kan jag ju drömma om. Hehe. Men om jag inte har nåt att göra så behöver jag ju inte ockupera min kära kollegas dator. Grymt att jag får en egen dator efter bara några dagars jobb. Fast de verkar tjäna rätt bra... så det var säkert ingen större utgift för dom.

På tal om nåt helt annat.
Jag känner mig jämt så trött. Vad kan det bero på? (Annat än tidiga mornar) Jag kanske äter fel? Jag äter ju nyttig mat, och äter typ aldrig mat med mycket socker i. Men kanske nåt annat i kosten som är fel? För såhär trött som jag är, är inte normalt. Kanske finns nåt bra tips som jag kan prova på? Sover gör jag ordentligt, så inte heller det. Hmm...

Kram

Kommentarer
Postat av: josse

att man är trött och sover dåligt beror oftast på dåliga matvanor och för lite motion.

2007-12-09 @ 20:48:37
Postat av: Thepreciousgirl

josse: Ja men jag sover ju bra! och äter nyttigt. Motionerar gör jag lite grann. Hm. Klurigt detta :/

2007-12-09 @ 20:52:07
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Sandra

Det kan också bero på omställningen i kroppen, pga att man äter så oregelbundet, dvs äter bra ett tag, sämre ett annat osv så vet kroppen aldrig vad den får, och förbrukar därför mycket energi åt det, kan vara en av de saker som påverkar att du ofta kännr dig trött.. jag känner igen det så väl.

Var rädd om dig!
S

2007-12-09 @ 21:04:47
URL: http://sandraholmberg.blogg.se
Postat av: Elin

du vet att man blir pigg av socker? prova att ta nån druvsocker bit(dextrosol)

2007-12-09 @ 21:06:20
Postat av: Amelie

Du kanske bara inte äter tillräckligt. Tar du extra vitaminer? Kanske något att prova isåfall :) Det finns ju vitaminer som kroppen bara tar upp om den får fett så det är något att tänka på med.. 1 msk olja till varje middag och lunch! (eller smör som motsvarar 1 msk olja, creme fraiche eller liknande)

2007-12-09 @ 21:24:42
URL: http://amyi.blogg.se
Postat av: Thepreciousgirl

Elin: Ja man blir ju det. Men socker kan ja ju inte gå o proppa i mig stup i kvarten :P Blodsockret sjunker ju snabbt så blir man trött igen..
**
**
Extra vitaminer borde jag ta. Tar inget sånt nu. Och fett utesluter jag mycket.. ska försöka tänka på det!!

2007-12-09 @ 21:30:21
URL: http://thepreciousgirl.blogg.se
Postat av: Felicia

Kroppen BEHÖVER faktiskt socker!!! Du kanske äter för lite? eller så e din kropp trött på att väga för lite trots att du har gått upp...Du behöver väl gå upp mer. äter man variterat å som man ska så e det inget fel på kosten...

2007-12-09 @ 21:33:04
Postat av: rebecca

äter kanske för lite fast du inte tror det. C-vitamin är vikigt! järn? det kan finnas ämnen du saknar!

2007-12-09 @ 21:38:35
URL: http://mywayback.sprayblog.se
Postat av: Tess

vette fasen om kroppen behöver socker som någon skrev, men en sak är säker; att kroppen behöver fett. Tror inte man ska vara så rädd för att äta rätt fett, som så många är (och även jag varit)

2007-12-09 @ 21:42:16
Postat av: Kristina

Jag har också gått runt och varit ovanligt trött på sistone :/ Jag förstår inte heller varför. Det kanske är på grund av vädret man är trött, det är ju mörkt hela tiden. Annars vet jag inte vad det kan vara. Du säger ju att du äter och sover bra och då är det ju inte det som är orsaken. Men du kan ju prova att äta lite mer fett om du känner att du äter lite för lite.

2007-12-09 @ 21:47:55
Postat av: Marielle

Jag kan nästan garantera att du äter för lite. Äta för lite = kroppen får för lite energi = man blir konstant trött. Jag säger det inte för att vara taskig, utan för att jag är i precis samma situation själv. Jag äter också nyttigt, sex mål om dagen och det låter ju jättebra. Men tyvärr blir det ändå för lite energi eftersom anorexian gör det svårt för mig att äta "vanlig" mat. Blir mest kcal-snåla rätter & magra råvaror som t.ex: qourn, kyckling, skinka, kalkon + så lite fett & socker som möjligt. Även om portionstorlekarna är normala och bra så blir maten inte nog "tät" som min behandlare brukar säga, ett annat ord för energirik ungefär. Hur som helst, du är säkert medveten om det här redan, man brukar ha fått det förklarat för sig rätt många gånger när man går i behandling för anorexi.

Men så försök tänka på att våga äta mer "normal" mat, typ köttbullar och makaroner med brunsås, korvstroganoff, spaghetti och riktigt köttfärsås (ist för qournfärssås). Det är ju egentligen inte onyttig mat, utan sånt som de flesta äter vardagligen. Men jag vet verkligen hur svårt det är, har själv inte lyckats komma hela vägen - men jag försöker & vågar hela tiden mer och mer. Lyckas nu blanda upp mina nyttiga rätter med lite mer "vanlig" mat, men än är det tungt och jobbigt.

Lycka till med allt:)
Kramar

2007-12-09 @ 22:50:17
Postat av: elina

många tjejer har järnbrist! har haft det jag med. då blir man jättetrött å orkar ingenting. det är jättelätt att ordna också, gå bara till ditt sjukhus och be om ett blodprov. om du har för låga järnvärden så får du järntabletter utskrivna som höjer värdet till normal nivå, å du behöver bara äta upp den burken!

2007-12-10 @ 07:47:35
Postat av: anna panna hollnissa

Hmm!Kanske kan det vara mörkret! Som gör att du känned dig trött. Kolla om det finns något schysst jljuscafe eller ljusterapi. Elle (kanske inte vaälrdens bästa alternativ) 10 min i solarium. Kan få en att piggna till lite. Kram Anna

2007-12-10 @ 08:50:25
URL: http://viktkoll.wordpress.com
Postat av: lilla ja

Tror precis som alla andra att omställningen med dina nya vardag + för lite mat ( vitaminer & fetter ) gör dig tröttare. Tycker du skall köra med vitaminer igen, och försöka få i dig lite mera fett, kanske kan mosa en avokado på smörgåsen om du tycker om det? Jag försökte få i mig lax, avokado och pistage-nöter i början av min viktuppgång, kan det vara något som du tycker om?

2007-12-10 @ 09:23:45
URL: http://littlemes.blogg.se
Postat av: Tigrisenemmis

Jag tror det kan vara antingen järn-brist eller brist på b-vitamin, kan vara annan vitamin oxå. kolla upp det :)

2007-12-10 @ 09:54:37
URL: http://tigrisenemmis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0