Limpa med krossad råg & blåbär
Ett gott bröd jag absolut måste testa någon gång. Jag älskar grova bröd!

1 limpa
6 dl dinkelmjöl
2 dl rågkross
3 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1 dl russin eller hackade katrinplommon
1/2 dl hela linfrön
5 dl mild lättyoghurt
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl så att bikarbonaten blir jämt fördelad. Rör ner med en gaffel, yoghurt och blåbär till en jämn och tjock smet/deg. Smörj en limpform med olja och lägg ner smeten i formen. Sätt in i ugnen ca 1, 5 h. Ta ut limpan och låt svalna helt innan du lossar den från formen med en vass kniv runt kanterna. Går utmärkt att skiva och frysa in.
www.nlife.se
6 dl dinkelmjöl
2 dl rågkross
3 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1 dl russin eller hackade katrinplommon
1/2 dl hela linfrön
5 dl mild lättyoghurt
1 dl frysta blåbär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl så att bikarbonaten blir jämt fördelad. Rör ner med en gaffel, yoghurt och blåbär till en jämn och tjock smet/deg. Smörj en limpform med olja och lägg ner smeten i formen. Sätt in i ugnen ca 1, 5 h. Ta ut limpan och låt svalna helt innan du lossar den från formen med en vass kniv runt kanterna. Går utmärkt att skiva och frysa in.
www.nlife.se
Kommentarer
Postat av: Anonym
alla recept från nlife är ju typ supersmaskiga :)
har typ prövat allt från smoothies och efterrätter till matiga sallader och soppor hih
Postat av: stars in heaven
Ser gott ut :)
Postat av: Mindy
Åh, lät gott. Älskar också grova bröd!
Trackback