En lista att övervinna

Har alldeles precis ätit pannkakor med fruktsallad och kesella. Mycket gott till middag måste jag säga! Ingen favoriträtt kanske, men absolut jättegott. Speciellt med fruktsalladen till. Den innehöll alla möjliga frukter och bär - mango, banan, blåbär, björnbär, hallon, äpple. En riktig vitaminkick alltså! Mamma gjorde pannkakorna på fullkornsvetemjöl, så de var riktigt mättande också. Föredrar nog med vanligt mjöl eller dinkelmjöl, eller amerikanska pannkakor med filmjölk och bakpulver i! Mums. Det åt vi alltid när pappa bodde här nere... amerikanska pannkakor med sirap. Åh!

Allt väl med er ikväll? Med mig är det okej, som vanligt. Jag säger alltid att jag mår "okej". Vad menar jag med det egentligen? Att jag mår bra? Hmm. Gör jag det egentligen, eller förnekar jag att mitt liv är ett enda stort fiasko? Riktigt så illa kanske det inte är, men det känns så. Ska jag vara helt ärlig så mår jag inte alls bra. Det kan se ut så på utsidan, jag är inte så mager längre och ser kanske inte det minsta sjuk ut. Men det är jag! Som fan... när jag verkligen tänker efter så är nästan alla mina beteenden sjuka. Ska banne mig rada upp alla sjuka beteenden, som jag förhoppningsvis en vacker dag kan börja bocka av.

1. Jag räknar alla kalorier som åker ner i min mage
2. Jag tränar mestadels för att bli av med fett och bränna kalorier
3. Jag tycker illa om min kropp
4. Jag vill operera mig (fast ändå inte)
5. Äter extremt fettsnålt
6. Får ångest av för mycket kolhydrater
7. Äter aldrig godis/efterrätter utan ånger och kompensation efteråt
8. Jag mår bra när jag äter lite (psykiskt)
9. Kan ibland inte äta det jag egentligen vill
10. Planerar långt innan vad jag ska äta vid vissa tillfällen
11. Äter för lite kalorier
12. Min mens är borta

Listan kan nog göras mycket längre, men just nu kommer jag inte på fler saker. Otroligt deprimerande att se denna lista, men samtidigt väldigt nyttigt för mig. Alla dessa punkter måste jag övervinna för att börja leva igen. Det går inte att leva på detta sättet, och det vet de flesta av er också! Det är nog bara jag som måste bli påmind ungefär var 5:e minut.
Ska i alla fall äta något mer ikväll. Det har inte blivit så mycket näring till min stackars kropp idag, även ifall det känns som jag äter som en gris!

Ha en bra kväll! Kramar




Kommentarer
Postat av: Anna

Hoppas du kan unna dig en av dina muffins ikväll :) Dom såg supergoda ut så vill ju ha en expertkommentar också för att veta om man ska baka dem ;)

2008-09-03 @ 19:17:10
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: ellinor

Det är bra att du är ärlig mot dig själv och inser att du har problem istället för att låtsas att allt är bra. För ibland kan man nog tro att du mår mycket bättre än du gör när man läser din blogg. men det är inte alltid lätt att inse att man faktiskt mår dåligt.

2008-09-03 @ 19:19:41
URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: K

Ett stort steg i rätt riktning är ju att du ser och erkännner dessa val som du gör pga sjukdomen. Hoppas du vågar släppa kontrollen lite nu! Kram!

2008-09-03 @ 19:22:41
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: malin

jag tycker om pannkakor med gräde och sylt, fast jag är inte redo för det än. Men ska det va pannkaka ska det ju va pannkaka! så kanske för de va fullkorn och utan grädde, sylt eller sirap som det inte var gott? mend et var duktigt iallall:)



men jag tror, kanske? att du skulle tycka bättre om riktig pannkaka som är gjort för och vara god och inte nyttig:)



altlså utan fullkorn och sånt, men ajja bajs på allt sånt.



Hare bäst<3



2008-09-03 @ 19:52:47
Postat av: Cornelia

Malin: Jodå jag tyckte det va jättegott! Men inte så "ÅÅH SHIT VA GOTT".. haha ja du fattar :P Finns godare mat liksom!



Kram!

2008-09-03 @ 20:27:04
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Anna

Hej!

Följer din blogg, för du skriver det jag tänker. Listan kunde lika gärna varit min. Jag hatar den. Kram och kämpa på! /Anna

2008-09-03 @ 21:04:55
Postat av: Tilda

Skriv ut den där förbannade listan, läs den om och om igen och inse att det inte är du som tänker de där tankarna. Låter kanske som hokuspokus, men jag vill att du ska veta att du har precis tagit ett av de viktigaste och största stegen mot att börja jobba bort sjukdomen - identifiera dina "sjuka" beteenden. Det är grymt, helt enkelt.



Pepp från mig

2008-09-03 @ 21:24:21
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: sarah

Svar: ja te är faktiskt gott har jag upptäckt, fast kaffe är underbart!;-)

Saken är den är näringsdryckerna är till för att ersätta maten i mitt fall. Anledningen till att jag tar de är för att jag har så usla matvanor och bara kränger på kvällen/inte äter alls på dagen så nu ska jag få de för att sprida ut och bara komplettera med någon macka och frukt. Så någon mat blir det inte:S

2008-09-03 @ 22:00:14
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej :)

Tänkte bara fråga, du behöver inte svara om du inte vill. Men kommer mensen tillbaka med tiden? Och har din varit borta länge?

Kram!

2008-09-03 @ 22:02:38
Postat av: RASA

du är stark : )

2008-09-03 @ 22:07:08
URL: http://sara91.blogg.se/
Postat av: carolina

du komemr kunna pricka av det där! jag har vissa punkter kvar... men med tiden. man måste ge sig själv tid, och aldrig ge upp. låter som smarriga pannkakor till middag iallafall! :D

2008-09-03 @ 23:35:13
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: A.

Kämpa på Cornelia!

2008-09-04 @ 00:23:01
Postat av: Cornelia

Malin: Ja om man äter ordentligt och av alla näringsämnen + ligger på en vikt som är sund för din kropp så kommer den tillbaka.

Ja min har varit borta i 5 år typ.



Kram!

2008-09-04 @ 09:55:50
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0