Torsdag 4 september

Jag får dagligen mejl från tjejer som är förvirrade och säger att de tänker ständigt på mat, vikt och utseende. Dagligen! Det är helt ofattbart hur många som har någon slags ätstörning. Ändå känner man sig ofta helt ensam om sina tankar och problem. Jag själv gör det. Totalt ensam. Även ifall mina närmsta säger att de förstår mig och vet hur jag känner mig, så tror jag faktiskt inte på det. Det känns som det är jag mot världen. Samtidigt vet jag att dessa problemen snurrar i väldigt många tjejers huvuden. (Även killar kan ha ätstörningar, men det är mindre vanligt.)
Jag blir både glad och ledsen av alla mejl jag får. Självklart blir jag jätteglad att ni känner att ni kan skriva till mig, men att så många känner som jag... det är orättvist! Man känner ju oftast att en själv "förtjänar" detta, men ingen annan. Ingen annan än jag själv borde må såhär. Det är ju ganska elakt mot en själv... men i alla fall jag har lättare att hjälpa andra än mig själv. Skriva kloka ord och peppa andra.

Men sluta inte skriva mejl till mig, det vill jag inte. Jag blir bara så förvånad över att det är så många!

Min morgon började bra. En större portion havregrynsgröt med havremjölk och kanel och fruktsalladen från igår. En kopp ingefära & citronte blev det också. Jag kokade gröten med salt idag, vilket jag aldrig brukar göra. Det blev faktiskt godare! Mer smak än att koka utan salt. Bara lite grann räcker. Och ni som läst mattillåtet vet hur viktigt det är att få i sig lagom med salt. Det binder inte fett som många tror. Man kan däremot samla på sig vätska om man inte ätit salt på länge, och sen börjar igen. Men det försvinner efter nån vecka och då slipper man svälla upp så förbannat mycket som man kan göra när man slarvar med maten.

Hoppas ni mår bra idag. Kram!


Kommentarer
Postat av: carolina

jag hade ju gisela som personlig dietist, hon jobbade i västerås ett tag. haha, och jag fick äta en tesked salt varje morgon bara sådär! in i munnen och svälja ner med vatten bara, hon ordinerade det eftersom jag hade sådan saltbrist. fy vad äckligt det var, haha :P minns smaken än.. :P

2008-09-04 @ 11:14:38
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Madde

Kämpa på vännen! Du kan ta dig ur denna skiten.

2008-09-04 @ 13:03:25
URL: http://madeleineis.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag brukar alltid ha typ 2 krm salt i min gröt, tycker den smakar MYCKET mer då och godare :) Detta är kanske alldeles för mycket jobb för dig men tänkte lite på att med tanke på att du för tillfället inte har något jobb och får så pass många mail om ätstörningar skulle du inte kunna se om det fanns intresse för någon form av bloggträff men med lite mer inriktning på just detta. Tror det skulle finnas intresse faktiskt och kunna hjälpa en del på vägen. Både de som är sjuka, friska och ja i princip alla som har intresse av det skulle ju kunna komma. Så kan man ha disskusioner och bara grejen att det är så många som känner sig ensamma så kan de förstå att de inte är de :) Kanske knas, men bara en idé!

2008-09-04 @ 14:21:06
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: FANNY

peppar



cornelia, jag hoppas att vi snart kommer tillbaka till vår vänskap, där vi hjälper varandra, skrattar, mår bra och lever livet. minns du när vi ätit allt detdär goda , som har/ är förbjudet? naturgodis, glass, paj osvosv. tänk alla gånger vi skrattat hejdlöst, när vi gråtit tillsammans, när vi känt oss ensammast i världen med våra problem men när vi en dag insåg att vi hade varandra, att vi en dag träffades och hittade en stark vänskap, som ingen kunde slå.

INTE Sant?

2008-09-04 @ 14:50:51
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: sanna

Du är duktig Cornelia.



Håller med Anna förövrigt. :)

2008-09-04 @ 15:59:05
URL: http://svartsvala.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0