Kalorier

Är jag lost eller har Top model 10 alltid sänds på måndagar? Trodde bara det var tisdag-torsdag. Men nu när jag tittade på tv-tablån så står det att det är idag också! Inte mig emot. Då är min kväll fulländad. Yogite och topmodel är det bästa!

Har alldeles precis ätit bakad potatis med keso, crabsticks, grönsaker och macka med skinka. Väldigt gott med andra ord! Skulle dock velat ha avokado till eller något, men när jag kom på det hade jag redan ätit upp och var mätt. Tokigt. Annars har det varit en ganska bra matdag för min del. Inga kalorier räknade heller!! Första dagen på mycket, mycket, mycket länge. Varför gör jag det egentligen? Det är bara dumt, och det ger onödig ångest. Jag måste sluta med det om jag någonsin vill bli frisk. Jag ska försöka klara så länge det går. Någon som är på (som också räknar)? Jag vill hitta balansen. Lyssna på min kropp istället för att gå efter siffror. Är jag hungrig - då ska jag äta! Jag tror också att jag inbillar mig en mättnad när jag känner att jag "ätit för mycket". Gud va dumt...

Tänk när man inte ens visste vad en kalori var. När mat var något gott och som man stoppade i sig när magen kurrade. Tror ni det kan bli så igen? Även ifall man (som jag) levt med ätstörningar i 7 år?

Sköt om er! Kram <3


Kommentarer
Postat av: Carita

Det är klart det kan bli så igen! Du kommer ju alltid att veta vad kalorier är liksom, och jag tror att både du, jag och alla andra som har haft anorexia någongång kommer ha i bakhuvudet att "det där är ungefär 500 kalorier" och "det där brödet innehåller ungefär 80 kalorier per skiva" liksom. Sen att man inte väljer efter det, utan efter vad man är sugen på - och att man inte räknar, men det är ju en annan sak! Du kan bli fri, jag lovar. Jag har lyckats och det kommer du också att göra. <3

2008-09-29 @ 18:48:33
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: KRYCKAN

Jag har inte räknat ordentligt på typ två veckor... Okej, klart jag tänker på det, men i övrigt har jag varit duktig :D

Go mig!

2008-09-29 @ 18:49:16
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: annis

Hej Vad är det för pasta du hade i kycklingsalladen? Såg god ut:) Märke & var kan man hitta den? Kramar

2008-09-29 @ 19:17:01
Postat av: emelie

ja det var det (:



tur att du sa att top model är ikväll också, haha. annars hade jag missat det och glott på idol istället, men det var bara tis-tors förr, så du hade rätt!



kalorier är ett krux, hoppas att det löser sig för dig och att det inte tar upp en så central roll i ditt liv. börjar man räkna är det ju dock svårt att sluta, men det går, hjärnan är en anpassningsbar liten klump!

2008-09-29 @ 19:23:36
URL: http://matomspunnet.blogg.se/
Postat av: Anna

Klart att det går! Det blir lättare sen när du börjar på Idun, jag släppte det helt där och har inte räknat kalorier på 7 veckor nu! Och jag har varit sjuk sedan jag var typ 6 bast och är 22 nu - så klart att det går! :)

Du kan!

2008-09-29 @ 19:25:18
Postat av: Cornelia

annis: Hej! Det är coops (konsum) egna märke. Typ ljusbrusa påsar. Hoppas du hittar! Dom är jättegoda!

Kram

2008-09-29 @ 21:02:11
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Miss H

Jag tycker d är otroligt svårt och kan endast INTE göra det (räkna asså) när jag äter ute på resturang eller hemma hos nån annan...fast räknar alltid BARA middagen o ibland mellanmålen, men aldrig min stora brunch som jag äter efter morgonträningen, för då bara tillåter jag mej äta så mkt o det skulle va omöjligt att räkna exakt då jag inte mäter upp proteinpulvret jag har i utan bara öser /strör på sked efter sked med det. Det skulle också ta flera timmar i så fall liksom...

Men jag har ungefär en hum om vad det ligger på ta flera timmar i så fall liksom...

2008-09-29 @ 21:05:10
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: Lina

I bakhuvudet så vet man ju på ett ungefär vad det innehåller, jag äter väldigt ensidigt men har börjat att äta bröd, BREGOTT och sånt nu, för att det ÄR gott! Och inte är jag tjock. Jag räknar inte alls nu faktiskt, inte medvetet.

2008-09-29 @ 21:22:27
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: Josefin

Jag har varit sjuk lika länge som dig och jag räknar inte kcal längre, alls nästan. Jag har näst intill glömt hur mkt allt innehåller, visst, vissa saker vet jag ju exakt fortf. men man glömmer faktiskt mer än vad man tror. jag trodde jag alltid skulle veta vad allt jag åt innehöll. men det vet jag faktiskt inte längre. vist ja skulle lika gärna kunna leta upp å räkna igen, but why? Det är inte kcal som spelar roll, jamenar om du äter en rätt med mkt energi så blir du ju fort snabbare än en maträtt med nästan inga kcal i. så är det bara. om man inte avvänjt sina hunger å mättnadskänslor. Kcal är väl egentligen bara något bra, något som gör att kroppen orkar arbeta. Utan energi , ingen ork, utan ork, inga aktiviteter, utan aktiviteter, ensamhet och deprimerad. så kan de se ut för mig iaf. så jag försöker se kcal som en bra sak ist. för att skrämmas av det! Jättebra att du försöker sluta räkna, det är skitsvårt ibörjan, men man kan om man vill!

2008-09-29 @ 22:20:19
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: Malin

Du är stark och klarar det häR!

Det är klart att man vill sluta räkna kalorier men det går ju bara inte hålla sig ifrån innehållsförtäckningen!:/

<3

2008-09-30 @ 14:22:52
URL: http://attentionhoe.blogg.se/
Postat av: Melly

Jag är på! Jag håller själv på att försöka lära mig att inte räkna! Fast det sker nästan automatiskt nu för tiden :S

Jag har till exempel köpt "normalfet" leverpastej (har varit sugen på det HUR LÄNGE SOM HELST!) och INTE kollat näringinnehållet! Känner mig så stolt! :)

2008-09-30 @ 17:03:55
URL: http://mmmellys.blogspot.com
Postat av: Linda

usch, räknar också.. :/



Men, för att se det på den positiva sidan så har jag blivit en jävel på att huvudräkna :)



always look on the bright side of life..

2008-10-01 @ 00:15:11
URL: http://www.se
Postat av: Stina

Klart du kan! ALLA kan bli friska det gäller bara att hitta sin egen väg! :)



Själv har jag haft bulemi ungefär lika länga som du haft anorexi och jag trode aldrig att jag skulle bli bra igen. Jag försökte med allt! Av en slump hittade jag LCHF och testade det i en månad, jag märkte (framförallt efter de 2 första veckorna) hur jag började må bättre, bli piggare, gladare, min tidigare kassa hy blev perfekt, sömnbehovet minskade OCH bulemin blev bättre!



Efter den månaden valde jag att fortsätta, jag läste allt jag kom över om LCHF, ätstörningar, aptit och andra sjukdommar. Jag har jag ätit i ett halvt år nu och mår toppen bra! För att bli friskförklarad av bulemi krävs tre månader utan att ha hetsätit och jag är på god väg, över en månad har rusat förbi och bortsett från det så mår jag så mycket bättre i övrigt!



Visst är det jobbigt då andra påpekar att man inte kan äta så mycket fett och att kroppen/hjärnan behöver kolhydrater, vilket inte alls är sant! Fettförgiftning, kolhydratbrist (förväxlad med lågt blodsocker), farliga ketoner, hjärnan skrumplar... Jag har fått höra alla möjliga osanningar om LCHF och folk verkar inte vela höra på då jag berättar hur mycket mår bättre jag mår nu!



Min vikt står stilla, på precis samma siffra som innan och jag kan tänka mig att föra in större mängder kolhydrater senare, då de tre månaderna passerat och jag känner mig säker. Det är dock inget jag saknar utan uppskattar LCHF kosten mer för var dag som går så jag har ingen brotska!



Oj, blev långt detta! Men min poäng är bara att du ska lyssna på dig själv och det du tror är bäst för dig, du KAN bli frisk. Alla kan! Lycka till :)

2008-10-01 @ 11:18:13
Postat av: AnnaP

Jag önskar av hela mitt hjärta att det kunde vara så... :( men jag vet inte !

2008-10-02 @ 14:52:08
URL: http://myanalife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0