Godkväll mina hjärtan

Kände för att dra till med en söt rubrik, haha. Har alltid lika svårt för att komma på rubriker...
Min såkallade "utmanardag" gick väl sådär. Lunchen blev väl bra med couscous, kikärtor, spenat, paprika och oliver. Men mellanmålet blev en fruktsallad IGEN. S T Ö R ! Hur svårt ska det vara att äta något annat? Det kommer ju ändå inte spela någon roll, kalorier som kalorier liksom. Men skitsamma, motivationen är fortfarande kvar i alla fall.

Jag läste precis en kommentar från en tjej här på bloggen att hon tycker jag lutar åt att ha ortorexi. Jag har faktiskt funderat lite på det några gånger... och vem vet, det kanske är så? Jag tränar ju inte i flera timmar om dagen, men visst... jag promenerar 1 gång om dagen, cyklar 5-10 minuter och gör lite styrkeövningar typ varje dag. Men ja, det är ju sant att det är under tvång... förutom promenaderna kanske. Vill knappt tänka på det... liksom, ortorexi... JAG?! Det är ungefär lika svårt att inse som det var när någon läkare sa till mig att jag har anorexi. Tänkte "haha, no way..." men det hade jag ju. Frågan är bara om jag har anorexi eller ortorexi nu? Spelar kanske inte någon roll, vad vet jag. Men ändå.

Ska snart äta middag i alla fall. Ska bli väldigt gott faktiskt.

Guuuuuuuuuuud vad jag önskar att jag kunde skriva ett GLATT inlägg. Typ "jag mår så jävla bra och jag ÄLSKAR mig själv".

Sköt om er. Puss

Kommentarer
Postat av: carolina

du KOMMER kunna skriva ett sådant inlägg, jag lovar, jag lovar. hur töntigt och klyschigt det än låter så...tiden gör sitt, så har det varit för mig! hoppas du får en fin kväll tjejen! :)

2008-09-08 @ 18:47:10
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: J U L i A

Skriv ett inlägg om något du tycker är kul och som faller dig smaken. Något intersse? Vet att du lagar mycket god mat, eller det ser ut så iaf ;)



Skriv ett helt inlägg med BARA massa possetivt, kanske en gågn om dagen? Skriv något bra om dig själv istället för at tlägga fokus på allt dåligt hela tiden.



du är ju förjäävla söt till exempel:*

2008-09-08 @ 18:47:40
URL: http://juliasbullar.blogg.se/
Postat av: Rebecca

snäckan! du kommer att få skriva så! Vill du ses i veckan eller nästa vecka någon gång? =)

2008-09-08 @ 19:53:11
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: c

hej! Har du läst "Bli vän med kroppen & maten" av Camilla Porsman? Det står en del om de olika def. av ätstörningar och beteende runt dom. Där finns även ett kapitel om ortorexi. Så här skriver Camilla om ortorexi:

1. personen tycker att kvaliteten på maten är viktigare än nöjet de får ut av att äta den; att maten är nyttig är viktigare än att den smakar gott

2. äter enl. mkt strikta regler: vissa livsmedel är t.ex. helt förbjudna, medan andra bara får ätas i vissa bestämda mängder o på vissa dagar.

3. om/när ortorektikern ätit ngt som enl. reglerna hon satt upp är olämpligt elr förbjudet så tillämpar hon olia former av kompensationsbeteenden, ofta extra hård träning, elr om möjligt, striktare kosthållning

m.m

Jag menar bara att även om det säkert är bra att vara självmedveten om du förstår vad jag menar, så vill jag ändå råda dig att inte gå upp för mkt i hur elr på vilket sätt du är sjuk. Det viktigaste är ju hur du mår och vad du kan göra för att må bättre. Eller? Men balansen mellan avgör du själv, DU vet vad som är viktigast för dig. Hur som helst så är det en bra och informativ bok tycker jag. Take care o ha en bra kväll!

2008-09-08 @ 20:46:37
Postat av: Christin

Hej tjejen. Jag har följt dig ett tag och önskar verkligen av hela mitt hjärta att du ska må bättre och fixa det här. Jag tror verkligen att du har det i dig. Jag har precis gått med som volontär med inriktning mot ätstörningar i Tjejzonen. Meningen är att kunna ge stöd och hjälp till unga tjejer som mår dåligt idag och har tankar kring ätstörningar. Något som motiverat mig till att vekligen ta tag i det har bla varit din blog. Man ser en fantastiskt söt och fin tjej med huvudet på skaft och förstår inte hur någon som du kan ha den problematiken. Men jag vet, för jag har varit i ungefär samma sits och tagit mig ur det. Därför känns det som min plikt att kanske försöka finnas där för andra. Blev lite långt det här och det jag vill komma fram till är att. Det finns alltid någon som lyssnar när det behövs, någon som kan försöka stötta. Du är aldrig ensam och du får aldrig sluta kämpa. Såsmåningom lättar det.

2008-09-08 @ 20:52:38
URL: http://nitsirhc.blogg.se/
Postat av: h-a

jag skulle mer säga att du är anorektiker. de flesta dom lider av anorexi tränar mkt! ortorexi är en sjukdom som inte handlar om att man äter för liten mängd utan att man skapar egna uppfattningar om vad som är nyttigt och vad som inte är vad än faktan säger. så skulle denna sjukdom lida till att man dör så dör man av brist på vissa näringsämnen och inte utan svält.. där är ditt liv ENDAST träning

2008-09-08 @ 21:33:24
URL: http://jagoch.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag har också funderat på det, för du äter så nyttigt!

När jag var sjuk åt jag bara godis eller keso, hade en maxkcal-gräns varje dag, och vad jag åt spelade inte jättestor roll, förutom grädde, smör och sånt. Men du äter ju så supernyttigt, och det är inte alltid så bra det heller!

kämpa på!

2008-09-08 @ 21:40:40
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: Louise

Tänk att du skrev "det ska bli väldigt gott faktiskt" till att du ska äta, är inte det ett bra framsteg??



jag hoppas och tror faktiskt, att du någon gång kommer kunna skriva ett glatt och hälrigt positivt inlägg och jag hoppas verkligen att det händer snart! :)



Kämpa på!

2008-09-10 @ 19:01:03
URL: http://misslollo.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0