Godkväll.

Tänkte bara göra ett avtryck i bloggen så att ni vet att jag lever. Förlåt för att min blogg är så otroligt inaktiv just nu, men jag har varken inspiration eller ork att lägga ner någon kärlek till skrivandet. Ibland kommer det, ibland inte. Känner att jag har så fruktansvärt mycket med mig själv just nu att det är galet. Tankar hit och tankar dit. Senast en sjuk tanke nådde min hjärna var nu vid middagen. Jag planerade att strunta i kvällsmålet, bara för att min övriga dag gått så dåligt. Men varför göra dagen sämre än den redan är? Så nej, jag ska ta någonting till Top model ikväll. Jag lovar! Tror jag ska göra välling. Ja ni läste rätt. Välling är riktigt gott och även vuxna kan dricka det. Jag själv älskar gyllenhammars havrevälling som man blandar med mjölk. Egentligen hade jag velat ha havremjölk i min... men sån har jag inte hemma. Buhu!

Vad brukar ni äta på kvällen? (om ni nu äter något)

Till middag åt jag fullkornsmakaroner med köttbullar och tomat/chilisås. Ganska gott! Men ingen smaksensation direkt. Det finns godare mat, men ibland är köttbullar riktigt gott. Åt ett knäckebröd också med cream cheese. Jag vet att min portion var sjuuukt liten men ja. Jag vet att jag förstör för mig själv, men FAN vad svårt det ska vara!

Ibland är jag så himla avundsjuk på min övriga familj. De säger jätteofta "åh jag är så sugen på något gott" eller "jag ska nog baka kladdkaka ikväll". Och jag bara skriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiker inombords att jag också vill ha. Men även när mamma står där med kladdkakan färdig och frågar "vill du ha en bit?", så säger jag nejtack. Grrrrr!
På lördag ska jag i alla fall äta efterrätt. Jag vet att jag inte borde planera och tänka så mycket på det. Men det är väl rätt självklart att jag gör. Jag vet dock att det kommer bli naturligt när jag tar en bit och att jag inte kommer ha någon ångest i själva ögonblicket. Det är mer innan och lite efter.

När har ni (som har ätstörning eller liknande) oftast starkast ångest? Innan, under eller efter en måltid?

Missa inte Top model ikväll! Det ska inte jag.
Sköt om er. Puss <3



Bilden är inte tagen av mig.

Kommentarer
Postat av: hanna

det är efter måltiderna ångesten kommer för mig, man grubblar på allt man gjorde "fel" osv. så himla jobbigt är det!



ja jag ska också kolla på top model och äta något! dock inte välling men typ flingor & yoghurt. och en kopp varm mjölk med honung. skönt att det är bestämt att man måste äta/dricka sånt gott ibland, annars hade jag aldrig vågat :D

2008-09-18 @ 18:56:17
URL: http://moshni.wordpress.com
Postat av: Sara

Jag har oftast ångest iform av beslutsångest innan, det är liksom viktigt att det blir rätt sak när man väl ska unna sig något och ofta kan det sluta med att det blir något säkert som ett äpple istället för en glass. Dock kan jag också få ångest efterråt. Inte så skoj.



Kram på dig <3

2008-09-18 @ 19:05:45
URL: http://orngott.blogspot.com
Postat av: Hanna

Fortsätt kämpa! Själv ska jag också ta fullkornsvälling ikväll - tycker det är lättare att dricka något till kvällsmål. Dessutom är det gott. :D



Själv har jag som störst ångest efter måltiden, men jag försöker lära mig hantera det. Man måste ju trots allt äta..



Hoppas efterrätten kommer att smaka mycket bra då. :D

2008-09-18 @ 19:05:56
URL: http://stoft.blogg.se/
Postat av: Miste

Ja brukar oftast äta fil å mysli, sylt, nötter å frukt..eller gröt, mjölk, sylt, nötter å frukt..eller nåt totalt annat;) Men det där är mina standarder;)

2008-09-18 @ 19:18:37
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: sarah

Jag har extrem beslutsångest innan jag ska äta och extrem ångest i form av ånger efter jag har ätit. Under måltiden är ångesten ganska mild dock, och det var konstigt nog då jag kände som starkast ångest för bara några månader sedan.

Välling är iaf jättebra kvällsmat. Lugnande med något varmt i magen såhär års också! Jag brukar ha kanel och kardemumma i när jag dricker välling, smakar jul! testa ha lite russin och mandel i om du gillar det, det är gott!

2008-09-18 @ 19:31:37
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: Malin

Jag har mest ånghest efter åt. För då vet man precis vad man vräkt i sig osv. Svårt att förklara hur jag tänker men det känns bara så äckligt och flötigt och jag mår sjukt illa!

<3

2008-09-18 @ 19:49:43
URL: http://attentionhoe.blogg.se/
Postat av: Emma

För mig är det nog jobbigast efter jag ätit. Ångest pang på som håller i sig länge. Innan och under tiden jag äter är det mer andra tankar som försöker styra men ingen direkt ångest.



På kvällen brukar jag dricka te och ta en frukt.



Hoppas kvällsmålet smakar! :P

2008-09-18 @ 20:15:07
URL: http://emmis888.blogg.se/
Postat av: Carita

Jag brukar äta en macka + en smoothie, eller yoghurt med müsli och en frukt. :)

Har aldrig ångest längre, men förut var det efter och innan måltiderna, inte under liksom.



Lycka till på lördag!

2008-09-18 @ 20:18:12
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Hanna

Oj, vad mkt Hannor dt blev här nu ;P



Jag får nog mest ångest efter måltiden för då tänker jag bara på hur fel allt blev och ångrar verkligen att jag åt det jag nu gjorde...men varför ska man känna så egentligen ? Varf skulle vi inte kunna äta ngt "gott" om alla andra kan! Ibland blir man verkligen SÅÅ himla trött på sig själv!



Ska också se på Top Model idag men för mig blir det nog en smoothie till! :)

Keep fighting Cornelia! <33

2008-09-18 @ 20:21:48
Postat av: Malin

Min ångest kommer alltid efter. När jag äter så hinner jag inte tänka, eller så tänker jag " det är rätt att unna sig något..det är inte fel. Alla andra klarar det, varför ska ja vara annorlunda?" Sen efteråt blir det ett helvete:(.. Men ibland kan det vara jobbigast innan..alla tankar -ska jag? - ska jag inte? - borde inte? - kommer jag få ångest.. osv..



Men det är så härligt när man lyckas unna sig något utan ångest! Då känns allt så bra!! Tills man faller dit igen:( Men man måste fortsätta kämpa..



Kram!

2008-09-18 @ 20:44:48
Postat av: elin

älskar stuvade makaroner :)

2008-09-18 @ 20:50:23
URL: http://ellijonsson.blogg.se/
Postat av: hawanna

jag äter en skål fruktsallad varge kväll. jag känner igen mig jätte mycket i det där med avundsjuka på familjen och vänner när dom bara tar nått onyttigt mitt iveckan utan att bry sig. jag hoppas att jag oxå kommer kunna göra det en dag.



ha en trevlig kväll!

kramar

2008-09-18 @ 21:11:02
URL: http://hawannaa.blogg.se/
Postat av: anonym

Innan, under och efter maten brukar ångesten hålla i :P. Men... starkast är den nog efter.

2008-09-18 @ 21:24:17
Postat av: ellinor

Bättre liten portion än inget alls. Du kämpar och det är det viktigaste. Sedan när , om du börjar på dagvården kanske det blir lättare att äta lite mer. Säkert jättejobbigt i början, men brukar bli lättare efter ett tag. Jag brukar också dricka välling. Fast fullkornsvälling. Jättegott!

2008-09-18 @ 22:10:46
URL: http://ellinorss.blogg.se/
Postat av: Paula

Duktigt av dig som åt middagen. Ja det är väldigt lite dock. En normalportion ska bestå av 3dl pasta och 8 köttbullar + en hårdbrödmacka. :) Gör så nästa gång ;D



Jag äter efter ett matschema nu. På 2000kcal till 2100kcal som min dietistgjort. Det är kämpigt, men det ska bli bra. Tills kvällsfika äter jag tre smörgåsar med skinka..det är jobbigt att äta allt. Men det är ända vägen till friskhet.



Lycka Till! Du inspirerar mig.

2008-09-18 @ 22:42:52
Postat av: Fannie

Hm, ångesten för mig kommer nog efter. Först tycker jag men vafan, skit i det. Men sendu då blir det annorlunda. Men denna helg får jag inte känna någon ångest(!!) för då ska jag ju äta gott i stockholm! Bara jag inte gör min mamma besviken nu. :(

2008-09-19 @ 09:01:43
URL: http://chokladbollen.wordpress.com
Postat av: miss h

ÄR DET NÅGON (eller Du ) SOM VILL KÖPA NÅN ELLER ALLA TRE FULLA BURKAR M PROTEINPULVER AV MEJ?

Jag kan betala frakten p¨å paketet, det e lugnt! Men jag måste bli av med dem nu så jag får in pengar så jag kan köpa nytt!

Smakerna e ju :

CAFFE LATTE/CARAMELL - 4 kg

COOKIES & CREAM - 2,237 kg

ROCKY ROAD - 2,237 kg



Jag behöver verkligen sälja dem! Har BARA smakat, så det är helt fulla allihop!

(anledningen är att JAG inte gilade nån av dem. Får yp kväljningar av smakerna!)

2008-09-19 @ 09:31:06
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: KRYCKAN

Brukar äta en liten smörgås eller en smoothie

2008-09-19 @ 09:49:16
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Lina

Jag är ju gammal um:are, "hajmat" om du kommer ihåg mig. Jag blev sjuk vid 15-års åldern, nu är jag snart 24 år. Men nu äter jag, är normalviktig och äter skräp om jag vill, men tankarna är alltid med mig. Jag speglar mig, väger mig och kan få lite smått ångest, men inte alls som innan!

Jag jobbar 12-20 varje dag, på en fabrik. (i brist på annat just nu..), det är jättestressigt och hinner nästan aldrig äta, när jag kommer hem brukar jag ta smörgåsar och mjölk, eller om mamma har lagat något då jag alltid åker inom henne och hämtar min hund. Tyvärr för jag för trött för att äta i början, så jag har gått ner i vikt och har lite dumma tankar, men det ska nog gå över!



Kämpa vidare vännen! Du är så otroligt duktig och förståndig, du förtjänar ett bra liv!

2008-09-19 @ 09:57:23
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: Åse

min ångest kan komma lite när som helst. om jag går och tänker väldigt mycket på vad/om/när jag ska äta kommer den så klart innan jag äter, och finns med mig under måltiden. om jag inte tänkt så mycket på att jag ska äta, utan bara tar något för att jag känner för det eller för att jag intalar mig själv att jag måste, så kommer den som ett brev med posten direkt efter att jag ätit, eller ibland till och med timmar efteråt. den är lömsk och kan komma när som helst. så skönt att jag äntligen lärt mig att stå emot den :)

Kram på dig snyyygging!

2008-09-19 @ 13:36:52
URL: http://aasemaja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0