What a night

Vaknade vid 4 tiden inatt och kunde inte somna om. Alla tankar bara snurrade i huvudet på mig. Dagvården, imorgon. Herregud vad nervös jag är! Jag har hela tiden sagt till mig själv att "maten klarar jag", men jag är inte så säker på det längre. Jag har inte ätit normalt på 7 år. Det kommer bli första gången imorgon på 7 år som jag äter normal mängd mat. Jag känner mig som en 5 åring som ska lära mig cykla. Jag vet inte hur man gör! Jag vet inte hur jag ska bete mig, hur jag kommer må, känna mig.
När jag var på besök förra veckan på dagvården fick jag hälsa på bl.a kocken. Hon verkar jättebra, men jag fick se en portion hon la upp på en tallrik. Som en modell som man ska gå efter. Det var fläskpannkaka tror jag. Och ett knäckebröd med massa smör på. Jag känner på mig att jag inte kommer gilla maten. Jag har aldrig ätit sån mat! Aldrig, inte ens när jag var frisk. Ingen ursäkt kanske, men jag hoppas bara det är bättre mat där framöver. Vill bara ha gått klart behandlingen, och sen att jag är frisk och kan äta den maten jag verkligen tycker om. Åh ta mig ur denna mardröm!! Kan inte andas normalt heller. Hyperventilerar hela tiden. Känns som jag ska dö. Panikångest.

Kommer sakna mina egna frukostar. Med nötter, färsk frukt, bär, nybakat bröd... kommer ju äta hemma på helgerna såklart, men ändå. Det känns (och låter) som att jag ska åka i fängelse.

Dagens underbara frukost blev; naturell yoghurt med havrefras, banan och hallon. En grov macka med keso, skinka och gurka. Mmmmmm gott!
Måste gå och göra något annat nu. Städa eller nått. Komma ifrån tankarna.
Puss på er!



Kommentarer
Postat av: enmamma

Du kommer att fixa detta och det är inte något fängelse du ska till men som min dotter sagt anorexian är som ett fängelse det gäller att bli frigiven ur det fängelset men ni kommer att fixa det. Ha en skön söndag. Kram

2008-10-19 @ 09:55:58
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: Carita

Det kommer att gå überbra, kom igen nu Cornelia, vi tror på dig! <3

Försök få in i ditt huvud att det här är en normal mängd mat, du kommer inte gå upp mer än vad din kropp behöver tills den kan göra allt du vill att den ska kunna göra, fysiskt! DU ÄR BÄSTAST OCH STARKAST OCH ALLT VAD DET HETER. Men jag vet hur jobbigt det är dagen innan man börjar på dagvård, hur tankarna liksom snurrar. Styrkekramar! :*

2008-10-19 @ 10:03:24
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: kikki

Åh, jag förstår att det känns jobbigt och nervöst inför imorgon. Men du kommer fixa det här! :) Hoppas du får en fin dag! :) Kramkram!

2008-10-19 @ 10:20:35
URL: http://kikkiiii.blogg.se/
Postat av: sara

Tjejen, du fixar det. Jag lovar. Jag evt exakt hur de känns, när jag blev inlagd på BUP 1vecka kändes det som att lviet rasade samman och jag som e så förbaskad bortskämmd med god och nyttig mat här hemma. Men, jag överlevde, gick då upp enhel del i vikt den veckan men FY så underbart det var. Sen när jag fick komma hem, var det exakt samma matschema som gällde då. Jag har nu gått upp 15kg och mår toppen =)



Jag tycker du äter väldigt... fettsnål kost egentligen. Din kropp behöver massor med kolhydrater samt fetter. Det e JÄTTEJÄTTE bra att du äter nötter och avokado, det har jag haft problem med. MEN du skulle behöva mer smör, röd mjölk osv. Kolhydrater ifrån ris/pasta osv.



Tro mig ;) Vet vad jag pratar om, med min resa och mitt matintag då jag också tävlar å tränar i tyngdlyftning. Kram

2008-10-19 @ 10:30:32
Postat av: KRYCKAN

Du får se det positivt: tänk hur god din mat kommer vara på helgen :)

Men tänk även på att det här är ju det du innerst inne vill, bli frisk, och då måste man offra det man egentligen tycker om. Det kommer gå jättebra, du har massor som stöttar dig här över bloggen!

2008-10-19 @ 10:36:26
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Madelene

Vännen <3

Jag förstår att du är osäker och det känns jobbigt! Men det blir alltid så när man ska bryta ett mönster man haft. Men du ska ju bryta ett mönster som inte är bra till ett som är bra för dig, för att bli frisk måste du ta denna kampen. Inget löser sig självt, den första veckan kanske kommer kännas tuff och man kanske få känslan att ge upp. MEN.. De kommer gå lättare för varje dag du kommer in i det, ta denna hjälpen och gör det bästa av det. Du kommer klara det, du har ju viljan att bli frisk de är ditt bästa verktyg i denna kamp. Jag finns här, kram <3

2008-10-19 @ 11:00:35
Postat av: Sara

Du kommer att klara det, och får du det svårt så kommer jag och många andra att stötta dig :) Du ska bli frisk och kommer bli frisk. Tror på dig Cornelia. KRAM <3<3

2008-10-19 @ 11:05:44
URL: http://orngott.blogspot.com
Postat av: Emma

Du är rädd för att äta onyttig mat? På Idun kommer de inte ha så där meganyttig mat du äter hemma. Läskigt?

2008-10-19 @ 11:13:20
Postat av: Cornelia

Emma: Nej jag är rädd för att äta mat jag inte tycker om. Att varje måltid ska bli en pina bara för det. Jag äter kanelbullar och smulpajer här hemma, men det är för att det är gott,inte för att vara "nyttig". Så att vi alltid äter nyttig mat här hemma har du fått från bakfoten.

2008-10-19 @ 11:47:05
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Anonym

Kan jag fråga hur stora portioner dom föreslog?

2008-10-19 @ 14:54:56
Postat av: Cornelia

Anonym: Vad exakt menar du? :P

2008-10-19 @ 15:54:20
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Anonym

Jo men exempelvis fläskpannkakan, hur mycket lade dom upp? Dom kan ju inte lägga upp lika mycket mat till alla ... en del behöver mer/ mindre än andra.

2008-10-19 @ 16:16:36
Postat av: Cornelia

Anonym: Man lägger upp sin egen mat, men man går efter en "modell" liksom. Hon lägger upp på en tallrik, en normalportion, och så ska man lägga upp lika mycket.



Jo alla äter lika mycket. Vem behöver mindre/mer än någon annan? De som är mycket underviktiga (under bmi 17,5) får näringsdrycker. Hos de andra stabiliseras vikten genom att man äter efter matschemat. :P

2008-10-19 @ 16:48:40
URL: http://annacornelia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0