Dagvård, eller inte.

Jag är splittrad. Negativiteten från dagvården har påverkat mig mer än jag trott från början. Alla som snackar om mat, vikt, utseende, att de är feta, hur mycket de ska träna... jag orkar inte det! Det skadar mig. Jag är splittrad eftersom jag inte vet om detta med dagvården stjälper mer än hjälper. Jag pratade med mamma om det nu för en stund sen... och hon förstår mig. Hon tror som jag att jag behöver komma BORT ifrån det sjuka. Sjuka människor och sjuk miljö. Jag orkar inte se tjejer sitta och gråta vid mellis, eller höra att maten vi just åt var äcklig.

Jag har ätit massa saker redan som jag haft förbjudet länge, men som jag inte fått någon som helst ångest av! Ljust bröd, smör, grädde, smulpaj, digestive, vaniljyoghurt, vanlig ost osv osv. Det känns bara helt naturligt!! Fattar ni vad skönt det är? Därför undrar jag lite vad tusan jag gör där. Jag behöver inte all denna hjälp med måltiderna. Jag klarar dom! Jag klarar smör på mackan, ge mig en chans bara! Jag ska visa er...

Nu tycker ni säkert det är konstigt att jag känner såhär redan efter 3 dagar på dagvården, men jag känner mig själv. För 2 år sen hade jag haft stor nytta av denna behandlingen, men nu är redan så mycket gjort. Jag är nästan frisk!! Jag har mina dåliga dagar, precis som alla andra, men jag äter inte mindre för det. Jag tar inte till svälten även ifall omgivningen är kaos. Jag vill inte svälta några fler gånger, aldrig mer. Jag tycker om min kropp, 3 kilo till kommer inte röra mig ryggen (bmi 20 hamnar jag på då). Min mens kommer komma tillbaka eftersom jag vet precis hur jag ska äta, och jag kommer också stoppa den maten i munnen och svälja.

Jag känner verkligen hopp om mitt liv. Men dagvården är nog inte min grej, om man kan säga så. Jag behöver komma ut. Plugga, leva, skratta, äta, må bra. Umgås med friska människor, i en frisk miljö. Hoppas ni kan förstå hur jag menar. Många av er kommer säkert säga "neej du kan ju inte sluta på dagvården!!". Men jag blir negativt påverkad av den, och att kanske träffa min behandlare nån gång i veckan, skriva matschema och hålla koll på vikten... jag tror det hade räckt. Eller nej, jag VET att det är vad jag behöver!! Jag mår så jävla bra nu psykiskt. Allt har bara lättat. Jag mår så sjukt mycket bättre än för några år sen. Fan vad jag älskar att komma underfund med hur bra jag är och hur duktig jag varit som kämpat. Jag är nöjd. Glad.

Om ni inte tror mig... ska vi slå vad? Jag ska visa er... jag ska visa er att jag kan äta vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. Jag ska visa er att jag är lycklig, och inte alls så sjuk. Jag vill inte ens bli kallad sjuk längre!! Förut ville jag, men inte nu. Jag vill inte vara skinn och ben. Det är inte mitt ideal längre. Mitt ideal är att vara den jag är, se ut som jag gör.

Mamma ska ringa Idun imorgon och höra vad de tycker. Jag ska dit imorgon ju, inget är bestämt än. Och självklart vill jag höra vad de har att säga innan jag slutar. Att sluta där helt vill jag inte heller. Men att gå där på öppenvård är kanske ett anternativ.

Ni tycker säkert jag är nojjig och jobbig som ändrat mig, men jag är sååååå jävla överlycklig att jag mår som jag mår!! Jag får inte sån ångest längre. Jag tycker inte jag är fet. Jag älskar mat. Jag älskar livet!!

Förlåt för långt inlägg. Hoppas ni orkar läsa och att ni är glada för min skull... i alla fall lite grann.
Puss!

(Och varför ge något tid som triggar min ätstörning?)

________

Jag har inte sagt att jag är frisk heller eller aldrig tycker något med mat är jobbigt, men DAGVÅRD är kanske inte det jag behöver.

Kommentarer
Postat av: FANNY

Jag tycker du kan ge de tid , men samtidigt förstår jag precis vad du känner.

Jag känner likadant, vara bland friska människor, frisk miljö och leva livet. Det är ju det man ska göra.. Inte sätta sig i nåt fack och försöka intala sig själv problem som kanske inte ens är problem längre.

Det är svårt att släppa saker men hmmmm.. Jag förstår dig i allt <3



Ring när du vill ;) ja som alltid ringer dig ;)

PUSSS

2008-10-22 @ 19:01:17
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: Carita

Jag är jätteglad att du känner som du gör, samtidigt tycker jag att du borde ge det lite mer tid. Någon vecka åtminstone. <3 STYRKEKRAMAR!

2008-10-22 @ 19:03:34
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Anna

Du är jätteduktig och jag tror samma sak, det är jätteviktigt att få komma bort från det sjuka. Få umgås med folk som inte bryr sig kan göra väldigt mycket. Kanske är du redo för att börja om, börja ett nytt liv.



Men samtidigt så blir jag lite fundersam när du för några dagar sedan sa att du kände dig tjock, hade ångest, inte ätit normalt på sju år och sådant. Vad tänker du om du läser det nu?



Jag vet att det att man kan ha svacka och kanske hade du en svacka då, för svackor har alla. Men det oroar mig, att du kan må så dåligt i två veckor och så helt plötsligt en dag så inser du hur frisk och otroligt lycklig du är.



Jag hoppas du inte tar det här negativt på något sätt, hoppas bara att du orkar vara HELT ärlig mot dina behandlare men framförallt dig själv. Jag tror ofta att jag är frisk, men ibland inser jag att det faktiskt inte är så. Var försiktig bara, det är dags för dig att bli frisk.



Jag läste något av dina jättegamla inlägg och då skrev du något om att du inte riktigt visste vad du var utan anorexin och jag förstår vad du tänkte då, samma tankar har jag nu. Men jag vill bara att du ska veta att för mig är du inte 'tjejen med anorexi', för mig är du 'tjejen som kommer att bli helt fri'.



Oj vilket uppsats jag skrev. Hur som helst, det viktigaste är att du gör dte DU kommer må bäst av. Men kanske kan det vara värt att ge det en chans iaf, ge det lite längre tid.



Strunt samma, nu måste jag sluta babbla, ta hand om dig finaste tjej. DU kommer fixa det här, med eller utan hjälp, frågan är inte om utan när.



DU ÄR FANTASTISK

2008-10-22 @ 19:06:14
Postat av: Cornelia

Anna: Mm jag kände mig tjock för jag var orolig för dagvården. Det är något jag ska jobba med, att inte bry mig om vad andra tycker. Jag vet att jag är smal, men tror att andra tycker jag är stor.

Att jag inte ätit normalt på 7 år är väl lite att ta i. Den senaste tiden har jag ätit sjukt bra. Regelbundet, 5 ggr om dagen, godis och grejer på helgen. När jag gick upp mina 10 kilo åt jag också bra.



Men som sagt, jag ska bevisa det för er, ni får tro hur lite ni vill om mig.



Tack för alla fina ord sötnos! Det värmer!!

2008-10-22 @ 19:15:26
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Silje

Hej,

Tycker att du är sjukt stark som klarar av det här och hoppas det goda fortsätter.

Lycka till massor! :)

2008-10-22 @ 19:17:14
Postat av: Linda

Hej! Jag vet verkligen inte vad som är bäst för dig men lämnar ändå en liten kommentar... Ta inte illa upp!!

Jag kände oxå precis som dig när jag började på dagvård!! Varför skulle jag (som kunde äta) äta i hop med tjejer som bara petade i maten...? Men å andra sidan lärde jag mig att äta mkt mat som jag aldrig skulle ätit hemma även om min mamma tvingat mig (vilket hon aldrig gjorde). Det kanske tar ett tag för dig innan du förstår att du kanske inte kan äta all typ av mat (även om du tror det idag). Du skrev ju tex i går att du inte ätit kvälsmålet pga smulpajen och att middagen blev sen...eller hur?. Hade du inte tyckt att det var jobbigt borde du ju ätit...Det kanske är bra att du får äta mat som någon annan lagat (så att du inte vet vad den innehåller) + att det inte är din vanligt "nyttiga" mat. Jag kände ofta att jag längtade till helgen då jag fick äta "min frukost" och så vidare...men variation förnöjer.

Fast å andra sidan tror jag att det är viktigt att umgås med friska människor oxå. Kram:)

2008-10-22 @ 19:17:38
Postat av: Amandah

För mig fungerar det precis likadant, och jag tror att du har rätt. Det jag oroar mig för är att du börjar fuska lite igen när du är "fri", hur bra det är känns nu. Men du gör som du känner, som sagt så vet jag att det fungerar likadant för mig.

Hoppas att det blir bra hur du än gör, men tänk efter ordentligt, så att du inte gör det här omedvetet för att du inte vill äta som de gör där.



Lycka till1

2008-10-22 @ 19:28:43
URL: http://detminstajag.blogg.se/
Postat av: Mamma Johanna

TJOHO OCH JIPPI OCH UNDERBART!



underbart att läsa ett sådant inlägg.

Bra bra bra bra, fortsätt så.

Att vara bland sjukdomen triggar ju sjukdomen.

Jag vet inte om du ska stanna eller fortsätta.

Men jag vet att jag litar på att du nu är helt ärlig mot dig själv. Du förtjänar det, du är duktig. Du måste ju vara frisk när du ska signera böcker på bokmässan nästa år ;).

Hur ska du orka resa om du inte blir bra?



Du gör rätt som tar detta med idun och frågar vad dom anser, men viktigast är i slutet allid DU. DU ska bli frisk, DU ska leva och DU KOMMER FIXA DETTA GALANT!!!

Finns inga tvivel i min själ om detta.

Vi håller och hejar på dig, U GO GIRL!



kram Johanna

2008-10-22 @ 19:30:17
Postat av: Cornelia

Linda: Klart det var jobbigt igår! Jag är inte frisk, men jag utmanar mig hela tiden. Har ätit "förbjudna" saker flera gånger på kort tid! Jag lär mig mer och mer att hantera min ångest.

2008-10-22 @ 19:30:40
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Cornelia

Mamma johanna: TACKTACK!!! Åh vad bra det känns att få en positiv kommentar :)

Kram kram

2008-10-22 @ 19:32:19
URL: http://annacornelia.se
Postat av: meja

åh raring, jag blir orolig. Jag tror inte du är frisk än, det visar bara dina senaste inlägg. Jag vet att du kommer bli rasande när du läser det här, men för ditt eget bästa!! Ge det åtminstonne en vecka eller två. Om du vore så otroligt lycklig och kan äta vad du vill, när som helst osv... varför hoppade du då över kvällsmålet pga smulpajen? Det säger ganska mycket om ett ätstört beteende.



du är fantastiskt bra och duktig, sluta inte kämpa! för din skull. jag hoppas på dig. kramar :)

2008-10-22 @ 19:33:31
Postat av: Cornelia

meja: för att jag inte är frisk än vilket jag inte påstått att jag är ens. Inlägget handlar om att jag vill sluta dagvården, inte klippa alla band med vård överhuvudtaget.

2008-10-22 @ 19:40:07
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Sandra

Hej fina Cornelia!



Vet du vad.. ibland vet man inte alltid vad som är rätt, vad man vill och allt det där. Då kan man börja i den andra änden och ta reda på vad man inte vill och vad som inte är rätt.. tillslut kommer man komma undefun med vad det är som är rätt för en. Se prövningen på dagvården som ett sätt för dig att komma på att du är mycket friskare än vad du ibland tror. Vet hru lätt det är att tänka samma tankar och hur lätt man hamnar i vissa mönster när man är hemma och varit sjuk hemma så pass länge. Du vet ju själv hur det känns så fort man reser iväg.. då släpper man kontrollen på ett helt annat sätt. Just för att man kommer bort från den "sjuka miljön" där allt sitter i väggarna, man får perspektiv och förstår mer. Det ger en mer energi att kämpa för att det som sitter i väggarna hemma SKA BORT.



Du vet att jag håller alla mina tummar för dig och läser din blogg varje dag. Du minns väl när jag skrev till dig för lite mer än ett årsedan? Om hur mycket jag kände igen mig och hur länge jag hade suttit och läst din blogg.. du fick och får mig att känna mig mindre ensam. Att vara i valet och kvalet är så svårt, men kämpa fina tjej, KÄMPA



Många kramar till dig.. och vet du vad.. de där tjejerna som klagar.. de får inte lov att klaga på maten att man känner sig tjock osv. Inte på de enheter jag känner till.. eftersom det påverkar alla andra negativt och triggar..



För jag förstår precis hur du menar.. varför vara på en plats där det triggar igång. Tycker du ska gå dit i morgon och på fredag och sen känna efter, inte gå dit för att tycka det är jobbigt med dom andra tjejerna utan för DIN SKULL, för att DU ska komma på ÄNNU mer att DU FIXAR DETA, jag tvivlar inte på dig.. även om andra säger att du inte ska sluta. Följ magkänslan! Jag vet hur frustrerande det är.



Hjärtan i höstens alla färger

Sandra

2008-10-22 @ 19:50:43
URL: http://sholmberg.blogg.se/
Postat av: tina

det är jättesvårt för en som läsare att se med dina ögon vad du klarar av osv, men samtidigt känns det som att man bara bli nonchalerad med en snäsig kommentar tillbaka. känns som att det inte spelar någon roll vad man tycker eller försöker komma med...... tar ett upphåll härifrån. lycka till.

2008-10-22 @ 19:54:59
Postat av: Jenny

Åh men gumman! Bry dig inte om vad alla "dumma" läsare tycker. Du är ju helt fantastiskt och jag tycker absolut du gör HELT fullständigt rätt i att ta i kontakt med Idun och fråga vad de anser. Självklart ska du inte vara i en miljö där du blir triggad. Du måste uppleva frisk miljö för att också bli helt och hållet frisk tror jag! Jag blir så varm i hjärtat av att höra att du är så lycklig :) Du är en ängel gumman, glöm aldrig det! Jag står på din sida - och snälla rara sluta inte blogga. Den är helt underbar, du är underbar! Bästabästadu :) Många kramar Jenny

2008-10-22 @ 19:57:15
Postat av: hanna

vilket underbart och glatt inlägg! Det här var så uppiggande att läsa!

2008-10-22 @ 20:02:28
Postat av: KRYCKAN

Jag tycker du resonerar otroligt vuxet! Se vad dagvården tycker om din idé, det kanske räcker att du träffar någon en gång i veckan eller liknande. Jag tror alltid på att man blir frisk lättast (från vad som helst) genom att ha friska, glada och härliga människor som bryr sig omkring sig :)

2008-10-22 @ 20:03:53
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Madelina

Jag förstår dig faktiskt. Jag kände precis samma sak- att det var destruktivt att vara omkring människor som "triggade" allt anorektiskt. Ibland hjälper det mer att försöka bara leva friskt, umgås med människor som drar med en på en stor fika bara för att det är mysigt och som man har så trevligt med att man helt glömmer att det en gång var jobbigt... Det viktiga är att du vet att du har en bit kvar och gå och att du håller kvar i motivationen. Du kanske mår bättre av att hålla kontakt med öppenvården? Hör med Idun vad de säger och fortsätt kämpa, för du är jätteduktig.



Kramar

2008-10-22 @ 20:19:08
Postat av: flisan

Tjo söt! Jag vet inte om jag borde kommentera mer,du har ju redan fått så många kommentarer liknande detta..men ok...Jag förstår att du kommit en bra bit på vägen ABSOLUT och du är JÄTTE DUKTIG!! När jag var inlagd på slutenvård så var det en tjej där som det gick jätte bra för, hon utmanade sig hela tiden och drack cocacola redan förta helgen, hon fick ingen ångest av maten, men hade som du en liten undervikt, där fick hon hjälp med att gå upp i vikt och jobba med det sista, hon kunde tänka om de andra "oj tänk när man var såå sjuk" "tur att jag inte är det nu". Jag vet ju inte vad som är bäst för dig men jag tycker att du ska ge den en chans till några veckor iaf!! SNÄLLA!!vad har du att förlora? Du behöver en viktuppgång och det kan du nog få snabbare där? Tänk tiden där som en "sista knuff"?? Ja visst det är en sjuk miljö men om ett tag kanske det kommer någon som mår som du?? De som är där blir förhoppningsvis bättre? Snälla tänka på våra kommentarer!! Jag tycker även att du ska läsa dina tidigare inlägg från nyss så får du se hur du mådde för inte allt för länge sedan...KRAM!

2008-10-22 @ 20:34:36
URL: http://hakunamatata89.blogg.se/
Postat av: KS

Jag förstår precis om de känns jobbigt o gå där! Och det kanske inte är det bästa för dig om det triggar!Men kan du inte prata med behandlarna där o höra vad de säger om vad du säger. Kan du inte få stöd att prata med någon därifrån (eller hitta någon annan) och kanske få hjälp med hur du ska utmana din ätstöning hemifrån.



Sen så gör de kanske inte så mycket om du prövar veckan ut, för jag har en lite känsla av att vi med ätstörningar lätt flyr från nya situationer som inte blir riktigt som vi tänkt oss. Så uppfatta jag det många gånger. MEn jag vet inte. Förstår dig i alla fall om du inte vill vara i en miljö där de drar i dig åt fel håll. Inte lätt o veta vad som är rätt alltid... Tur man inte behöver bestämma sig med en gång! :)

Kram!

2008-10-22 @ 20:38:29
Postat av: malin

du ska ju inte behöva bevisa nåt om du vet själv hur det är. Du har ju svaren själv, andra tolkar alltid på sitt sätt..



Jag tycker du ska bevisa för dig sjöälb att du inte är "så sjuk" som du nu säger, och starkare genom att vara kvar på Idun Bara för att.



Bara för att bevisa för dig själv att du kan slöppa kontrollen ett tag och lpta andra ta hand om dig.



Se och lära och känna tjejorna och allt där lite mer.



Man kan alltid göra nåt jobbigt till nått positivt..



Men 2 veckor av ditt liv? om du ger det 2 veckor, då tror jag man kan besluta sig bättre, och om du "är friskare" som du säger, så är påverkar två veckor inte dig eller din sjukdom.

För att va fri och stark och frisk, innebär att du kan stå imot och inte låta saker hetsa upp din gamla sida igen.



det kanske känns jobbigt till en bärjan med allt nytt och sånt, men det kommer gå över, men man gör alltid valet själv. Jag hoppas du gör det rätta för dig själv iallfall.

För det går inte springa hur länge som helst från sina problem även om dom inte är lika stora längre, man måste ta dom sista kliven.

Och sluta springa:)





kraamkram sötis:)<3

2008-10-22 @ 20:46:04
Postat av: Linnea

Åh, vilket bra inlägg Cornelia! Det du skriver peppar andra att ta tag i sjukdomen. Och ojoj, vad jag känner igen mig i det där att sjukdomen blir triggad av att vara bland sjukdomen. Precis så kände jag när jag var på vårdavdelning. Jag tyckte helt enkelt att jag var mkt tjockare än alla andra och anorexin blev triggad att gå ner i vikt. Jag tänkte: Jag ska visa dem att jag ska bli smalare än er! Jag mådde bara ännu sämre och ville bara bort därifrån. Men jag vet inte, du bestämmer ju själv. Jag blir så otroligt glad när du är så bestämd att du minnsann ska bli frisk! Go girl! =D Jag tror på dig! Kram

2008-10-22 @ 20:54:17
Postat av: anna

Hej söta!

Blir ledsen när jag läser det här, tråkigt att du känner som du känner.

Jag tycker att du ska göra vad ditt hjärta säger åt dig att göra. Känner du att du mår sämre av att vara där så ska du självklart inte vara det!

Testa öppenvården? Jag ska börja på den just av den anledningen för att jag tror att jag kommer bli påverkad negativt på dagvården.



Jag hoppas verkligen att det löser sig till det bättre för dig Cornelia.

Strunta i vad andra säger, rådfråga din mamma, hon känner dig, och framförallt, rådfråga dig själv!

Bamsekram!! //Anna (f.d yaa.blogg.se)

2008-10-22 @ 20:54:53
URL: http://spira.devote.se
Postat av: hanna

jag förstår vad du menar med att komma bort från sjukdomen! man mår dåligt när man är med folk som också är sjuka. för ett år sedan fick jag ett matschema som jag var med och gjorde! det är det bästa som någonsin har hänt mig, allting har gått framåt sedan dess. tänkte bara berätta att matschema funkade för mig, hoppas att du gör vad DU känner för! :) puss

2008-10-22 @ 21:07:32
URL: http://moshni.wordpress.com
Postat av: stars in heaven

Du kanske kan ge det lite mer tid (som många andra skrivit, jag vet)



Men jag kan också säga följ ditt hjärta.

Fast var stensäker på beslutet innan du tar det.



Kramisar i massor<3

2008-10-23 @ 00:01:19
URL: http://tisasdagbok.blogg.se/
Postat av: JosefinEmilie

Ååh Cornelia!

Förlåt att jag är kass på att höra av mig:(

Men mitt liv är bara en aning kaos just nu..



Jag blir sååå tårögd av ditt inlägg.

Du är SÅ STARK.



Det känns som du går mot friskare tider varje dag som går :)

O det är toppen o det gör mig glad ska du veta!



Alla andra verkar tycka att du ska ge det tid.

Det HADE jag oxå tyckt...OM det inte vore för att om man en gång haft anrexi tror jag aldrig man blir heeeeelt frisk, utan en "nykter alkoholist".

Hade det inte varit för detta hade jag tyckt att du skulle sett dagvården som en utmaning, om du nu ser dig som nästintill frisk sdkulle du väl klara av deras sjuka beteende..



Hmm

Men nu är inte detta fallet.

Du kommer kanske "bara" bli en "nykter alkoholist".

Varför då sitta o iakta andra som dricker tills dom spyr och lever loppan på alkoholen.

Nej! varför ens smutta lite på den vid sådana tillfällen?

Visst drick ett glas vin med måtta vid ngt trevligt väl valt tillfälle. Men låt det dig inte falla tillbaka.



Vad jag försöker säga är att du helt enkelt kanske borde skita helt o hållet i dagvården!!

Kanske ta hjälp av din mamma , behandlare och stödet från dina vänner o BLI FRISKare.



Det viktiga är att du mår bra <3

Eller hur?



Gör som ditt hjärta säger.

Huvudsaken är ju att du ALDRIG hamnar lika djupt ner i skiten IGEN.

Håll huvudet högt ovanför ytan Cornelia.

Gör vad som känns rätt.

O ditt liv kommer med all säkerhet bli det underbara liv som kanske tidigare bara funnits i dina drömmar!



hoppas detta inte blev för flummigt



O du vet att jag tänker och tror på dig, för jag vet att du kommer klara detta!

ditt liv har bara börjat! NJUT

2008-10-23 @ 01:11:17
URL: http://regnblomma.blogg.se/
Postat av: Emilia

Förlåt om jag lägger mig i...men jag tycker du måste ge dagvården lite tid..



man kan inte avgöra om behandlingen är bra eller dålig på två dagar. Jag har själv varit i behandling i sådan dagvård som du går i och man måste ge det minst tre veckor för att kunna bedömma om det ger bra resultat.



Är du rädd? Rädd för att släppa kontrollen?



Jag förstår att du känner att det ger negativ respons och så, men samtidigt så får du ju mycket mer än bara "hjälp" med maten. Det är ju en vårdform med blandade saker, inte bara matträning. Se det från det andra hållet...att det är JÄTTEBRA att du fixar maten så bra och redan ligger ett steg före alla andra, är starkare och duktigare. Du kan ju istället ägna den extra energin till att bearbeta tankar, uttrycka dig m.m.



Varför vill du dras ner till de andras nivå när du vet att livet där är ännu sämre och att de inte alls mår bättre?



Ge det tid...och banga inte ur!



Styrkekramar till dig<33

2008-10-23 @ 08:36:36
URL: http://emiliaaab.blogg.se/
Postat av: Paula

Hej Cornelia!



Jag förstår verkligen hur Du känner. Jag har själv kommit nästan lika långt i tankarna som Du, och jag har nu börjat gjort det i handling att äta det som triggar igång min ångest. Vilket Du redan gör. Bra! Jag tror faktiskt inte Dagvård är någonting för dig. Det gör jag inte. Bara Du verkligen känner inom dig att du VERKLIGEN inte kommer vika av eller annat. Jag tycker Du ska ta dig till en frisk miljö..kanske plugga något som står i ditt intresse? Våga bli kär? Tycker Du om Design?

Jag ska börja plugga i Malmö förhoppningsvis till hösten ( om ett år) på folkhögskola...just design. En bra plats tror jag för en ätstörd som äter, som kämpar, som inte ger upp trots ångesten. Att få bo kollektivt, och göra det jag tycker om. Det här tror jag kan vara något för dig också! Kanske inte just design..om det nu inte tilltalar dig. Du är en fin person Cornelia. DU ska göra det DU mår bäst av. ^^ Välj efter hjärta ^^



om du känner för en ny vän..paula[email protected]



Ha en bra dag!

Kramar

Paula

2008-10-23 @ 09:27:40
Postat av: emma

Nu orkade jag inte läsa igenom alla kommentarer du fått till det här inlägget så jag kanske upprepar någon annans ord...

Hursomhelst, JAG tycker det låter väldigt vettigt det du skriver. Huvudsaken är att du vet att även om du är nära och har en enorm kraft och vilja så är du inte helt frisk, men det är du ju tydligt medveten om. Därför måste du ju (som du säger) fortsätta utmana det sjuka som finns kvar, hela tiden - tills det är borta. Då är du ju frisk! Och jag tror också att det kan dra en tillbaka att vistas i en sjuk miljö, själv tackade jag alltid TVÄRTNEJ till dagvård när jag blev erbjuden. (delvis pga det)



Kanske var det så att du behövde den här chansen, behövde komma dit och bli "tvungen" att testa de här grejerna, smör och smulpaj och vad det var, för att just upptäcka det du gjorde - ingen direkt ångest!!! Hemma kan det ju vara svårare att ta intiativet och inte den vanliga maten. Nu när du blev manad av nån annan så upptäckte du något väldigt nyttigt för dig. Nu blev de långt här men jag tror du förstår hur jag menar. Men tänk igenom beslutet noga, men jag är med på vad du säger! Stor kram

2008-10-23 @ 11:19:43
URL: http://dushi.blogg.se/
Postat av: tess

du verkar vara sjukt smart så jag tror faktiskt att du vet bäst själv hur du ska göra..! även om sjukdomen sliter lite i dig ibland så tycker jag du hanterar det hela bra..! å skulle de inte funka hemma kan man ju alltid gå tillbaka till dagvård. vill passa på att säga att du är supersöt å en stor inspiration till tjejer med äs som vill bli friska! önskar jag va lika stark som du! LYCKA TILL HUR DU ÄN GÖR!! :)

2008-10-23 @ 13:32:04
Postat av: AnnaP

Jag förstår precis vad du menar, när jag låg inlagd var man omgiven av ångest 24/7. Det funkar inte, man blir helt knäpp av det!



Om du känner dig tillräckligt stark måste det ju funka att bara komma in dit ibland och prata med din behandlare?

2008-10-24 @ 14:31:59
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Sara

Tror inte du förstår hur mkt detta inlägget gjorde för en som läser ?

Detta får mig att inse att man kan bli bättre själv oxå . Knaske inet helt frisk , Men MKT bättre . Och man behöverinte bara sitta & vänta på att falla ihop för att få hjälpen.



Nuuuuuu ska jag allt med kämpa (: iiih du gjorde mig glad :) <3 TACK

2008-10-25 @ 10:35:22
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: Emma

Gud det du skriver är precis där jag är nu!

Jag tvivlar börjar tvivla på att jag behöver följa schemat med mat och mellis osv, men jag vill ju samtidigt bli frisk och jag känner inte längre någon ångest kring mat, jag älskar mat också haha! Jag försöker bli fri från anorexin och gå upp i vikt nu, stoppa svälten.

Kan inte du berätta hur du gjorde för att bara göra det? Hör gärna av dig!! Kram!

2008-11-15 @ 20:12:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0