Torsdag 2 oktober - våga skaffa hjälp!

Godmorgon illamående. Har sovit okej, men satt uppe ganska sent igår. Var jättenere. Man önskar liksom inte denna sjukdomen någon annan på hela jorden, allra minst någon nära. Och vad gör man i det läget när personen skjuter det under mattan? Säger "jag klarar mig". Det har jag sagt minst 1 miljon gånger själv. Jag klarar mig, jag överlever, jag är inte SÅ sjuk, jag kommer inte dö, jag äter ju, jag finns ju... men vet ni? För två år sen var mitt liv nära att förloras, av svält. Jag varken såg det eller ville tro det när andra sa det till mig. Idag vet jag hur dåligt min kropp mådde, och det gick så himla fort. Jag hade haft ätstörningar många år före det, men det var för 2 år sen min kropp mådde som sämst under alla dessa 7 år av ätstörningar. Det gick på några få månader. Kanske tre. Jag bokstavligen RASADE i vikt. Jag kunde plötsligt inte äta något annat än sallad, knäckebröd och ibland någon frukt. Jag kunde gråta av ett äpple, jag kunde få sjuk ångest ALL mat.

Vad vill jag ha sagt med detta? Man ska aldrig vänta på hjälp. Man ska aldrig tänka "äh, jag tar det sen... sen när jag är ledig och kan börja ta hand om mig själv". Det kan vara försent. För mig var det nästan försent!! Hade jag inte berättat för mamma att jag mådde så dåligt psykiskt och fysiskt, så hade jag till 99% säkerhet varit död nu. Så illa var det. Och det gick så snabbt att jag knappt hann blinka. Döden tror man är så himla långt ifrån en, men det räcker att ta ett snedsteg så är man där.

Jag är SÅ glad att jag ska in på behandling (Idun). Så fruktansvärt glad att jag äntligen tog det beslutet. Tänk om jag gjort det för 2 år sen! Jag hade sparat in 2 år av mitt liv. TVÅ ÅR! Jag hade med största sannolikhet varit frisk nu om jag inte varit så fruktansvärt NAIV och trott att jag skulle klara av ätstörningarna helt ensam. Jag skulle tagit emot hjälpen. Två år senare är jag äntligen klok nog att ta det beslutet och ta emot den underbara hjälp som faktiskt finns.

Jag ska bli frisk. Inte till 99,9%. Jag ska bli frisk till 100%!! Helt frisk. Komma bort från all negativitet med mat, kropp, träning, bantning. Jag ska ha vänner som har en positiv inställning till mat, kropp och träning. Ingen som jämt ska ha bekräftelse - "fan vad ful jag är, åh titta mina lovehandles, ser jag tjock ut i denhär" osv osv. Jag orkar inte höra på det mer!

Oj vad långt detta blev, hihi. Hoppas ni orkar läsa, för detta är ett viktig inlägg. Har nyss ätit frukost och ska vila mig nu. Vi hörs sen, puss!


Dagens frukost: Havrefras med havremjölk, russin, banan och solrosfrön. En grov macka med makrill, keso och gurka.

Kommentarer
Postat av: KRYCKAN

Jättebra skrivet! Du motiverar många Cornerlia!

2008-10-02 @ 09:12:58
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: RASA

blir så glad av din styrka! ett bevis på att du är en god bit på vägen är ju just att du fattar allt dethär själv!



du klarar ju dethär, ingeting är omöjligt ^^

2008-10-02 @ 10:33:27
URL: http://sara91.blogg.se/
Postat av: A.

Jag blev verkligen så glad när jag läste det här inlägget! Det handlar om jobbiga saker, det är klart, men du är ändå så positiv! Det GÅR att bli frisk, och du kommer att klara det!! Och att du har en sådan insikt... Det är helt underbart bra, jag är så glad för din skull! DU om någon kommer fixa det här! :)

Stor kram!

2008-10-02 @ 11:12:37
Postat av: steffi

DU är helt fantastisk Cornelia! Vi befinner oss på exakt samma ställe i vår sk utveckling, och det peppar mig otroligt mycket att läsa din blogg. nu tar vi oss ur det här (du på idun, jag på mando) :D hoppas du får en skön torsdag

2008-10-02 @ 11:27:56
Postat av: Jennie

Blir så glad när jag läser om hur stark du känner dig och att du äntligen vågat ta steget. Det är sällan det faktiskt sker i tid. Sorgliga värld vi lever i. Stå på dig tjejen! du kommer klara detta galant.



Kolla gärna in mig igen, startat upp med härlig ny design och massor med uppdatering :) Enjoy!



Kram!

2008-10-02 @ 11:29:14
URL: http://raspberrie.se
Postat av: Annis

Jag tycker du är så himla klok och i dina resonemang låter du som en mycket mycket friskare person.!! Jag känner igen mig i allt du säger, jag är precis i samma tankar! Jag vill bli FRISK till 100 % och inte till 99.9999 % Jag vill bli HELT fri från min ätstörning och inte vara halvt frisk, jag vill inte kräkas ibland eller svälta mig ibland. Jag vill vara frisk på alla plan!!!



Jag förstår hur du tänker när du säger att du kunde ha sparat in 2 år av ditt liv, men jag tycker inte du ska se det på det sättet. För två år sen var du kanske inte redo att bli frisk och hade då inte kunnat ta emot den hjälp du får nu på samma sätt. Jag tror att alla med en ätstörning måste komma till det tillståndet då man på nått sätt är färdig med sin sjukdom att man är beredd att ge allt för att bli frisk. Jag själv gick på dagvård för 2 år sen och blev inte bättre för det, men jag ser inte den tiden som bortkastad, utan som endel av mitt tillfriskande. Jag var helt enkelt inte färdig med anorexin och redo att börja jobba med mig själv. För 1 år sen låg jag inne på ett behandlingshem och blev bättre än jag någonsin vart. helt enkelt för att jag tyckte att det friska livet hade mer att erbjuda än det sjuka. Jag var färdig med sjukdomen! Hoppas du förstår vad jag menar och jag tror verkligen att du kommer lyckas! Du är sååå redo att börja leva igen, precis som jag Du är otrolig Cornelia <3

Kram Annis

2008-10-02 @ 11:59:51
Postat av: josefin

Skitbra skrivet c! Jag vet att du kan klara det, hur jobbigt det än är, ge aldrig upp!!



Tänkte smatidigt kolla med dig om du har några frågor till mig så kan du passa på å fråga, vad du vill. jag har frågestund just nu!

2008-10-02 @ 12:23:25
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: Ingela

jag håller med de andra som skrivit! TACK för motivationen! Du coh jag verkar också vara på samma stadie i "hjälpcirkusen". Jag ska idag ringa och tacka ja eller nej till min plats på dagvården. Och jag svajar ju, eftersom som sagt det är läskigt att ta tag i sig själv. men när jag läser det du skriver, delen om att du kunde räddat två ¨år av ditt liv, att man ska bli av med alla hemska jobbiga tankar som man plågar sig själv med... då inser jag ju hur rätt du har!! Att jag borde inse att JAG OCKSÅ är värd att bli frisk!



så tack tack tack tjejen. Ringer och tackar ja idag!



kraaam

2008-10-02 @ 12:37:30
URL: http://zariaza.blogspot.com
Postat av: FANNY

Jag antar att det är riktat lite mot mig, men jag ska också ta emot hjälp när jag vet mer.



<3



jag ska också bli frisk till 100 %.

2008-10-02 @ 14:44:26
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: AnnaP

Det här var ett jättebra inlägg :) det är så himla sant som du säger, någon gång kommer det ju vara så att man måste ha hjälp, så varför slösa bort all sin tid på något onödigt?!



starka du :)

2008-10-02 @ 14:53:16
URL: http://myanalife.blogg.se/
Postat av: Carita

Du är så stark som vågat skaffa hjälp. Seriöst, SÅ OERHÖRT STARK!

Och du kommer lyckas med hjälp av det, jag känner det på mig. STYRKEKEKRAMAR :*

2008-10-02 @ 15:25:25
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Martina

Du har så mycket att vara stolt över Cornelia, du har en sådan styrka inom dej!! Jag blev så glad när jag läste detta inlägg, med den viljan du har kommer att greja det, även om det inte är lätt. Keep on fighting tjejen, en dag kommer du att må bättre än bäst!

2008-10-02 @ 16:50:57
URL: http://mistelaj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0