"Tips på att gå ner i vikt"

Jag känner hur ilskan inom mig nästan kokar över... ibland (senast igår) får jag frågor som t.ex "kan du ge mig tips på att gå ner i vikt, jag väger normalt men vill gå ner till undervikt". Alltså VA?! Och ja, personerna som frågat vet om att jag har ätstörningar. Hur respektlöst är inte det att ställa en sån fråga?! Oftast låter jag det bara vara, men ibland blir jag sjukt frustrerad och arg över dessa frågor. Jag har A L D R I G sagt till någon "snälla, berätta hur du gick ner i vikt, jag behöver gå ner några kilon". ALDRIG! Jag skulle aldrig ens komma på tanken.

Samtidigt som jag blir arg så blir jag ledsen. Ledsen över att vissa är så pass desperata och inte kan se felet i det de gör. Jag tycker synd om dom.
Men please, jag är ingen person som tipsar andra hur man går ner i vikt. Jag berättar inga metoder jag har, hur jag gjort, tänkt, betett mig. Ätstörningar är inte en bantningsmetod eller ett sätt att "nå sin målvikt". Det är rent ut sagt kränkande att få en sån fråga. Jag är sjuk, inget annat...

Kommentarer
Postat av: KRYCKAN

Fruktansvärt respektlöst! Men det finns idioter i alla träd som jag brukar säga...

Försök att inte bry dig om dem utan tänk på alla "bra" läsare du har i stället och hur många du motiverar till att kämpa!

2008-10-05 @ 15:46:53
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Amanda R

håller med till tusen, respektlöst och orättvist! jag lider själv med sjukdomen och har också varit med om att personer sagt till mig "åh, jag vill att mina nyckelben ska synas mer, berätta hur du gör?" blir bara så ledsen och säger varje gång, du vet inte vad du ger dig in på, för det är verkligen ingen lek, det är en ren härsofara, som i vissa fall inte går att ta sig ut, kämpa på cornelia, tror på dig!

2008-10-05 @ 17:07:02
Postat av: skrollebolle

Bara av att de frågar dig det borde du nästan "tipsa" dem om att sluta äta så får de sig en tankeställare! Visst är det kanske taskigt men de bad ju om det. -_-



Idioter som inte fattar vilket helvete det faktist är!

2008-10-05 @ 17:14:10
URL: http://skrollebolle.blogg.se/
Postat av: Lina

Vilka idioter!

Jag finner inga ord.. Bara att det var väldigt dumt och korkat gjort från dessa människor!



2008-10-05 @ 17:17:33
URL: http://meduzan.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Sjuka människor! Starkt av dig att reagera, det bevisar att du är på rätt väg. En annan kanske skulle blivit triggade av sådana komentarer? Gillar din blogg starkt!



Kram

2008-10-05 @ 17:21:08
URL: http://misskrusan.blogg.se/?tmp=20202137
Postat av: A.

Man blir lika förbannad varje gång det händer!

Dom ser inte helheten, dom har ingen aning om hur det är eller hur det känns, det kan dom OMÖJLIGT ha för isf hade dom aldrig frågat något sådant. Det här är ingenting man vill ge sig in i, om ngn vill det (för det verkar ju så, hur sjukt det än är) så förstår dom inte, för när man väl sitter fast i det här är det som att leva i ett helvete, men det vet du ju redan =( Och du har rätt, det är en sjukdom, det är oerhört respektlöst att hålla på sådär och speciellt när dom vet att du är sjuk! Usch och fy för såna personer!! Kämpa på Cornelia, försök ignorera såna personer och fortsätt vara stark och duktig!!!!

Många kramar

2008-10-05 @ 19:15:18
Postat av: Anna

Jag förstår att det känns kränkande, det är helt idiotiskt att ställa sådana frågor. Tänk om någon hade frågat min mamma vad hon gjorde för att öka sina chanser för att få cancer, det är ju precis samma sak! HELT IDIOTISKT



Det hade varit en grej om din blogg hade varit en blogg om en överviktig tjej som försöker ändra sin livsstil, leva hälsosamt och nå en hälsosam vikt. Då hade sådana frågor kanske passar, men nej, inte här!



Men samtidigt så tror jag absolut inte att personerna menade att vara kränkande på något sätt. De ser nog upp till dig, beundrar dig och nu uttryckte de sig helt, helt fel. Jag försvarar inte de dom sa, men jag tror inte att de menade något illa. Kanske är de själva sjuka och vi vet att den här sjukdomen inte gör att man tänker klara tankar.



Hoppas du inte tar åt dig allt för mycket, jag tror att du är starkt och skulle kunna satsa mycket pengar på att du kommer att bli fri från det här. Ta hand om dig nu.



Jag satsar på en stor kopp te framför underbara Ensam Mamma Söker jag med <3

2008-10-05 @ 19:26:08
URL: http://madeinjapan.devote.se
Postat av: Hannah

Jag håller med dig! När jag lägger ut typ outfitbilder har jag fått frågor som; "Shiit, du har ju jättestort mellanrum mellan benen! Hur lyckades du?". Liksom, eh?

2008-10-05 @ 20:29:47
URL: http://uglies.blogg.se/
Postat av: emma

det där verkar som om de flesta får vara med om (som är sjuka). Jag hade en vän som ville köpa mina näringsdrycker och använda dem som måltidsersättning att gå ner i vikt med! Och ja, för "jag drack dem ju ändå inte". Verkligen helt sjukt galet...

2008-10-05 @ 22:24:15
URL: http://dushi.blogg.se/
Postat av: Josefin

tyvärr är inte du den enda som fått sådana respektlösa och rent ut sagt hemska kommentarer och frågor, jag tror fler än man vill tro som är sjuka får de frågorna. Förstår att du ine vet vad du ska göra när du får en sådan fråga.

2008-10-05 @ 23:46:23
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: AnnaP

Eller hur! Det ÄR verkligen kränkande att få sådana kommentarer! Helt sinnessjukt :S

2008-10-09 @ 16:15:38
URL: http://myanalife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0