Hello sunshines

Mmmm har nyss avnjutit min favoriträtt till middag - sushi! Lika gott som alltid, fast lite godare denna gången eftersom jag köpte från Sushibaren istället för konsum som det blev sist.

Har haft en riktigt bra matdag idag känns det som. God mat har det blivit också! Okej jag äter väl alltid god mat, men ibland efter en måltid blir jag så grymt irriterad på mig själv att jag fegat ur och tagit samma gamla mat istället för något nytt. Fruktsallader till mellanmålet har jag himla svårt att bryta. Har sagt det förut. Det är himla gott och jag ÄLSKAR fruktsallader, men det är "trygg mat" vilket stör mig lite. Jag har ätit flingor med mjölk och mackor till mellanmål förut, för typ 1 år sen... och då var jag ju knappast tjock eller gick upp massor i vikt. Nej, jag ska börja variera mig ännu mer.

En sak jag också tänkt på är att det är lite konstigt att t.ex 2 mackor med pålägg är mindre ångestfyllt, än 2 bitar choklad. Det är hela den nyttighetsgrejen som sitter inprintad i min hjärna. Att det är så förbjuden mat med t.ex choklad. Att man "syndar". Att det är lite "förbjudet". Varför ska det vara så egentligen? Varför skrivs det så överallt? "Såhär undviker du sötsuget på lördagarna". Varför?! Är man sötsugen en lördagkväll ska man väl för fasiken käka en påse godis istället för råa morötter. Man mår faktiskt BRA av sötsaker lite då och då! Det har jag kommit underfund med i alla fall. Förut kunde det gå flera år mellan att jag åt något "onyttigt". Tänk... ÅR!! Det är ju inte klokt...

Nu flyger tankarna iväg, hehe. Som det kan gå! Men men. Ikväll är det Leila på tv. Ni vet kocken. Jag ääälskar henne! Missa inte!
Ha en bra kväll. Pussss!



Min sushi <3

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej! Vet du hur många sushibitar som räknas som en "normal portion"? Jag har faktiskt bara vågat äta det 2 ggr....

2008-10-29 @ 18:44:05
Postat av: Cornelia

Linda: Minst 8 bitar. Sen är det bra om man äter nån frukt till eftersom det mättar bättre då!

2008-10-29 @ 18:51:09
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Molly

hej cornelia!

vad konstigt att dina kommentarer inte fungerar :( går du in via bloggkoll? jag har fått höra av andra att man inte kan kommentera då, men om ma istället går in på min blogg genom att skriva in adressen i adressfältet så ska det fungera.



gott med sushi :) har du testat califonian rolls? annars kan jag rekommendera det:) riktigt gott:) som vanliga rullar fast "ut-och-in" :p



ha en fortsatt bra kväll :) kramar:) <3

2008-10-29 @ 18:55:35
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: KRYCKAN

Mums filibabba! sushi som är så gott! men åt faktiskt det i förra vecka.

2008-10-29 @ 18:59:53
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: carolina

ojoj, min dietist sager minst 13 bitar ;-) jag at ockso sushi idag, jattespannande att ata utomlands! gott ocksa!

2008-10-29 @ 23:18:16
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: sarah

Skulle nog kunna äta sushi varenda dag utan att tröttna(a)

Hittils är rekordet 9 gånger på en vecka (alltså både till lunch o middag några dagar) och jag var inte ett dugg trött på sushi efter det:o Fast det sved lite i plånboken:-P

2008-10-30 @ 01:37:29
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: Elin

Sötsaker, snacks osv. beskrivs väl ofta som onyttigt med syftning på överviktiga eller diabetiker. För dessa människor kan ju detta vara onyttigt (precis som nötter är onyttigt för nötallergiker, mjölk för mjölkallergiker osv.)

Men för vanliga människor som tycker om t.ex. Ahlgrens bilar och äter det, kan det ju knappast klassas som onyttigt. Onyttigt för vad? För att Ahlgrens bilar inte innehåller 100% fibrer, 0% socker och 0.5% fett med naturliga vitaminer och mineraler?? Hm.. det gäller att inte stirra sig blind. Man vill ju faktiskt leva, inte bara överleva. Eller hur? ;)



Detta fattade inte jag förut, utan tog åt mig av råden till sjuka eller överviktiga människor! Det var jättekorkat av mig. Men ganska vanligt tror jag…

2008-10-30 @ 13:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0