Baka bröd


Söndagar är perfekta att stå och baka bröd inför kommande vecka. Speciellt när det är ruggigt väder som idag! Hittade detta brödet som verkar så himla gott. Tranbär är ju så goda! De går naturligtvis bra att byta ut mot andra bär eller frukter, torkade eller färska.

Såhär bakar du brödet;

Blanda mjöl och salt i en bunke. Gör en grop i mitten.
I en annan skål: Blanda i jästen, 1 1/2 dl fingerljummet vatten och honung. Rör om så att allt löser sig ordentligt. Låt vila i tio minuter. Häll ner vätskan tillsammans med resten av vattnet (också 37 grader) i mjölgropen. Tillsätt tranbären och arbeta ihop till en ganska kladdig deg.
Smörj och mjöla en 2-liters avlång form. Lägg i degen och platta till den lite upptill. Låt jäsa under bakduk (gärna lite fuktig) i 25 minuter. Strö över sesamfrön och grädda på nästnedersta falsen i ugnen i 200 grader i 35-40 minuter. Lossa från formen och banka på undersidan. Låter det inte ihåligt? Grädda i fem minuter extra utan form. Låt svalna på galler utan bakduk. Gott att rosta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0