Kväll

Min näsa vill aldrig sluta rinna. Usch vad det suger att vara förkyld! Jag mår inte dåligt i övrigt, men jag är jättesnuvig och har lite lagom huvudvärk. Väntar bara på att mitt smak och luktsinne ska försvinna. Det brukar alltid hända när jag blir förkyld... fy för att äta då säger jag bara. Allt smakar apa!

Jag är ganska stolt över hur jag ätit idag. Känt mig avslappnad vid varje måltid och inte blivit proppmätt eller svullen. Det är faktiskt en av de större anledningarna till att jag tycker det är jobbigt att äta. Jag vet aldrig när min mage ska svullna upp, göra ont och bli bubblig. Den blir det superlätt när jag äter fettsnålt eller fiberrikt på en och samma gång, men även när jag ätit mycket fett och socker. En påse godis är döden för min mage. Det är faktiskt en stor anledning till att jag helst undviker det. Men undvikandet gör det ännu värre i längden. Det är precis som att jag vant av min kropp från sånt. Att den inte tål det. Konstigt dedär! Någon som också får smärtor och blir bubblig i magen av godis och liknande?

Idag gjorde jag en jättegod pastasallad till middag. Hade massa gott i som fetaost, soltorkad tomat, kidneybönor, kalkon, avokado... yummy!

Förresten! Jag behöver tips på kvällsfika. Har alltid lika svårt för att komma på något. Det ska ju helst inte vara ett så stort mål. Mackor är jag less på, i alla fall alla tråkiga pålägg. Vad äter ni (om ni gör det) på kvällen innan läggdags?
Ska gå och ta på mig en stor mysig, varm tröja nu. Ha en bra kväll. Puss puss ♥



+ Bild

Kommentarer
Postat av: sara

nice, åt med pastasallad med krämmiga avokadobitar i, kyckling, ärtor, sojabönor, röda linser ;P

2008-11-18 @ 18:52:36
Postat av: Hanna

Jag får också världens mest uppblåsta mage, kramper, bubblig ja allt möjligt ! Är skitjobbigt. Får så typ av vad jag än äter !! :S Det är så svårt att veta exakt vad som är orsaken liksom , äter man för lite? fettsnålt? , ellr för mkt fibrer osv? Skitstörande verkligen!

Hoppas det blir bättre för dig!



Btw, måste bara påminna dig om att du är sååå duktig ! HEJJA DEJ ! <333

2008-11-18 @ 19:02:49
Postat av: Linda

Hej! Mitt kvällsmål är (nästan) alltid en macka, 1-2 glas mjölk o ett äpple. Jag har inget problem med att äta ensidigt, även om det nog är bättre att variera sig:(

2008-11-18 @ 19:08:12
Postat av: e

ja fick också ont i magen av godis o dyl. förut men när ja åt det lite oftare blev det bättre :) När man har vant kroppen att inte få det måste man nog vänja kroppen att äta det igen, så kändes det för mig :) din bogg är jättebra! fortsätt kämpa!

2008-11-18 @ 19:11:42
Postat av: Amandah

I och för sig ville du inte ha mackor, men något som jag tkr är grymt gott är att göra philadelphiatoast! Gott bröd + philadelphiaost med valfri smak + toastjärn = underbart! Annars är ju flingor gott<:

2008-11-18 @ 19:24:48
URL: http://detminstajag.blogg.se/
Postat av: alba

jag brukar också bli "bubblig" i magen efter godis och liknande!

2008-11-18 @ 19:25:27
URL: http://jagalba.blogg.se/
Postat av: Hannah

Har exakt samma problem. Blir alltid helt konstig i magen, det spelar nästan ingen roll vad jag ätit... enda hjälpen är att dricka något varmt.

2008-11-18 @ 19:28:40
URL: http://uglies.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag måste äta på kvällen, annars sover jag så sjukt oroligt och vaknar jättetidigt av hungern! äter alltid mackor och flingor.. tror många har svårt att äta mkt på kvällen men prova någon varma koppen och nån macka kanske? eller känns det för "matigt"? :)

2008-11-18 @ 19:28:55
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: malin

Hej! ville bara säga: BRA jobbat! Skönt att det går framåt för dig.. Har följt din blogg länge, läser varje dag men är så himla dålig på att kommentera. Roligt när man läser om dina framsteg. Har inte/ har aldrig haft problem med anorexi, snarare problem med övervikt. Måste säga att jag får jätte mycket inspiration på god och nyttig mat när jag läser din blogg. Köpte t.o.m Klaras goda GI dagar när jag läst om den här=) Hoppas du får en bra kväll och tack för all inspiration!

2008-11-18 @ 19:34:07
URL: http://svmalin.blogg.se/
Postat av: anonym

för något år sen reagerade jag också alltid så när jag åt godis. de på vårdcentralen sa att det lätt blir så när man undvikit sådant ett tag. kroppen är inte van vid det helt enkelt. men det går att vänja sig vid det igen, så det är bara att stå ut med det några gånger, sen funkar det. lycka till :)



som kvällsmål brukar jag äta fil/mjölk med flingor o nån frukt. gott gott och man sover ju bra efter mjölk :)

2008-11-18 @ 19:36:25
Postat av: anonym

för något år sen reagerade jag också alltid så när jag åt godis. de på vårdcentralen sa att det lätt blir så när man undvikit sådant ett tag. kroppen är inte van vid det helt enkelt. men det går att vänja sig vid det igen, så det är bara att stå ut med det några gånger, sen funkar det. lycka till :)



som kvällsmål brukar jag äta fil/mjölk med flingor o nån frukt. gott gott och man sover ju bra efter mjölk :)

2008-11-18 @ 19:36:28
Postat av: Anna

Min mage strular fortfarande (förstoppning, svullen, gaser.. you name it!) trots att jag ätit ordentligt i fleeera veckor nu. Min behandlare säger att det kommer ta sin tid, och det enda som kan snabba på balansen är att INTE fuska. Så jag kämpar på... Det kan ju inte vara för alltid! På kvällen äter jag dofilus & müsli. Snällt mot magen och lagom innan läggdags :)

2008-11-18 @ 19:36:36
URL: http://annamarian.blogspot.com
Postat av: Piff

Välling är ju riktigt gott. Jag äter alltid mackor till men man kan ju lägga i banan och/eller russin i stället.



Jag läste ju att du är trött på mackor, men måste ändå skriva en sak som jag gillar starkt, vilket är att göra varma mackor (i ugn, ej micro) med fetaost, cocktailtomater och rödlök.



Te och skorpor är ju ett annat alternativ (om du inte tycker skorpor är för likt smörgåsar).



Hm, trodde jag skulle komma på massa förslag, men jag märker att jag är lite för inskränkt på mina älskade mackor.



2008-11-18 @ 19:50:28
Postat av: Magdalena

Jag är också lite less på kvällsmackorna faktiskt, men an kan ju ta musli eller gröt på kvällen också? Jag ska nog ta musli idag=)

2008-11-18 @ 19:50:50
URL: http://www.maer.devote.se
Postat av: Mysen

Va smarrigt det lät:)

jag brukar äta riskvikk med varma hallon super gott och ganska nyttigt oxå. Så det kan ätas med gott samvete. Ha en mysig kväll. krya på dig

2008-11-18 @ 20:11:53
Postat av: Cecilia-Camilla

Du tar ett glas krossar lite digistive och häller i botten,

sen tar du ett lager med frysta hallon,

och på de ett lager med naturell youghurt,

och på de tar du kanel och den börjar du om med digistive osv så du får som lager. URGOTT!!!

Digistive

Frystahallon

Naturell youghurt

Kanel



Fan va du kämpar på Cornelia!!! <3<3<3

2008-11-18 @ 20:36:17
URL: http://ceciliacamilla.blogg.se/
Postat av: Emma

Kan du inte lägga upp bilder på det du köpte i Malmö. Är alltid kul att se. Du har sån snygg stil!:P

2008-11-18 @ 22:12:24
Postat av: sarah

Välling är perfekt på kvällen tycker jag! Te & skorpor är ju också riktigt vardags-kvällsmys:)

Jag längtar typ tills jag ska börja medd alla mål, för då ska jag lätt börja med välling på kvällen<3

2008-11-18 @ 22:34:06
URL: http://underbarasarah.blogg.se/
Postat av: KRYCKAN

Du är så duktig som kämpar på!

Jag tycker det är gott med ett litet glas filmjölk/yoghurt med lite linfrön eller liknande inte. Bra för magen innan sängdags!

2008-11-18 @ 22:34:46
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Josefin

oj ojoj, kvällsmålet varierar verkligen, det som jag har fastnat för just nu är avocadohalvor med någon slags röra i t.ex krabbsticks blandat med rom och majonäs, eller kanske skagenröra, eller kräftskärtar eller något. supersmarrigt, sen tar man 1 stort glas med färskpressad juice eller smothie till, supergott. anners är skorpor, nyponsoppa med vaniljglass och mandelbeskvier, rester av middagsmat, fruktyoghurt, eller naturellyoghurt/vaniljyoghurt, skivad frukt, torkadfrukt, flingor och nötter. ibland kan det även vara gott med jummen gröt på kvällen med mjölk, sylt eller kanske äppelmos eller liknande. te kan vara rätt gott nu när det är kyligt ute också. mågot som jag själv avgudar är något nybakatbröd med smör, ost, skinka, en massa oilka grönsaker, t.ex gurka, paprika, tomat, keso och sedan groddar, 1 glas juice eller mjölk, det tycker jag själv kan vara helt underbart på kvällen, ibland äter jag bara en näve med nötter eller torkadfrukt och sedan lite yoghurt eller en frukt.

2008-11-19 @ 00:10:26
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: Cattis

Först å främst! Du kämpar på jättebra!:)



Jag tycker det är gott med följande!:)



Avokado mixat med banan och lite citronsaft

Välling, lent och lugnande!

Mjölk och banan

Macka med mosad avokado och ett glas mjölk

* Yoghurt med flingor och hasselnötter



Ja...lite förslag sådär! Hoppas du hittar något som passar:)



Kram!

2008-11-19 @ 08:23:25
URL: http://kaktuuus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0