Soppa till lunch

Även ifall jag åt en varm soppa till lunch idag så fryser jag. Det är så himla ruggigt ute! Tack och lov regna det inte när jag gick till och från dagvården. Hade på mig min brors stora vinterjacka. Så himla skön! Men jag drunknar nästan i den, haha. Fast jag gör hellre det än att frysa och bli blöt.
Jag gjorde denna supergoda soppa till lunch idag! Den tog inte mer än 15 minuter att göra och den är billig. Bönor är något jag verkligen älskar. Speciellt stora vita bönor! Soppan går att variera hur man vill. Man kan ha i t.ex kyckling, kikärtor, fisk eller någon korv om man nu gillar det. Jag hade i några matskedar tomatsås som egentligen är till för pasta. Men det går ju lika bra att blanda ner lite i en soppa. Finns att köpa i olika smaker på t.ex Willys. Den jag hade var med smak av basilika.



Soppa med bönor, tomat och basilika

1 portion

1/4 gul lök
½ liten vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
lite olja
½ grönsaksbuljong
2½ dl vatten
2-3 msk tomatsås med basilikasmak
gröna ärtor
½ burk vita bönor
basilika
salt & peppar

Hacka löken och fräs i en kastrull tillsammans med olja och tomatpuré. Tillsätt vatten och buljong och koka i ca 10 minuter. Häll i tomatsåsen och gröna ärtor och koka upp. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt bönor, basilika, salt & peppar efter smak. Servera bröd till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0