Jobbig eftermiddag...

Omtumlande eftermiddag, minst sagt. För det första blir det världens snöoväder precis när jag ska åka till Idun. Väl inne i Malmö håller jag på att blåsa bort, får snö i ögonen och vägen från Centralen till Idun känns milslång. Samtalet gick bra, men det var himla jobbigt. Jag måste skärpa mig när det gäller "små saker". Smör på mackan... ALLA mackor, vilket jag tycker är skitjobbigt rent ut sagt. Det tar emot åt helvete, men min behandlare säger "du vill väl bli frisk? du vill väl inte ha en ätstörning längre?" och nej, det vill jag ju inte.

Sen kom vi till själva vägningen. Fyfan. Äckel äckel äckel, men ändå stolt på en och samma gång. Sjukt förvirrande, men jag försöker leva med att jag går upp i vikt. Vilket jag dock tycker är lite konstigt eftersom jag äter ganska lite kalorier... det är kanske något annat? Vätska t.ex. Att kroppen samlar på sig eftersom jag äter lite mer. Har ju läst i mattillåtet att kroppen är otroligt långsam, och att förändringar sker väldigt långsamt. Hur som helst, mitt bmi ligger på 19,2 (förstår inte hur hon räknat ut det eftersom jag är ca 167 cm lång... jag får det till 18,6) nu. Är sjukt nära 20 nu! Känns både bra och dåligt såklart. Men mest bra. Alla säger ju att jag är fin nu, så jag får försöka tro på det när självförtroendet sviker.

Fan vad svårt det ska vara att acceptera denna vikten. 52 kilo. Det är jättelite egentligen, det vet jag. Det är bara när det är Cornelia + 52 kilo som känns mycket och fel. Inte när det är Någon annan + 52 kilo. Det tycker jag är jättelite. Hm! Något att fundera på ju... varför är man så hård mot sig själv?

Fryser som faaaaaaaaaaaaaan. Blir knäpp på snön och kylan. Hatar det!! Nu skulle man ju bra gärna vilja ha någon snygg kille att värma sig hos...
Och förresten, mamma kom precis och sa "ska jag verkligen ha dessa jeansen, jag ser så tjock ut i dom". ORKAA?!!!

Kommentarer
Postat av: Amandah

Har jag missuppfattat det, är inte du typ 168 lång? Hoppas att du inte tar illa upp eller så, men i så fall har du väl inte ett bmi på 19.2?:S



För övrigt, du är duktig, det du har gått upp syns inte, även om det känns så!

puss

2008-11-21 @ 19:04:24
URL: http://detminstajag.blogg.se/
Postat av: lina

tankarna spelar en ett spratt.....det är ju tyvärr så...så det är bra att lyssna till andra :)..

hur lång är du cornelia?---vill oxå bara säga att du har ett väldigt fint namn!!

kram Lina

2008-11-21 @ 19:06:40
Postat av: enmammae

Får du någon hjälp att prata om dina tankar du har för det märker man att du har en hel del kvar här som inte är så att säga "friska"? Kram!

2008-11-21 @ 19:10:54
URL: http://enmamma.blogg.se/
Postat av: Rebecca ♥

BRA jobbat Cornelia!

Förresten, sugen på att ta en fika en dag? =)

2008-11-21 @ 19:29:59
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/
Postat av: hanna

På Capio (och sjukhuset) sa dom att man ska väga sig på morgonen efter toalett besök eftersom vikten varierar under dagen beroende på vad vi äter och dricker. Kanske skulle vara bättre? Fast det är ju svårt när du är där på eftermiddagen.

Jag har en personlig fråga som du självklart inte behöver svara på om du inte vill.

Har du fått tillbaka din mens än?



Du är sjukt fin <3

2008-11-21 @ 19:32:57
Postat av: Cornelia

Amandah: Det har du rätt i! Fan va konstigt. Jag är ca 167 cm, lite längre.. men det blir ju inte mer än 18,6 i bmi!! :O Wierd!

2008-11-21 @ 19:33:08
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Hanna

52 kilo är absolut inte mkt Cornelia, visst förstår jag att det känns jobbigt i stunden men du måste bara vänja dig och inse att det faktiskt inte är så mkt som du tkr !!! Du e jätte fin och några kilon till kommer inte göra dig tjock, det kommer bara göra "nytta" för din kropp, så du tillexmepel får tillbaka din mens! :)



Du är GRYMT duktigt, fortsätt nu bara kämpa och Dont give up ! <33

2008-11-21 @ 19:33:52
Postat av: Cornelia

hanna: Nä den har jag inte fått än :(

Tack <3

2008-11-21 @ 19:34:19
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Louise

jag tänker exakt likadant, när jag hör om någon annan som är lika lång som jag och väger lika lite så tänker jag "fy faaan vad lite" men när det handlar om mig låter det mkt mer.. tack för att du är sån inspiration! krampådig :)

2008-11-21 @ 19:46:57
URL: http://myworld2.bloggspace.se
Postat av: Louise

Förstår inte heller hur hon räknar, min behandlare får mitt till 20 exakt och jag är lika lång som dig, men väger 4 kilo mer.



Måste bara säga att jag är sjukt imponerad av dig tjejen, du ger mig insperation till att fortsätta vilja bli frisk.



Kram

2008-11-21 @ 20:21:39
URL: http://cauterize.blogg.se/
Postat av: Sofie

Det där med vägning är så jobbigt. Skitjobbigt att se vågen visa högre siffror varje vecka... Men du kämpar på bra! Och det där med smöret är svårt. Vet precis hur det är :/

Kram!

2008-11-21 @ 20:56:33
URL: http://lillasofie.blogg.se/
Postat av: Lisa

Herre Jesus, - bmi 20 ? !



Jag tycker det är helt galet att de inom vården vill ha upp dig till sådana siffror; 20 ör ganska långt över den nedre gränsen för normalvikt.



Du skriver att du har ett bmi på 19.2. Det hade jag inte ens innan jag blev sjuk.

Jag förstår att de inte ville ha kvar mig på bmi 13, men skulle någon komma med förslag att få mig till 20 så skulle jag bli tokarg.

Tycker det verkar allt annat än sunt.

2008-11-21 @ 22:30:43
Postat av: Cornelia

Lisa: Vad tragiskt du är. Vart vill du komma med att lägga en sån kommentar? Om du nu är så jäkla nöjd med ditt eget bmi så kan du väl ta och skita i att vissa andras kroppar behöver väga mer?! Det är snarare DU som inte är sund i huvudet!

2008-11-21 @ 22:47:36
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Josefin

när jag räknar ut bmi får jag det till 18.6 också, jagvet inte. spelar egentligen inte så stor roll. det är ju trots allt bara siffror, varken något som påverkar hur du mår, fysiskt iaf. Det är jättebra att du jämför med andra när du känner dig tjock enligt din vikt. Tänk på att du är egentligen vem som helst. du tycker 52kg för någon annan är lite, men då är det ju precis lika lite för dig. det är ju inte så att de där kg är Mer på dig eller något. det är ju exakt lika mycket som på vem som helst. som sagt var, försök att inte haka upp dig på vikten. vet att det är superlätt att säga, skitsvårt å göra.. men det är något å sträva efter iaf. <3

2008-11-23 @ 02:50:39
URL: http://stendahl.blogg.se/
Postat av: Clara

Kära Cornelia, bmi 20, det är absolut inte onormalt. Tvärtom, det är ett lågt bmi i gemförelse med vanliga människor. Nu ska jag säga dig en sak som jag tyvärr inte kan säga till mig själv ännu, då jag inte kommit så långt i min sjukdom.. Men jag vet att det är sant.



Vikten spelar ingen roll. Huvudsaken är att du är lycklig. Och om du vill bli lycklig så kommer du bli lycklig.



Du ska bara veta att du är så underbarrt fin! Nej förlåt, fel ord. Snygg det är vad du är!

Kämpa på!

Du får mig att komma lite närmare det där "jag vill"..

2008-11-23 @ 21:09:47
URL: http://laramaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0