Fars dag

Idag är det fars dag. Har aldrig "firat" eller uppmärksammat dessa dagarna. Mors dag likaså. Fast det är ju lite lättare att göra något för mamma eftersom jag bor med henne. T.ex duka upp en lyxig frukost på morgnen, eller helt enkelt försöka vara lite snällare än vanligt. Ska ni göra något speciellt för era pappor idag?

Fick panik igårkväll igen. Alltså jag orkar snart inte mer! Kände mig så sjukt värdelös och misslyckad. Låg och läste mattillåtet en stund. Tredje gången jag läser den boken nu. Den är så bäst! Jag blir verkligen motiverad av den, för jag känner igen mig i ALLT som står där. Jag blir liksom påmind igen att jag INTE är galen, knäpp eller dum. Jag är SJUK. Det är så svårt att inse ibland. Att allt jag gör är sjukt, inte normalt. Att anledningen till att jag mår såhär är för att jag är sjuk. Och sjukdomar kan (oftast) botas, eller åtminstone lindras. Det behöver inte vara såhär jämt. Det går att ändra på! Har ni inte läst mattillåtet, GÖR DET! Sjuk eller inte, den är bra ändå. Jag har också "ät allt" hemma, av samma författare. Superbok den också!

Idag ska jag göra massa tråkiga söndagsysslor. Städa t.ex. Det behövs!!!

Stod och velade vad jag skulle äta till frukost idag. Jobbigt! Ibland vet jag inte riktigt vad jag är sugen på tidigt på morgonen. Gjorde i alla fall en gröt på ½ dl havregryn, ½ dl dinkelflingor, 2 tsk havrekli, serverade med havremjölk och rivet äpple. En grov skinkmacka också. Börjar tröttna på mackor... måste hitta något NYTT bröd! Tips?
Ha en bra söndag! Pussss ♥


Kommentarer
Postat av: KRYCKAN

Eftersom min familj bor nästan 90 mil från där jag bor ska jag inte fira min far på något speciellt sätt. Däremot hade jag tänkt ringa honom och höra hur det står till :)

Jag kanske är tråkig nu, men ett bröd jag aldrig tröttnar på är Wasa husman! Äter det JÄMT!

2008-11-09 @ 09:49:29
URL: http://kryckan.webblogg.se/
Postat av: Carita

Du är verkligen inte värdelös, sötnos. <3

Gott bröd, åh, det finns så mycket ju. Har du testat "Längtan" (ett grovt bröd från Pågen), "Hjärtegott" (skogaholm), "Polar pärlan havre" (så himla mycket godare än fullkorn och vete!) osv. Finns jättemånga olika, goda bröd. Om du varierar så slipper du att tröttna. ^^ (:

2008-11-09 @ 09:57:13
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: Sarah

ååh jag vet ett jätte gott bröd som jag åt häromdagen. Fast jag kommer inte ihåg vad det hette eller vilket märke det komemr ifrån... Det är i varje fall ett nytt bröd, det kan ha hetat "fröig" eller nåt sånt där. Så var det typ runt, eller kanske sexkantigt, med en ovansida och en undersida, och så var det inte så många i en förpackning. Hmm... det kanske blir svårt att hitta det, men det var i varje fall supergott!

2008-11-09 @ 10:24:44
Postat av: matvrak

Hej söta Cornelia!



Baka scones med havre i!!!



Ett tips pa mackan är;

skivad avokado, banan och keso... om du vill ha det lite salt sa strör du salta jordnötter(andra nötter gar ocksa bra)

Väldigt gott! Piffar upp allt bröd.

Det är ocksa gott med russin pa mackan.

En annan judisk röra som min mormor brukar göra är;

Kokt ägg, avokado, tomater, citronsaft, peppar, salt, lök , lite vitlök. Allt tärnas och blandas. Gott pa lite grovare bröd.



Om du kan sa skulle jag köpa ciabatta, baguette, eller vanligt rostbröd. det smakar sa himla gott när man har levt pa nyttigt fullkornsbröd. Jag vet att det kan vara ett stort steg som sjuk men det är värt att prova.

Jag tror du klarar av att införa lite mera vit-mjöl produkter. du kommer att längta till frukosten da.



Lycka till!

2008-11-09 @ 11:02:31
Postat av: hanna

gå in på min blogg till kategorin "recept och mattips". där ligger ett recept på "hälsobröd"! det är det godaste brödet som finns!!- särskilt med smör och en mild ost! prova! :D

2008-11-09 @ 11:10:42
URL: http://moshni.wordpress.com
Postat av: Jennie

Jag firar inte heller farsdag, men det beror nog på att jag inte har så bra kontakt med honom längre..



Hoppas att du får en bra söndag i alla fall! Cornelia, du är stark nog att stå emot sjukdomen och det hoppas jag att du vet och känner!!

Massa kramar från mig,

Jennie

2008-11-09 @ 11:43:51
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: anonym

testa att gå till affären och känn efter vilket bröd du är sugen på. strunta sedan i om det är ljust, mörkt, grovt eller "ickegrovt". bara köp det du är sugen på. om du har läst mattillåtet tre gånger vet du lika väl som jag att det i princip inte spelar någon roll ju, eller hur? första gången jag gjorde så var jag nära på att börja gråta i affären för jag ville så gärna köpa något annat än "de trygga". den gången blev det tyvärr inget bröd. men näst gång tog jag mod till mig och köpte hönökaka. och vet du vad? det var så -jävla- gott. det var SÅ värt det.

så testa, åk till affären och bara köp ett bröd. utan att riktigt tänka efter. bara ta det som ser godast ut liksom.



lycka till :)

2008-11-09 @ 11:48:50
Postat av: sara

Samma som dig där, har nog aldrig "firat" fars dag jag heller , men efterson jag inte har någon "pappa" (enligt mig) så gör jag inte det . Men mors dagr brukar jag därimot göra något fint för mamma för att visa att jag faktist Älskar henne.



Är du ute efter något jätte nyttigt bröd eller det kan vara vad som typ?



Du kommer fixa detta ! jag vet det !

Du är stark - & en sak till glöm inte att jag tycker du kämpar riktigt bra !!!!!!

2008-11-09 @ 12:24:49
URL: http://saarrraa.blogg.se/
Postat av: cecilia

Du mååååste köpa "javisst".. brödet :)

2008-11-09 @ 13:03:08
URL: http://rosselleri.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Nej, jag firar inte heller fars dag eftersom jag också bor hos min mamma, iofs firar jag inte mors dag speciellt mycket heller :p

Jag har läst "mattillåtet" en gång för ett tag sen och ska låna den igen så snart jag får tag i den faktiskt.

Förstår inte hur man kan tröttna på mackor, jag skulle kunna leva på det, haha :D Jag rekommenderar brödet "extrem" om du inte redan har smakat det, supergott! :)

Ha en bra söndag, många kramar! <3

2008-11-09 @ 13:35:35
URL: http://kontroll2008.blogg.se/
Postat av: Melly

Världens godaste bröd (enligt mig)!

http://www.nlife.se/brod/ninas-kom-igang-limpa/



Det blir så saftigt och gott, och jag är en riktig sucker för kanel. Supermumsigt! :D

2008-11-09 @ 14:20:45
URL: http://mmmellys.blogspot.com
Postat av: Anna

Jag älskar det nya brödet "Fröig" från Polarkraft. Massa goda frön i ett grovt fullkornsbröd som ändå nästan känns som ett ljus bröd, perfekt!

2008-11-09 @ 14:42:28
URL: http://thernan.blogg.se/
Postat av: teessie

osötad morotslantbröd, ska ätas med gurka o örtsalt, de är SUPER gott :)

2008-11-09 @ 16:38:07
URL: http://teessie.blogg.se/
Postat av: linnéa

ja du är sjuk, det var därför du fick en plats på dagvård. hur du nu kunde sluta där fattar jag inte, det hade hjälpt dig så sjukt mkt.

2008-11-09 @ 17:48:41
URL: http://flyfranallt.blogg.se/
Postat av: Emma

Denna eviga tvist om bröd. Jag vet inte hur många gånger jag stått med ångesten upp i halsen vid bröddisken för och kollat ingredienserna..

Men nu när jag är lite friskare och mår bättre har jag vågat testa Lill-ryssen, ett jätte gott osötat surdegsbröd. Det är nyttigt OCH gott och smakar faktiskt inte bark.

Ett annat gott bröd är Kornelle. Dessa två är bra om du gillar grov-kornigt bröd :)

Sedan är Wasa råg rund eller nåt gott och bra för magen.

2008-11-09 @ 17:57:47
Postat av: Mamma Johanna

Hej gumman.

Har du testat Polarbröd Extrem.

Sen har jag sett det kommit något nytt som kallas subs. ser sjukt gott ut, barnen älskar det.

Ja detta med bröd...JAG LÄNGTAR.

Jag längtar till den dag jag vågar äta bröd, det är det bästa jag vet. Baguetter, lantbröd, rostbröd, min farmors julbröd (som hennes farmors gjorde) och mycket annat.

Älskar bröd mer än något, allt bröd, hårt som mjukt. Men äter inte pasta, ris, bröd eller potatis eller dyl. Men oj oj vad jag längtar.



Jag ska springa och köpa den där boken imorgon. Hade kalas för mig och mina barn idag. Pappa var här så han fick massa gos och en stor temugg med texten "Världens bästa pappa" och en underbar dikt i.



Kämpa på gumman, du är BÄST.

kram

2008-11-09 @ 19:26:07
Postat av: Jennie

Oj! Jag glömde ju tipsa om bröd! Bakade underbara morots-portionsbaguetter häromdagen som jag själv kommit på faktiskt! :) Och dom blev verkligen helt galet goda så jag rekommenderar dig absolut till att baka dessa!



Direktlänk till mitt recept:

http://kalasgott.blogg.se/2008/november/sma-morotsbaguetter.html



Kram, Jennie

2008-11-09 @ 20:06:24
URL: http://kalasgott.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0