17 november - 100 dagar

Godmorgon! Här hemma är det sjukstuga. Förkyldningar, hosta, huvudvärk, halsont och snuva. Inget vidare! Jag hatar verkligen att vara sjuk, samtidigt som det kan vara mysigt att sitta inne och se filmer med en stor kopp te. Är sugen på att se massa filmer, bl.a Blood Diamond, Illusionisten och The Beach. Blood diamond är riktigt, riktigt bra. Hemsk men otroligt spännande. Illusionisten är också en superbra film. Kommer ihåg att jag tyckte den var jättebra. The Beach vill jag mest se för att längta till Thailand. Den spelas ju in dit vi ska åka. Alltid kul att känna igen sig från en film. Förresten så är filmen ganska bra också.

Jag mår rätt okej tankemässigt idag. Försöker verkligen träna mig på att känna mig mer bekväm i min kropp. Stå i spegeln och säga snälla saker till mig själv. Det hjälper faktiskt! Speciellt om man säger det högt, så att man hör. Sen håller jag ju på att läsa Mattillåtet igen, och för varje gång jag läser den går texten in bättre och bättre i huvudet. Jag tror mer på det eftersom jag ju upplever vissa saker nu när jag äter lite bättre. Igår läste jag t.ex kapitlet om fett. Att det faktiskt är ett näringsämne, som man måste ha för att överleva. Man måste äta fett eftersom det finns många fettlösliga vitaminer och grejer som annars inte kan tas upp av kroppen. T.ex så har jag hört att om man bara äter en morot, tar man upp ca 20% av näringen, men tillsätter man lite fett, som olja eller liknande, tar man upp hela 80% av näringen!! Visst är det något som får en att öppna ögonen?! I alla fall för mig.

Idag är det 100 dagar kvar tills jag och min familj åker till Thailand. Har hållt på att räkna ner från dag 289. Tiden går så himla fort!! 100 dagar känns som ingenting. Det är 3 månader och 8 dagar kvar. Helt underbart! Det ska ju faktiskt förberedas en hel del när man ska åka runt nästan halva jordklotet. Känns sjukt att åka så långt! Det längsta jag varit är Kreta. Alltså aldrig utanför Europa.

Ha en bra dag, sköt om er! Pussar



Dagens frukost: Havrefras med soyamjölk, 1 skiva rågbröd med philadelphia och skivad banan. Yummy!

Kommentarer
Postat av: Jossi

Håller med om att tiden går fort...

På torsdag åker jag runt halva jordklotet, just till Thailand, ska bli underbart! Dock är jag sjuk nu också, så de känns inge vidare, är jätte hängig osv precis som du besrkiver men har absolut inte tid att bli sjuk nu, haha ^^

2008-11-17 @ 12:25:27
URL: http://josefineaspeteg.webblogg.se/
Postat av: JOHANNA

Hela sitt liv har man gått runt och trott att "fett" är det som är farlig, och det som gör att man blir tjock, fast det egentligen är ett näringsämne precis som kolhydrater eller proteiner. Varför är just ordet "fett" så skrämmande? Vi borde ha kommit på olika ord till näringsämnet "fett" och fettet som finns på ens kropp som gör att man säger att man är fet.

2008-11-17 @ 12:25:28
URL: http://jowhanas.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Bananer kan man ha på och med typ allt1 Älskar bananer, speciellt i mat... Varma bananer me like!

2008-11-17 @ 21:14:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0