Torsdag 8 maj

Måste börja med att berätta om min frukost. Jag skulle ju testa en "snäll mot magen" frukost idag. Läste dock på den där "vetediet" förpackningen (den man blandar till gröt) att den innehåller laktos och gluten. Men ändå fick jag inte ont i magen!! Jippie. Jag kanske bara äter för mycket fibrer, för snabbt, tuggar för dåligt eller äter för gasbildande mat? Jag vet inte... men jag blev riktigt fundersam igår när jag fick så pass ont i magen av en yoghurt. Magen verkar gå igång på just yoghurt! Det var en fruktyoghurt också, så kanske sockret har något med det att göra? När jag åt blåbärssmulpaj för nån vecka sen fick jag ju också ont i magen, och där är ju socker. Samma sak när jag äter naturgodis, då får jag ibland riktigt ont. Hmm! Kanske ligget nåt i det?

Så frukosten idag (som jag INTE fick ont i magen av!!!!) bestod av vetediet blandat med havremjölk och bananskivor, en skiva polar extrem med laktosfri cream cheese och gurka. Känner mig behagligt mätt! Helt underbart...! Fast liiite konstigt känns det i magen, typ bubbligt och så. Men det är väl för att jag förstört magen lite nu när jag ätit dåligt under såhär lång tid. Men bara jag slipper smärtorna är jag glad!!



Jag har gett mig fan på att äta ett eftermiddagsmellis idag också. Det var något vi pratade om lite på kliniken i tisdags också. Det är ju egentligen inte hon som ska ha hand om maten, men hon tyckte jag skulle börja redan nu och försöka klämma in något. Kommer nog göra en smoothie, det är enkelt att få i mig och jag slipper magontet. Mysigt att sitta i solen med en svalkande smoothie också. Dock vet jag inte vad jag ska äta till lunch, som är snällt mot magen. Tänkte makrill, är det bra tro?

Fint väder är det idag också, och ska vara i flera dagar till! Det är ju nästan sommar här nu. Över 20 grader. Borde sitta ute lite i eftermiddag och få lite sol i ansiktet. Kanske bleks mitt hår en aning? Tills vi ska till Thailand nästa år ska jag ha blont långt hår igen. Nu är mitt hår förjävligt! Råttfärgat, slitet som fan och utväxt syns. Min naturliga hårfärg är nämligen mer grå råttfärg, utan så mycket röda pigment. Ska väl vänta en månad till innan jag slingar det, för slingar jag mitt eget måste jag slinga löshåret. Vågar knappt det... kanske blir helt fel? Någon som slingar sitt löshår som kan berätta lite?

Måste gå nu! Ska försöka hinna med en dagens outfit idag tänkte jag.
Pusss!

Kommentarer
Postat av: karro

Guu va härligt för dig att du inte fick ont i magen!! Hoppas de går bra med lunchen också. Fortsätta kämpa, du är duktig, du vill ju så gärna bli frisk. Hoppas magen snart är på din sida så förhoppniingsvis går de lättare! Stor kram från en trogen läsare

2008-05-08 @ 08:54:18
Postat av: Madelina

Snygga jeans du har! Och skönt att frukosten blev bättre idag. Tycker att det låter toppen att lägga in mellanmål- jag vet att det kanske tar emot, men det är ett bra sätt att trotsa sjukdomen! Hoppas verkligen du kan fortsätta äta utan att ha ont, och att du får en fin dag i solen!

2008-05-08 @ 09:11:19
URL: http://livsaptit.blogspot.com
Postat av: Micka

Att du får ont efter varje måltid typ behöver ju inte handla om maten egentligen, även om det utspelar sig så.. tror det kan bero mycke på hur du mår i allmänhet, din pappa kanske påverkar?

Och din kropp säger ifrån genom maten.

2008-05-08 @ 09:32:49
Postat av: Therese

Har köpt hem sån där Vetediet, men hittar inte nånstans hur man blandar till den till gröt? Hur gör du? Kör du den i mikron eller äter kall?

2008-05-08 @ 09:50:43
Postat av: lina

jag hade nog inte gett mig på att slinga löshåret.. det blir väldigt lätt skadat och trassligt så jag hade inte gjort det i allfall. för starka medel i håret är inte bra!

2008-05-08 @ 10:25:40
URL: http://linafredman.blogg.se/
Postat av: Miste

Ang. laktos.. Ofta klarar man en liten mängd laktos. Vet ju inte hur mkt laktos det är i vetediet, men av vanlih mjölk, yoghurt etc. brukar man klarar kanske minst en dl iaf. Och hårdost innehåller obetydliga mängder laktos, så dte reagerar man ej på om man är laktosintolerant.



Kansker är så så att din mage helt enkelt reagerar för att den tja, "blivit dåligt behandlad" förut, jag har reagerat på det mesta och ett tag kunde jag knappt äta fullkornsprodukter, det var döden för min mage, värst råris, bröd med hela korn etc., och så kund ejag inte äta någon frukt alls, utom banan. Och grönsaker fick jag vara jätteförsiktig med. Likaså sura saker. Vissa saker är väldigt svårsmälta för magen och vissa är mer känsliga än andra.. Om du är snäll mot magen nu och ger den mer lättsmält mat, så kommer den förhoppningsvis bli bättre och tids nog klarar den mar av all mat! Bara lite tips=)

2008-05-08 @ 10:47:12
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Tres

Tror att fibrer ofta är boven. Naturgodis är massa fibrer och likaså vissa bröd med hela korn osv. Jag hade jätteproblem med. Nu äter jag glutenfritt sen ett halvår och det funkar bra för mig. Om jag är stressad eller mår dåligt en dag blir visserligen sämre men man får leva med en känslig mage och vara försiktig. Framförallt med fibrer. Lyssna på kroppen. Skönt att frukosten kändes bra för dig =). jag vet hur lycklig man blir när man hittat något som funkar! =)

2008-05-08 @ 12:28:41
URL: http://thereseinletters.blogg.se/
Postat av: kristina

makrill e bra för magen! tycker jag iaf!....om du Imenar sådan på burk. rökt makrill (som är supergptt) är inte bra kan jag lova. överhuvudtaget är rökt mat inte bra för magen......

gör makrillsmackor på ditt polarextrembröd vetja! med skivat ägg och örtsalt på. och nån grönsak !! smaskens.. men lite kladdigt bara!

2008-05-08 @ 18:14:07
Postat av: anni

hur lagar man vetediet-gröten? är den hälsosammare än havregrynsgröt och havrekligröt?

2008-05-09 @ 09:50:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0