Tisdag 6 maj, andra besöket på kliniken

Godmorgon! Ja, godmorgon på riktigt. Känns som det kommer bli en skön dag, speciellt eftersom vädret håller i sig. Fåglarna kvittrar och träden är gröna med stora nyutslagna löv. För en vecka sen (eller bara nån dag sen!) hade vårt träd i trädgården inte alls slått ut. Men nu, pang! Det går så fort, så fort. Det dröjer inte jättelänge tills jag får semester heller. Tänkte ta hela juli. Det brukar vara en bra månad, plus att mamma är ledig halva juli. Vi ska göra massa sköna utflykter här i närheten. Riktigt mysigt!

Idag ska jag till Malmö på den nya kliniken för andra gången (MAS klinik på ystadvägen). Tror jag skulle träffa sjukgymnasten. Tror det va hon också som skulle ha hand om maten, men jag vet inte. Segt går det i alla fall, har inte ens träffat alla de jag ska ha. Bara en! Jag börjar inse mer och mer hur dålig vården är inom ätstörningar. Hur lätt de tar en riktigt sjuk patient. Visst, jag är kanske inte döende mager precis, men jag är minst lika sjuk i tankarna som en tjej eller kille som är undernärd. Min kropp svälter liksom också, utan tvekan. Den maten jag äter hade inte ens räckt till ett litet barn.
Kommer liksom ihåg sommaren 2006 (då jag berättade för mamma om mina problem), då fick jag vänta 2 månader innan jag fick nån hjälp alls. Jag fick bara träffa nån psykolog och läkare akut eftersom jag var rejält uttorkad och riktigt sjuk då med. Men de gjorde inget. Och jag blev mycket sjukare de två månaderna. Jag åt mindre eftersom jag inte trodde någon skulle ta mig på allvar om jag började äta. Jag ville SÅ jävla gärna äta, men rädslan över att inte bli tagen på allvar var för stark.

Blir bara arg när jag tänker på detta. Och min mamma, stackars henne! Hon visste ju fan inte hur hon skulle göra. Ingen sa något till henne eller informerade henne om hur hon kunde agera. Jävla skitvård, rent ut sagt.
Det känns nästan som jag ska bojkotta vården och bli frisk på egen hand. Det är kanske värt ett försök?

Slutar 12 idag! Skönt. Sen ska jag vara i malmö halv 3 nånting.
Ha en skön dag! Puss o kram


Frukost:
Banan, havrefras, havremjölk och en mjuk macka med cream cheese och gurka.
Känns bra hittills!

Kommentarer
Postat av: Miste

Tjejen, jag blir så glad att höra att du har insikt om dina problem! Håller du kvar vid det och aldrig aldrig ger upp så komemr allt ordna sig! Var ettrig som attan och kräv hjälp! Kram!

2008-05-06 @ 08:07:44
URL: http://mistelaj.blogg.se/
Postat av: Ellinor

nej snälla bojkotta inte vården!! Även om jag håller med dig om vad du säger. Jag väntar också på hjälp och är inte det minsta underviktig och hoppas det inte gör att jag får sämre vård. Men även som underviktig kan man ju få vänta i månader, Har jag också erfarenheter av. Men ge detta en chans innan du bestämmer dig för att klara dig själv. Är så svårt att bli frisk själv. Jag vet och har försökt.

2008-05-06 @ 09:40:57
URL: http://www.ellinorssblogg.se
Postat av: Malin

Hmm konstigt det tog 2 månader för dig RIKTIGT dåligt av dem. Mig tog det 1 vecka sen kom jag till. Men nog mest för dem reagerade jag gick ner 16 kg på 2 månader. Men hoppas att vården e bättre på ? idun? kliniken, jag blev kallad dit för någon månad sen men jag orkade inte gå dit utan ville fixa mitt beteende på egen hand. Men hoppas dem kan hjälap dig, ha en bra dag i solen :)

2008-05-06 @ 11:54:18
URL: http://lightinmysoul.blogg.se/
Postat av: K

känner igen mig i nästan allt du skriver!

Men sån är vården.

Ta dock den hjälp du får, även om det är lite är det iaf något!!!

2008-05-06 @ 12:14:48
URL: http://lillajag91.blogg.se/
Postat av: lina

så äckligt lika alla behandlinga är och så äckligt lika alla sjuka är:S var på flera anorexiföreläsningar och allt dem säger, det låter som om de pratar om en själv:S vi är så otroligt lika, inte bara i tankar, utan vad vi tänker om behandlingar och allt. usch skrämmande.. känner igen mig i dig!, känner du också så?

2008-05-06 @ 17:36:46
URL: http://linafredman.blogg.se/
Postat av: AnnaP

Ååh, jag vet! Det är så jävla sjukt att man ska behöva gå och VÄNTA när man väl bestämt sig för att bli frisk :S det är ju sinnessjukt egentligen!!



jag har en kompis som försöker bli frisk på egen hand... jag vet inte om det går, för man är så inne i sitt egna tänkande :S men du kan ju alltid försöka :) lycka till ! :) kram

2008-05-07 @ 14:25:46
URL: http://myanalife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0