Fredag 30 maj

Tror att jag håller på att bli lite sjuk. Många är sjuka vid denna tiden... jag är ganska förkyld, trött, ont i magen och är inte alls på humör. Men jag tror det ger med sig om jag får vila lite i helgen. Ingen stress och istället njuta av värmen och solen. Kommer bli en hård dag idag. Nästan alla på jobb är på Mallorca och göttar sig, och vi andra får jobba och slita. De som är kvar valde att jobba, men jag fick inte följa med eftersom jag inte jobbat där mer än ½ år. Istället får jag en resa någon annan gång, sjyst va?
Men hur som helst är det svinigt stressigt där nu. Men det gäller att själv vara lugn och ta det  i sin egen takt. Inte stressa!!

Tänkte snacka lite mer med mamma ikväll, om maten. Jag tror hon kan hjälpa mig mycket... om hon nu har tid och ork. Tidigare har det bara runnit ut i sanden. Jag ska säga att hon faktiskt kan hjälpa mig, att om vi ska äta nånting jag inte "klarar av" så kan hon säga typ "gillar du detta? varför skulle inte du förtjäna att äta dehär? tänk på när du var liten! kom igen, vi andra äter det ju!" sånt tror jag skulle kunna få mig att tänka om. Att tänka bortom mina sjuka tankar! Måste ta tag i detta själv nu, hur lite jag än vill och hur mycket det än tar emot. Jag kommer aldrig få den hjälpen jag vill ha. Jag får helt "enkelt" hjälpa mig själv.

Frukosten idag var sååå god. Mamma kokade havregrynsgröt igårkväll som fått stå i kylen till idag. Kallt, kladdigt och alldeles underbart gott. Serverade med skivad banan, havremjölk och en macka (mammas favoritbröd som jag kallar för barkbåtar) med leverpastej och gurka.
Ha en bra dag!







Kommentarer
Postat av: Tilda

Vilket frukost, mycket bättre än sådär kan det inte bli faktiskt :) Gillar du ost? Om man dricker lite mjölk (för, det gör du väl?) är det ett bra komplement för att få i sig kalcium (som är så himla viktigt!)



En liten historia: jag har en nära vän som är vegan, hon var varit det i 5-6 år nu, men för några månader sen började hon känna sig "konstig" med orkeslöshet, trötthet, ont i muskler och "krak i knäna" så hon gick till en allmänläkare för undersökning och kontroll av alla näringsvärden. Vet du vad läkaren sa? "Man skulle nästan kunna tro att du är anorektiker, men inte för att du är smal utan för att du har brist på alla de viktiga ämnen som många anorektiker också saknar". Han förklarade sedan att en av de största "farorna" med att vara vegan är just att man inte får i sig ordentligt med kalcium. Själv dricker jag jättelite mjölk, men gillar ost "istället" ;)



Kram!

2008-05-30 @ 07:58:50
URL: http://kinell.blogg.se/
Postat av: en mamma

Tycker det är bra att du ska prata med din mamma om maten, att du vill ha hjälp av henne med det. Ha en fin fredag. Kram

2008-05-30 @ 09:45:02
URL: http://enmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0