Fixa mina magproblem

Nu ska jag en gång för alla ta reda på vad som är fel med min mage. Har ju märkt att den blir uppsvälld och gör ont när jag ätit mjölkprodukter, speciellt yoghurt. Så nu har jag bunkrat upp med soja och havremjölk som jag ska ha till flingorna etc istället för yoghurten. Äpplen och potatis ska jag också undvika att äta eftersom jag reagerat på det också. Potatismos och rivet äpple får gå sålänge. Har köpt hem bananer också, som är bra för min mage. Blir alltid skönt mätt av en banan, och inte så ont-mätt.
Ska köra på en frukost imorgon bestående av vetediet (en blandgröt man blandar med mjölk/yoghurt som är jättebra för magen) blandat med havremjölk och mosad banan. Till det en polar extrem (gott + inte så mycket hela korn som min mage inte mår bra av just nu) med t.ex kalkon eller laktosfri cream cheese som jag köpte häromdagen. Så får vi hålla tummarna för att min mage ska klara av denna "snälla" frukost! Gör den inte det, så skiter jag fullständigt i att den gör ont... eller okej, inte helt. Men jag blir trött och arg iaf. Jag vet inte vad jag ska ta mig till annars liksom...

Utvärdering i morgonbitti efter frukost alltså! Hoppas, hoppas, hoppas jag inte får ont!!


Kommentarer
Postat av: Johanna

Svar: Vi kommer åka första veckan till phuket (över nyår) och sen andra veckan till krabi (aonang). Kännes kul att få lite av varje :) var kommer ni åka nu då?



Kram Johanna

2008-05-07 @ 19:26:12
URL: http://evigkrigare.blogg.se/
Postat av: Lina

ska bli spännande, ska typ göra samma sak om det funkar:p har också magproblem!

2008-05-07 @ 19:36:22
URL: http://linafredman.blogg.se/
Postat av: Sofia

hoppas det blir bättre!!

2008-05-07 @ 19:39:22
URL: http://nyckel3.devote.se
Postat av: viktoria

Jag har precis samma mage som dig. Jag har hört från massvis med läkare att när man har ätstörningar så brukar magen reagera på just mjölksockret och mjölkproteinet. Det är jätte vanligt för oss drabbade. Dessutom finns de till och med patienter på MHE kliniken där jag är som får rekomendationer att undvika mjölkprodukter för att tarmarna ska komma igång riktigt.. Hoppas de löser sig! Lycka till!

2008-05-07 @ 19:59:38
URL: http://www.viktoriab.bloggagratis.se
Postat av: Madelina

Så jobbigt att magen är så besvärlig. Det sista man behöver är att ätandet ska göra fysiskt ont... Hoppas att det blir bättre nu då!

2008-05-07 @ 20:00:29
URL: http://livsaptit.blogspot.com
Postat av: Hanna

Hej Cornelia! Eftersom att jag själv har ÄS så känner jag igen symptomen. Troligtvis är det inte att du inte tål några av dessa produkter, utan helt enkelt att du "misshandlat" din kropp såpåss länge att din kropp säger i från och det igenom att din mage krånglar. Jag har själv upplevt samma sak. Kan ju dock inte utesluta att du är allergiskt eller om det är något annat. Men ha det i åtanke! Stor Kram

2008-05-07 @ 20:11:18
Postat av: Louise

Lycka till! :D

2008-05-07 @ 20:30:19
URL: http://louisekarin.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du verkar bara äta fiberrika produkter, kan ha fel men det kanske är det som är problemet, att det blir för mycket fibrer, du kanske skulle försöka att äta mindre av de. Menar inget illa, vill bara väl! kram

2008-05-07 @ 20:40:59
Postat av: cissi

Min brosa får också jätteont i magen av mejeriprodukter men han var inte lactosintollerant utan de var mjölkproteinet han var allergisk mot.

Så prova om du får ont i magen av lactosfria produkter, då kan de vara de.

Hoppas de löser sig!

2008-05-07 @ 21:42:08
URL: http://seductive.blogg.se/
Postat av: karro

det kan vara så att du inte tål vetemjöl också. min pappa är jättekänslig mot det och kan nästan inte äta något som innehåller vetemjöl. så istället för kolhydratet måste han äta massor av fett, alltså inte ett halvt kilo smör om dan å så, utan BRA fetter i mycket större mängd. det kan låta rätt konstigt och kännas väldigt svårt att få i så mycket fett, men man får tänka på att kroppen behöver en annan ernergikälla (främst till hjärnan) och att den faktiskt gör sig av med allt det där fettet när den inte får kolhydrater! att äta mycket proteiner är också väldigt viktigt om man ska äta såhär :)

hoppas du får bukt på problemet!

2008-05-07 @ 21:51:16
URL: http://karolineropponen.blogspot.com
Postat av: Lina

Jag kan kalla mig frisk nu, tankarna finns ibland men jag undviker dom. Började äta för 3 år sen tror jag, och först nu är min mage tusen gånger bättre!

Det tar säkert ett tag för den att vänja sig, så ät hälsosamt och ta hand om dig så ska det nog ordna sig tillslut =)

2008-05-07 @ 22:54:03
Postat av: Johanna

För att fortsätta tjata om IBS (stressmage) så reagerar ju många på just laktosprodukter, så det måste ju inte vara laktosintolerans. Sen kan ju även fiber ställa till som fan... min pojkvän har IBS och pallar inte sånt alls. Men fiberrik mat är ju så gott och bra på andra sätt så det känns ju riktigt tråkigt att det är på det viset. Om det är IBS tror jag helt enkelt att det smartaste är att testa sig fram tills man hittar en kost som funkar, utan t ex överdrivna mängder laktos och potatis t ex om du reagerar mycket på det :)



Vi i norden är ju f ö de enda i världen som överlever den enorma konsumption av mjölkprodukter som vi har pga någon missbildad gen eller hur det var. Du kanske bara är lite mänskligare än resten av oss här uppe ;)



Lycka till iallafall! :)

2008-05-08 @ 15:20:13
URL: http://wasteline.blogg.se/
Postat av: linda

vad äter du för flingor? :)

2008-05-15 @ 08:50:44
Postat av: Jennyh

Får man fråga om det funkade med sojamjölken för dig? Har också lite av det där problemet :|

2008-05-25 @ 18:50:08
URL: http://missjennyh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0