Dagens möte

Gick först en runda i lite butiker, bl.a h&m. Hittade en top jag ville ha och en jätteskön tröja. Men jag höll igen! Kände ändå inte att det var de plaggen jag behövde. Jag behöver ett par snygga shorts och fler klänningar. Kanske nån kjol också? Gosh, jag måste planera vad jag behöver... annars handlar jag bara en massa skräp.
Hur som helst. Besöket gick jättebra och jag tyckte hon var helt okej faktiskt! Mer än okej. Hon var riktigt gullig. Först fick jag känslan av att hon var supermesig och lite småblyg, men hon var himla gullig och ställde bra frågor. Kändes verkligen som hon lyssnade på mig också, och VILLE hjälpa mig. Jag pratade på som tusan, men hon lyssnade och tog in allt ändå. Tyvärr skulle hon sluta på den kliniken efter sommaren, SÅKLART. Åh... kan ingen bara stanna och hjälpa mig nu? Störigt, men bra ändå att hon sa det tidigt, och jag fick välja om jag ville ha henne eller börja med någon ny direkt. Men jag vill nog ha henne tills hon slutar.
Hon skulle ha hand om maten också, en del av den i alla fall. Vi pratade dock inte så mycket om det idag, men nästa vecka skulle vi nog börja med den biten. Kommer väl antagligen få börja skriva matdagbok igen och sånt. Undra om jag får ett matschema också, eller om jag måste be om ett på denna kliniken också? Hmm...

Fick 3 uppgifter att göra tills nästa gång om 2 veckor. Jag ska läsa igenom lite papper jag fick, som är kopierade ur boken "sluta svälta" eller vad den hette. Sen ska jag skriva upp allt som kommer ur sjukdomen liksom. Typ ångest, tvångshandlingar osv. Och sist skulle jag fundera på varför vägen till det friska livet är så skrämmande. Själva friskheten är inte skrämmande, men vägen dit! Tycker jag i alla fall.

Kul ändå med övningar. Tror det är ett bra sätt att jobba på faktiskt.
Har ni också gjort sånna här övningar? Vilken övning tyckte ni hjälpte er bäst?
Kram!

Kommentarer
Postat av: amanda

snälla skriv en lista på de livsmedel du fortfarande idag upplever jobbiga att äta? det stör inte om den är lång, jag vill se den hela och jag vet att det finns flera.. men jag ska läsa den hela och jag vill hjälpa dig <3

2008-05-15 @ 16:43:45
Postat av: linda

Jag får varje gång olika övningar. Första gången var det också om vad ätstörningen gjort till mig och bakgrund. Sen har jag fått papper där jag ska skriva ner tankar ätstörningen ger mig och bredvid så som förnuftet säger till de tankarna. För några veckor sedan fick jag matdagbok jag skall fylla i varje dag, tid mat hungerskänslor mättnadskänslor tankar osv, det är rätt jobbigt pga att jag inte känner känslorna längre.. Så har jag gjort depressionstest och ritat en teckning och annat liknande. Vad allt har du gjort för uppgifter? du har ju flera år haft vård..

2008-05-15 @ 16:48:01
Postat av: Cornelia



Amanda: Alla efterrätter, godis, feta såser, stora mängder mat, röror. Allt med stora mängder socker, fett och kalorier kan jag väl sammanfatta med..



Linda: Vilka bra övningar! Hoppas de hjälpt dig.

Jodå jag har gjort övningar under de åren jag gått på behandling. T.ex ritat av mig själv och sen bli avritad, skriva ner jobbiga saker med min ätstörning, varför jag vill bli frisk osv. osv.

2008-05-15 @ 16:56:22
URL: http://annacornelia.se
Postat av: amanda

kan du inte göra en utförligare lista med specifika livsmedel? skriva typ: chips, godis, kanelbullar, gräddtårta, smör, griskött, eller så :) har du förbjudna drickor också?

2008-05-15 @ 16:59:18
Postat av: Cornelia



Amanda: Men om jag skriver alla efterrätter och sötsaker, då förstår du väl att chips, kanelbullar och sånt tillhör det :P Ja klart, det finns ju mycket socker i många drycker, så de är ju också förbjudna då..



Som sagt, allt med socker och mycket fett o kalorier. Sånt som anses vara onyttigt.

2008-05-15 @ 17:21:38
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Johanna

Vet du om den boken "sluta svälta" är bra? Kanske kan vara som en hjälp på den långa vägen..

2008-05-15 @ 17:28:16
URL: http://evigkrigare.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej Cornelia!

Jag läser din blogg flera gånger om dagen, och jag går på samma klinik som du precis börjat på. Tror kanske att vi träffar samma psykolog. Jag såg faktiskt dig idag nästan precis utanför, lite konstig känsla, eftersom jag vet så mycket om dig genom att läsa din blogg och du har ingen aning om vem jag är. I alla fall så får jag också övningar varje gång och tycker att det fungerar bra. Frisk vet jag inte om jag kan bli, men friskare kanske. Hoppas att det går bra för dig!

2008-05-15 @ 17:49:07
Postat av: Cornelia



Marie: Heej! Oj :) Var det du som gick förbi mig ute på gågatan? Ja då går vi nog till samma! Tycker du hon är bra? Har du gått där länge?

Klart du kan bli frisk vännen!! Vi ska sikta högt :) Kämpa på!

Kramar!!

2008-05-15 @ 17:56:14
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Marie

Jo det var jag, hade vit tröja på mig. Psykologen är väldigt bra tycker jag, gillar henne. Jag har träffat henne sedan augusti och hoppas på att detta ska kunna hjälpa mig. Jag har träffat sjukgymnasten ett tag också, men det gillade jag inte. Har inget emot henne, men övningarna vi gjorde. Vilket ställe gick du på innan? Var deras behandling annorlunda från denna? Kram på dig!

2008-05-15 @ 18:06:38
Postat av: matilda

vad gör du när du är på bjudningar och de serverar feta såser eller gräddtårta? ibland rent av till bordet till var och en, som på restaurang bara att du nu inte kan välja att inte ta det ohälsosamma..

2008-05-15 @ 18:26:39
Postat av: Cornelia



Matilda: Sådana situationer händer ibland, och de är ångestfyllda. Huvudrätterna brukar gå bra, för då tar man ju oftast upp själv på sin tallrik. Men efterrätterna är jobbigare. Blir det tårta får jag panik ibland, och säger nejtack, hur många snea blickar jag än får. Som tur är vet hela min släkt och alla vänner att jag har ätstörningar, så de frågar eller kommenterar inte. Men annars hör man väl en och annan fråga "varför ska inte du ha?". Om det är typ äppelkaka eller nåt så tar jag en bit. Det beror på mitt humör liksom. Känner jag att jag klarar av det så tar jag chansen och unnar mig lite :)



2008-05-15 @ 18:49:57
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Cornelia



Marie: Du är väldigt, väldigt söt!

Okej, får väl se vad jag tycker om sjukgymnastens övningar. Måste åtminstone ge det en chans! :) Innan gick jag till en klinik i Trelleborg. Egentligen är den inte så annorlunda än den i malmö, men det positiva nu är väl att jag kunde få en sjukgymnast och att min mamma skulle kunna få hjälp också, så att hon kan stödja mig hemma. Sen kändes det lite som att de i Trelleborg inte kunde göra mer för mig just nu. Behövde lite nya människor och nya krav. Hårdare krav! Annars har jag så himla lätt för att gå den "enkla" vägen och lyssna på sjukdomen.

Kram!

2008-05-15 @ 18:50:33
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Emelie

Hej! Jag fick en uppgift om att skriva ner alla negativa tankar jag fick, och sedan försöka hitta balanserade versioner av dem. Istället för att tänka typ: "Jag får inte äta det här!" skulle jag försöka lära mig att tänka: "Jag tycker det är jobbigt att äta det här, men om jag gör det så...(osv.)"

Kram

2008-05-15 @ 18:52:49
URL: http://www.metrobloggen.se/emz
Postat av: lisa

om du skulle få planera en veckas matschema själv, eller matschemat för en helg.. hur skulle det se ut?



frukost = ?

lunch = ?

middag = ?



brukar du ta mellanmål? kvällsbit? vad äter du till snacks?

2008-05-15 @ 18:55:42
Postat av: Cornelia



Lisa: Om jag vore frisk, eller som det är nu?

2008-05-15 @ 19:21:49
URL: http://annacornelia.se
Postat av: Marie

Tack, vad glad jag blir! Du ser otroligt bra ut själv ska du veta! Ja, självklart ska du ge sjukgymnasten en chans, kanske passar dig jättebra. Förstår precis vad du menar med att du behöver hårade krav och helst går den enkla vägen. Precis så det är för mig också. Jag ska börja med dagvård till hösten om jag inte blir bättre tills dess. Då kommer jag vara tvungen att äta helt vanlig mat, det jag blir serverad. Kankse det jag behöver, men det känns otroligt skrämmande. Ta hand om dig! Kram

2008-05-15 @ 21:29:41
Postat av: AnnaP

Det är alltid kul att träffa nya människor :) det tycker jag iaf :)

Övningar är alltid bra!



(min blogg är tillbaka!! :D:D:D)

2008-05-17 @ 23:11:47
URL: http://myanalife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0